top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/13/2020

Updated: Nov 13, 2020


Політика

Вибори президента США: в Джорджії перерахують голоси, а на Алясці перемагає Дональд Трамп

Президент США Дональд Трамп згідно з попередніми результатами перемагає на Алясці, передає Голос Америки. Хоча це і додає йому голосів вибірників, але їх недостатньо для забезпечення другого терміну президентства. У Джорджії вирішили перерахувати майже 5 млн. бюлетенів, поданих на президентських виборах вручну до 20 листопада. Таке рішення оголосив державний секретар штату Бред Раффенспергер. Увага прикута до Джорджії ще і через вибори до Сенату. Ні демократи, ні республіканці поки не здобули там більшість. В Джорджії призначено другий тур виборів на 5 січня, який може визначити, яка партія контролюватиме Сенат.


Економіка

У США знижується рівень безробіття

Понад 700 тисяч американців подали заявки на виплату по безробіттю минулого тижня. Це на 48 тисяч людей менше, ніж тижнем раніше. Про це повідомило Міністерство праці США. Нові дані свідчать про повільне зменшення кількості громадян, які подаються на допомогу по безробіттю. Рівень безробіття складає 4,6%. На піку пандемії в квітні цей показник сягав 14%. Всього у США нині налічується майже 7 мільйонів людей, які не мають роботи. Білий дім та Конгрес вже тривалий час ведуть перемовини про ухвалення нового пакета економічної допомоги, в зв'язку з пандемією, але поки немає жодних ознак компромісу.


Соціум

В Україні через пандемію COVID-19 мільйони громадян опиняться в бідності

Управління ООН з координації гуманітарних питань (UN OCHA) прогнозує, що за підсумками 2020 року Україну чекає найгірша за 10 років рецесія, в результаті якої за межею бідності опиняться понад 9 млн українців. За даними дослідження ООН, через карантин у 40% родин один з членів втратив роботу, з березня 80% українських домогосподарств втратили доходи, а їхня заборгованість зросла на 15%. Ще гірша ситуація склалася на територіях, які постраждали внаслідок військового конфлікту. В організації констатують, що епідеміологічна ситуація в Україні продовжує погіршуватися.


Авто – мото

Компанія Tesla ухвалила рішення відкликати 15 тисяч електрокарів Model X

Компанія Tesla ухвалила рішення відкликати 15 тисяч електрокарів Model X. Як повідомляє Reuters, кампанія торкнулася ринків США та Канади. Національне управління безпеки дорожнього руху (NHTSA) та транспорт Канади заявили, що алюмінієві болти, які кріплять двигун підсилювача електричного рульового механізму до корпусу редуктора, можуть піддатися корозії та зламатися, що спричинить зменшення або повну втрату підсилювача керма. Tesla організувала заміну болтів, а також за необхідності замінила кермовий механізм. У компанії заявили, що не знають про аварії, пов'язані з компонентом гідропідсилювача керма.

США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго з понеділка діятимуть нові обмеження через COVID-19

Мер Чикаго Лорі Лайтфут оголосила про нові обмеження місті, що діятимуть з понеділка, 16 листопада. В Іллінойсі третій день поспіль спостерігається рекордне зростання випадків COVID-19. Представники охорони здоров'я повідомили про більш ніж 12 тис. нових випадків зараження у всьому штаті. Жителям рекомендовано виходити з дому тільки для роботи чи навчання, покупки їжі чи медикаментів та за медичною допомогою. Крім того, рекомендується не запрошувати гостей до своїх домівок, лише якщо це медичні працівники чи няні. А також скасувати традиційні святкування Дня подяки та уникати подорожей. Ця рекомендація залишається у силі впродовж 30 днів.


Діаспора

Цими днями у 1967 році пройшов перший Світововий Конґрес Українців

З 12 до 19 листопада 1967 року в Нью-Йорку пройшов Світовий Конґрес Українців, що дістав назву Конґрес Свободи та став першою масовою маніфестацією української єдності в церковній, громадській і політичній сферах життя. Участь у цих зборах взяли понад тисячу делегатів з 17 країн світу. На цьому Конґресі було прийнято рішення про створення Світового Конґресу Вільних Українців, який після проголошення незалежності України був перейменований на Світовий Конґрес Українців (СКУ).


Мистецтво, культура і шоу-біз

В Україні вийшов «Довідник української моди»

Історик моди та fashion-критик Зоя Звиняцьківська разом з редактором відділу моди Harper`s Bazaar Ukraine Антоном Єременком випустили книгу «Довідник української моди» (Fashion Directory of Ukraine). Це перша книга про людей, які створюють індустрію моди в Україні. Автори книги записали сто годин інтерв’ю з 92 представниками різних напрямів української модної індустрії. Вони стали основою книги. Основною метою видання автори вбачають надання цілісного уявлення про українську моду, як сформовану креативну індустрію. Книгу видали двома мовами − українською та англійською. Окрім друкованих примірників, запустили ще сайт fashiondirectory.com.ua, де викладають матеріали «Довідника української моди».

Погода

У п`ятницю, 13 листопада, у Чикаго хмарно буде лише зранку. Опадів не очікується. На стовпчиках термометрів вдень до +5°С.

В Україні наближається зима: дощі із мокрим снігом, а також нічні морози обіцяють синоптики вже цими вихідними. Сьогодні у всій країні буде здебільшого сонячно й сухо. Вдень від +2 до +7 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page