top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/17/2020



Політика

Президент Дональд Трамп продовжує оспорювати перемогу Джо Байдена на виборах

Президент США Дональд Трамп продовжує заперечувати, що програв на виборах, і наполягає на тому, що виборчий процес позначився фальсифікаціями, передає Голос Америки. Юристи президента в неділю подали оновлений позов у федеральний суд штату Пенсильванія, оскаржуючи порушення на місцях в опрацюванні бюлетенів, надісланих поштою, пише Politico. Позивачі стверджують, що у деяких регіонах, які схиляються у бік демократів, виборчі комісії більш прихильно ставилися до виборців, даючи їм можливості виправити помилки в надісланих поштою бюлетенях. Водночас, місцеві суди відхилили низку позовів консервативних виборців у штатах Джорджія, Вісконсин, Пенсильванія та Мічиган, які апелювали до різноманітних порушень під час голосування, передає CNN.


Економіка

Україна встановила новий рекорд експорту баштанних

В 2020 році Україна встановила новий рекорд експорту баштанних, продавши на зовнішні ринки майже 36 тис тонн кавунів і динь. Це на 87% перевищує попередній рекорд експорту, встановлений в 2018 році, і у 2,3 рази більше торішнього показника. Про це повідомляє Agravery.com. За словами експертів, різке зростання експорту кавуна і дині з України стало можливе завдяки сприятливому збігу обставин на ринку. Високі ціни на кавун і диню в ЄС, збільшення обсягів виробництва баштанних в Україні та зниження обсягів виробництва цих культур в Росії, дозволили українським експортерам наростити поставки. Щоб утримати темпи експорту, виробникам варто потурбуватися проблематикою вирощування баштанних з урахуванням потреб ринків Євросоюзу, зазначають експерти.


Соціум

Майже 40% американців святкуватимуть День подяки у великих компаніях - дослідження

38% мешканців США планують святкувати День подяки у компанії з 10 або більше людей. Про йдеться у результатах дослідження, яке провели науковці Медичного центру Векснер, що в Огайському Університеті. Понад третина цих людей зізнались, що під час святкування не вимагатимуть від друзів та членів сім'ї, щоб одягнули захисну маску. Чверть людей сказали, що не дотримуватимуться соціальної дистанції. День подяки в країні святкуватимуть 26 листопада. Експерти з охорони здоров'я у США закликають людей уникати масових зібрань всередині приміщень. Людям віком від 65 років рекомендують вжити серйозніших заходів захисту.


Спорт

Українець став найсильнішою людиною планети

Українець Олексій Новіков завоював титул "Найсильнішої людини планети" на змаганнях у США The World Strongest Man в Брейдентоні, штат Флорида. Окрім Новікова, такий титул отримував українець Віталій Вірастюк у 2004 та 2007 роках, тож остання така нагорода в Україні була ще 13 років тому. На другому місці після українського силача опинився британець Том Столтман, а на третьому ㅡ Жан-Франсуа Карон з Канади. Нині Олексій Новиков вже має чотири титули «Найсильнішої людини України», які він здобував у 2016-2019 роках. У 2018 році Олексій встановив рекорд України ㅡ «Йок, пронесений на плечах, вагою 530 кг».


Авто – мото

Volkswagen тепер можна запаркувати за допомогою смартфона

Компанія Volkswagen представила нову функцію для кросовера Touareg – вдосконалений асистент паркування. Він може самостійно поставити машину на стоянку, при тому навіть коли водія немає на місці – таке стало можливим завдяки спеціальній програмі на смартфоні. Ця функція буде доступна на більшості "Туарегах" поточного покоління тільки після того, як виробник розмістить в Інтернеті відповідне програмне забезпечення для скачування. Нова функція доступна в декількох режимах. Перший – автоматична парковка, коли водій перебуває в автомобілі. Друга - автоматична парковка на екрані смартфона власника. В даному випадку водій може вийти з машини і "попросити" систему автоматично припаркуватися через мобільний додаток.


Здоров`я

У світі з’явилася ще одна вакцина від COVID-19 з ефективністю 95%

Дослідження американської компанії Moderna показують результати у 94,5% ефективності розробленої вакцини від COVID-19. Про це повідомляє Reuters. Нова вакцина має важливу перевагу над вакциною Pfizer. Вона не потребує наднизьких температур для транспортування та зберігання, що робить її розподіл легшим. Для стабільності вакцини достатньо температури у 2-8 градусів Цельсія, а для зберігання до 6 місяців потрібна температура у -20. Натомість для вакцини Pfizer необхідна температура транспортування сягає -70 градусів Цельсія. Разом із Pfizer вакцина Moderna може бути авторизована у США вже у грудні, що загалом зробить 60 мільйонів доз доступними вже наприкінці року.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У США вручили народну премію People's Choice Awards

16 листопада в США вручили народну премію People's Choice Awards, яка вручається з 1975 року. Переможці вибираються шляхом голосування в Інтернеті. Список номінацій також визначається користувачами мережі. Церемонія пройшла в Лос-Андежелесі. Зірки прибули на червону доріжку, щоб отримати свої нагороди. Подія проводилася з дотриманням карантинних обмежень. Народною іконою назвали Дженніфер Лопес, а Fashion-іконою - Трейсі Елліс Росс. Кращий фільм, на думку користувачів мережі - "Погані хлопці назавжди". Щодо музики, то кращим співаком назвали Джастіна Бібера, співачкою - Аріану Гранде. А найбільше голосів за кращу пісню та альбом віддали південнокорейському гурту BTS.


Погода

У вівторок, 17 листопада, у Чикаго після похмурого ранку небо проясниться. Такою погода залишатиметься до пізнього вечора. Без опадів. Вдень до +5°С.

В Україні буде по-зимовому холодно: у східних областях йтиме сніг, на дорогах ожеледиця. На решті території без істотних опадів. Вдень повітря прогріється від 1 градуса морозу до 6 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comments


bottom of page