top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/16/2020



Політика

Дональд Трамп написав у Твіттері про перемогу Джо Байдена

Президент США Дональд Трамп в неділю вперше публічно визнав, що його політичний опонент - демократ Джо Байден переміг на президентських виборах 3 листопада. Про це він написав у Твіттері. При цьому зазначив, що «він переміг, тому що вибори були підтасовані». Компанія Twitter позначила ці дописи президента Трампа застереженням: «Це твердження щодо фальсифікації виборів є спірним». Передвиборний штаб Дональда Трампа і деякі законодавці від Республіканської партії намагалися відстояти свою правоту в суді в низці штатів, але їхні позови, в основному, були відхилені або не прийняті до розгляду.


Економіка

Українці почали витрачати менше у другій чверті року

У другому кварталі витрати українських домогосподарств скоротилися на 5% і становлять в середньому 8505 грн. ( 315 доларів). Найбільше грошей іде на харчування. Про це повідомляє Держстат. Витрати на продовольчі товари та харчування поза домом становили 48%, на непродовольчі товари - 23%. Оплата послуг - 14%. Також за даними Приватбанку українці почали менше витрачати на розпродажі на AliExpress. За підсумками традиційного "Дня холостяка", який відзначають 11 листопада на AliExpress оплатили картками 470 тисяч покупок на 7,8 млн доларів. Таким чином, обсяг покупок у порівнянні з минулим роком знизився у 1,5 рази, а обсяг витрат - удвічі.


Соціум

Три штати закликали обмежити подорожі перед Днем подяки у США

Губернатори Каліфорнії, Орегону та Вашингтону закликали мешканців уникати подорожей за межі регіону для того, щоб зменшити ризики заражень у сезон свят. Тим, хто прибуває до регіону, влада рекомендує дотримуватись самоізоляції протягом 14 днів. День подяки наприкінці листопада американці традиційно відзначають у родинному колі, але цього року американські експерти в сфері охорони здоров‘я радять за можливості, не збиратись на свята , якщо для цього треба їхати до іншого регіону. Також на День подяки студенти університетів зазвичай повертаються з гуртожитків до дому, що збільшує загрози поширення вірусу.


Авто – мото

General Motors відкличе понад 50 тисяч електромобілів

Автомобільна корпорація General Motors відкличе понад 68,5 тис.електромобілів Chevrolet Bolt EV, які можуть нести в собі загрозу загоряння їх батареї, коли вони заряджені повністю або майже повністю. Про це повідомляє CNBC. У компанії відзначають, що мова йде про моделі 2017-2019 років з високовольтними акумуляторами, зробленими на заводі LG Chem в Кореї. Понад 50 тис. таких автівок були продані на території США. На сьогоднішній день достовірно підтверджено п'ять випадків загоряння акумуляторів, три з них були виявлені в жовтні. В результаті цих інцидентів постраждали двоє людей, в легені яких потрапила деяка кількість диму.


США, Ілліной, Чикаго

США ускладнили правила співбесіди для набуття американського громадянства

Служба громадянства та імміграції США змінила правила співбесіди для набуття американського громадянства. Кількість запитань на тему американської історії та політики зросла на третину, а кількість співбесід, проведених за день, скоротиться. У новому тесті вже не буде питань з географії, натомість деякі питання вимагатимуть ширших відповідей. Заявникам від 65 років, які легально жили у США впродовж 20 років, можуть спростити умови тесту. Особи, які подаватимуть на громадянство з першого грудня цього року, проходитимуть співбесіду вже за новими правилами.


Діаспора

СКУ опублікував календар віртуальних заходів діаспори до 87-ї річниці Голодомору

Світовий конґрес українців (СКУ) розмістив календар онлайн-заходів, які проводитимуть світові українські громади, віддаючи шану жертвам Голодомору. Про це повідомляється на сайті організації. Як зазначили в СКУ, у листопаді 2020 року українські громади в світі вшановують пам'ять жертв однієї з найбільших трагедій українського народу, заподіяного сталінським режимом, - Голодомору 1932-33 років. На всіх континентах, чи не в кожній українській громаді відбуваються віртуальні вшанування, панахиди, наукові конференції чи просвітницькі лекції. Наразі в календарі вже є ряд подій, але, як повідомляється, він ще буде доповнюватися.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Наталя Могилевська випустила містичний кліп

Українська співачка Наталя Могилевська у п'ятницю, 13 листопада, підготувала шанувальникам містичний подарунок – кліп на нову версію легендарного хіта «Місяць». Пісню виконавиця переспівала разом з блогером та зіркою серіалу “Школа” Даніелем Вегасом та представила на шоу “Танці з зірками” в хеллоуїнський вечір. В основі сюжету відео - вампірська історія кохання між Графом Дракулою, роль якого виконав відомий хореограф Григорій Чапкіс та його свитою (українські зірки ТikTok з ULove Home), графинею Могилевською та священиком, якого зіграв Вегас. “Я вважаю дуже цікаво, поєднати класичну музичну освіту та сучасний інноваційний підхід в музиці”, –прокоментувала подію співачка.


Погода

У понеділок, 16 листопада, у Чикаго ранок та вечір будуть ясними, хмарно лише вдень. Без опадів. Повітря прогріється до +9°С. В деяких регіонах України буде зимова погода - пройдуть дощі з мокрим снігом. У західних областях буде хмарно й без опадів. На Півдні - сонячно. Відповідно у деяких регіонах мінусова температура, а на півдні до 9 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

12 views0 comments

Comments


bottom of page