top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/11/2020



Політика

Вибори у США: Дональд Трам не визнає поразки, а Джо Байден починає перехідний процес для своєї нової адміністрації

Президент США Дональд Трамп не визнає своєї поразки на виборах. У серії твітів він продовжує наполягати на суттєвих порушеннях під час голосування та підрахунку голосів у ключових штатах - Пенсильванії, Джорджії, Мічигані та Неваді, не надаючи доказів, передає Голос Америки. Міністр юстиції Уільям Барр дав розпорядження федеральним прокурорам та ФБР перевірити ці повідомлення. Тим часом Джо Байден формує перехідну адміністрацію та готується до вступу на посаду 20 січня. Перехідна команда Байдена закликає Генеральну адміністрацію, федеральне відомство, яке забезпечує передачу влади в країні, формально розпочати цей процес.

Економіка

Авіаперевізники закликали уряди відкрити кордони і скасувати карантин для прибулих

Асоціація повітряного транспорту (ІАТА) і Міжнародна федерація транспортних робітників (ITF) закликали уряди відкрити кордони і скасувати карантин для прибулих. Організації заявили, що для цього необхідно створити глобальну гармонізовану систему тестування на COVID-19 до вильоту. Також вони закликали владу надати додаткову фінансову підтримку авіакомпаніям і розробити довгостроковий план відновлення галузі. Падіння попиту на авіаперевезення в умовах пандемії становить ризик для майже 5 мільйонів працівників. За даними IATA, в серпні 2020 року попит на авіаперевезення обвалився на 75% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року.


Соціум

В очікуванні результатів виборів у США: прихильники демократів святкують, республіканці мітингують

Із суботи прихильники демократів масово святкують проголошену у ЗМІ перемогу Джо Байдена на виборах президента, передає Голос Америки. Республіканці також проводять свої акції. На суботу у Вашингтоні заплановано великий «Марш за Трампа» - таким чином на сайті події людей закликають зупинити демократів, які «планують позбавити права голосу та скасувати голосування республіканців». Хоча за прогнозами медіа, новим президентом стане Джо Байден, остаточних результатів ще немає, і це додає чимало напруги у суспільстві. В обох таборах сподіваються, що з часом увага переключиться із виборів на нагальні проблеми у суспільстві: економіку, расову несправедливість, імміграцію, освіту, громадянські права та боротьбу з пандемією.


Технології

Apple представила свій перший ноутбук на базі власного процесора

10 листопада відбулася історична подія для Apple – компанія підтвердила своє бажання позбутися процесорів Intel і перейти на власні платформи. Як передає видання Mind, Apple, під час третьої осінньої презентації Apple Event, представила ноутбук MacBook Air на базі процесора M1 власної розробки. Це перший комп'ютер Apple з 2006 року, який не використовує процесор Intel і не підтримує встановлення операційної системи Windows. Новий MacBook Air працюватиме під управлінням операційної системи macOS Big Sur. Її нова версія дозволяє запускати додатки, створені для мобільних платформ Apple.

Здоров`я

Одна з вакцин від COVID-19 ефективна більше ніж на 90%

Компанії BioNTech та Pfizer, які спільно розробляють майбутнью вакцину від коронавірусу, за попередніми результатами досліджень заявили про її ефективність у 90% випадків. Pfizer каже, що серйозних побічних ефектів немає. Якщо ключові показники будуть безпечні протягом тижня у світі може з'явитися інструмент для боротьби з пандемією. Pfizer розраховує отримати широкий дозвіл США на екстрене використання вакцини для людей у ​​віці від 16 до 85 років. Для цього йому знадобляться дані за два місяці про безпеку приблизно половини з понад 43 тисяч учасників дослідження. Швидке ліцензування може означати перші дози для медичних працівників до кінця року.

США, Ілліной, Чикаго

Продажі марихуани в Іллінойсі у жовтні перевищили 100 млн доларів

Департамент фінансового та професійного регулювання Іллінойсу повідомив, що в жовтні продаж марихуани склав понад 100 мільйонів доларів. «Індустрія канабісу в США отримує масове визнання з боку споживачів і виборців, - сказав Бен Ковлер, засновник і генеральний директор компанії виробника і продавця канабісу з Чикаго Green Thumb. Аналітик індустрії канабісу Енді Сігер сказав, що обсяг продажів за жовтень не відповідає ринковому потенціалу. На його думку, Іллінойс повинен в цьому році продати марихуану на суму близько 1,2 мільярда доларів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Українці та співпродюсер серіалу "Чорнобиль" знімуть фільм про Сікорського

Українська команда продакшена Radioaktive Film спільно зі співпродюсером серіалу "Чорнобиль" стали до роботи над фільмом про видатного українського, російського та американського авіабудівника Ігоря Сікорського. Він народився у Києві, у 1919 році емігрував до США, де заснував компанію Sikorsky Aero Engineering Corporation. Компанія існує і сьогодні. Проект отримав робочу назву Mr. Helicopter. Картина присвячена історії амбітного авіабудівника і промисловця, який в період з 1938 по 1945 рік разом з однодумцями працював над удосконаленням концепції вертольота.

Погода

У середу, 11 листопада, у Чикаго синоптики обіцяють ясну погоду на весь день. Без опадів. А от стовпчики термометрів вдень піднімуться не вище позначки +9°С.

В Україні знизиться температура, місцями туман і заморозки. Синоптики обіцяють хмарність з проясненнями. Опадів не прогнозують Вдень від +3 до +8 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

14 views0 comments

Comments


bottom of page