top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/10/2020

Updated: Nov 10, 2020




Політика

Світові лідери вітають Джо Байдена з перемогою на виборах

Керівники низки провідних країн та організацій світу привітали Джо Байдена з перемогою на виборах у США, не дочекавшись визнання поразки від чинного президента Дональда Трампа, передає Голос Америки. Серед тих, хто привітав - президент Європейського парламенту Давід Сассолі, канцлерка Німеччини Ангела Меркель. Також Байдена і Камалу Гарріс вітали з Парижа і Лондона, нагадавши про багато спільної роботи попереду. Президент України Володимир Зеленський ще 7 листопада висловив Джо Байдену надію на те, що дружба зі США «стане ще міцнішою». Натомість, Росія та Китай не поспішають з вітаннями Байдена, так само як і лідери Бразилії та Туреччини.


Економіка.

Рівень безробіття у США знизився в жовтні на 1%

Минулого місяця на американському ринку праці з'явилося 638 тисяч нових робочих місць, а рівень безробіття зменшився на 1%, про це йдеться в звіті Міністерства праці. Це означає, що економіка зростає впевненими темпами, хоча і набагато меншими, ніж це необхідно для відновлення більшості робочих місць, ліквідованих через пандемію. Ринок праці і економіка в цілому усе ще перебувають під тиском зростаючої пандемії. Спікер Палати представників Ненсі Пелосі, коментучи звіт Мінпраці, нагадала про стрімке зростання захворюваності на COVID-19, у той час як «первісна допомога, надана Конгресом, вичерпується».

Соціум

В Україні відзначили день української писемності та мови

9 листопада в Україні традиційно відзначили День української писемності та мови. У такий спосіб українці показують своє визнання та любов до рідного слова, звичаїв та традицій. В цей день покладають квіти до пам'ятника Нестора-літописця. Саме з нього, вважають дослідники, починається писемна українська мова. Також в цей день заохочують видавництва та відзначають тих, хто популяризує мову. З нагоди Дня писемності українці по всьому світу писали радіодиктант національної єдності. Цього року текст для нього підготував письменник і видавець Іван Малкович, а читала його відома українська акторка Римма Зюбіна.


Здоров`я

Президент України Володимир Зеленський заразився коронавірусом

Президент Володимир Зеленський отримав позитивний результат тесту на COVID-19. Про це глава держави повідомив у Facebook. "В мене 37,5, а всім бажаю 36,6! Втім, почуваюся добре. Обіцяю ізолюватися і продовжую працювати. Більшість долає COVID-19. І я теж це пройду. Все буде добре!", - написав Зеленський. В цей же день у голови Офісу Президента Андрія Єрмака підтвердили коронавірусну хворобу. Про це він також повідомив на своїй сторінці у Facebook. Єрмак написав, що почувається нормально і продовжить працювати дистанційно. Крім того, коронавірус виявили у міністра фінансів України Сергія Марченка.


США, Ілліной, Чикаго

Президент США Дональд Трамп звільнив главу Пентагону й призначив нового в. о. міністра оборони

Президент США Дональд Трамп повідомив, що вирішив звільнити очільника Пентагону Марка Еспера. Про це він написав у своєму Twitter. Трамп подякував Есперу за службу й одразу назвав його наступника. Виконувати обов’язки міністра оборони США буде Крістофер Міллер. До цього він очолював Національний антитерористичний центр. ЗМІ згадують про розбіжності в позиціях Еспера та Трампа. У червні глава оборонного відомства заявив, що не підтримує використання військ для придушення протестів, як того хотів глава Білого дому. Як повідомляє CNBC, Еспер написав заяву про відставку, готуючись залишити посаду за тим, як із програшем на виборах президента Трампа у відставку йде уся його адміністрація.


Діаспора

СКУ привітав Конґрес українців Канади з 80-річним ювілеєм

Світовий конґрес українців (СКУ) привітав Конґрес українців Канади (КУК) з 80-річним ювілеєм. Саме в ці дні, у 1940 році, відбулися установчі збори Комітету українців Канади, який вже упродовж першого десятиліття об’єднав більшість українських організацій в Канаді, а згодом, у 1967-му, став однією з організацій-засновників Світового конґресу українців. Сьогодні Конґрес українців Канади представляє інтереси майже 1,5-мільйонної української громади Канади. Президент СКУ Павло Ґрод віддав велику шану всім будівничим Конґресу українців Канади, зокрема нинішньому президенту Олександрі Хичій, та щиро подякував за плідну співпрацю з СКУ.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Обкладинку колекційного видання книги Ukrainian Women in Vogue прикрасила Тіна Кароль

Українська співачка Тіна Кароль прикрасила обкладинку книги Ukrainian Women in Vogue. Знімок зроблений в стилі Одрі Хепберн. Артистка поділилася світлинами на своїй сторінці в Instagram. Колекційне видання розповість про знаменитих і успішних українок, яким вже вдалося залишити слід в історії і змінити світ на краще. У випуску з'являться історії Олени Зеленської, Мілли Йовович, Маши Єфросиніної, Софії Андрухович, Джамали та інших. Всього 60 жінок. Ексклюзивна зйомка Тіни Кароль в Vogue UA була присвячена 15-річчю музичної кар'єри співачки і виходу її нового альбому "Знайти своїх".

Погода

У вівторок, 10 листопада, у Чикаго погода буде похмурою. Ввечері, очікується сильний дощ. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +23°С.

В України стане прохолодніше, місцями заморозки і туман. Опадів не прогнозують. Вдень від +4 до +9 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

Comments


bottom of page