top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/09/2020



Політика

Джо Байдена ЗМІ назвали прогнозованим переможцем виборів президента у США

Колишній віце-президент США Джо Байден названий прогнозованим переможцем виборів президента у США. Про це у суботу повідомили провідні ЗМІ. Результати все ще мають бути офіційно засвідчені і можуть бути оскаржені судом. Джозеф Байден отримав понад 270 голосів вибірників, необхідних йому для перемоги над республіканцем Дональдом Трампом. Чинний президент США Дональд Трамп відмовляється визнавати перемогу Джо Байдена на виборах, про це йдеться у його заяві, опублікованій виборчим штабом. На думку Дональда Трапа, етап підбиття підсумків виборів тільки починається.


Економіка

Ілон Маск випустив власний бренд алкоголю "Тесла Текіла"

Корпорація Tesla випустила власний бренд алкоголю "Тесла текіла". Оголошення про продаж якого розмістила на своєму сайті у четвер. Через кілька годин товар був розпроданий. Пляшка Tesla Tequila, яку оцінюють у 250 доларів, має оригінальну форму, що нагадує блискавку. Партнером і фактичним виробником напою виступає каліфорнійський бренд Nosotros Tequila. У США текілу продають лише в кількох штатах, серед них - Нью-Йорк, Каліфорнія, штат Вашингтон. В одні руки дозволено було купувати не більше двох пляшок.


Соціум

В Україні штрафуватимуть за відсутність маски та введуть карантин вихідного дня

Верховна Рада України ухвалила зміни до кодексу про адміністративні правопорушення, які передбачають штрафи від 170 до 250 грн. (це від $5 до $10) за перебування без маски у громадських місцях та транспорті. Штрафи накладатимуть на місці поліцейські, представники санітарно-епідеміологічної служби або органів місцевого самоврядування. Також в Україні введуть карантин вихідного дня, про це сьогодні на брифінгу заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов заявив. Під час карантину вихідного дня в Україні працюватимеь лише критична інфраструктура : продуктові магазини; аптеки, транспорт та АЗС.

Здоров`я

У США та інших країнах стрімко зростає кількість захворілих на COVID-19

Франція, Італія та Росія повідомляють про рекордну кількість нових випадків зараження на коронавірус за день. Інфекція швидко поширюється і на території США. За даними Університету Джона Гопкінса, у четвер у США від Ковід-19 померло 1200 людей - найбільше з середини вересня. Суттєво зросли випадки шпиталізації. Лікарні на півдні та середньому заході повідомляють про масовий наплив нових пацієнтів. У Денвері, штат Колорадо та у штаті Род Айленд, оголосили про комендантську годину з 10 вечора до 5 ранку. Штат Мейн зобов’язав носіти маски у громадських місцях. Массачусетс оголосив про закриття деяких видів бізнесу, обмеження кількості людей у приміщеннях.


США, Ілліной, Чикаго

Подарунки для домашніх улюбленців стануть хітом продажів цього святкового сезону у США

Під час пандемії, в умовах соціального дистанціювання та відсутності звичних подій та святкувань, кожен третій житель США розглянув можливість взяти додому тварину. Тож за оцінками роздрібних мереж, пише CNBC, подарунки для чотирилапих стануть хітом продажів на ці зимові свята. У топі будуть смаколики для собак, меблі для котів, а також светри, шапки та інша різдвяна атрибутика для чотирилапих. За даними опитування компанії Deloitte, кожен четвертий американець планує купувати подарунки для тварин або улюбленців друзів, а середній чек на такі покупки складе 90 доларів.


Діаспора

Українці Америки збирають кошти на різдвяні подарунки дітям

Спілка української молоді (СУМ) проводить щорічну благодійну акцію «Теплом зігріємо серця» зі збору різдвяних подарунків для дітей вимушених переселенців з Донбасу та захисників України. Крім безпосередньо подарунків, у рамках акції також збирають кошти на придбання гостинців-«миколайчиків». Фундація «Ангелик», що базується у Сан-Франциско, в Каліфорнії, також збирає кошти на подарунки маленьким українцям. Їхня мета зібрати 30 тис. доларів, аби до Різдва надіслати допомогу 600 дітям. Головним джерелом коштів організації були збори під час благодійних подій, втім, та 2020-тий рік став викликом — більшість подій довелося скасувати.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Меладзе представив новий склад легендарноъ групи "ВІА Гра"

Музичний продюсер, композитор Костянтин Меладзе, під час телепрограми, представив новий склад легендарної групи "ВІА Гра". Серед них 24-річна Уляна Синецька, конкурсантка проекту "X-Factor" Ксенія Попова і 19-річна учасниця "Дитячого Євробачення-2013" Софія Тарасова. За словами Костянтина Меладзе, раніше він просив дівчат танцювати на кастингу, а сьогодні - співати. "Але найголовніше - харизма, це найрідкісніша і найцінніша якість", - каже продюсер.

Погода

У понеділок, 9 листопада, у Чикаго небо буде вкрите хмарами та проясниться лише ввечері. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів +23...+24 градуса.

В Україні погода протягом дня погода буде сухою і помірно теплою, хмарно з проясненнями, але без опадів. Температура повітря в регіонах коливатиметься від +7° до +12°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

26 views0 comments

Comments


bottom of page