top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/06/2020



Політика

У США триває підрахунок бюлетенів: Дональд Трамп невдоволений, а Джо Байден закликає до спокою

Президент США Дональд Трамп у четвер увечері виступив з 16-хвилинною промовою зі скаргами на те, що він назвав спробою «вкрасти» вибори, розповідає кореспондент «Голосу Америки» у Білому домі. Виступ Трампа пролунав у той час, як у кількох штатах ще тривали підрахунки бюлетенів, а його суперник Джо Байден закликав терпляче чекати завершення процесу. Президент не відповідав на запитання журналістів і за словами кореспондента, не подав доказів своїх тверджень про фальсифікації.


Економіка

На Донбасі хочуть створити Вільну економічну зону на 30 років

Україна пропонуватиме створення Вільної економічної зони в рамках реалізації особливого порядку місцевого самоврядування в окремих районах Донецької і Луганської області після їх деокупації. Про це повідомив голова делегації України в Тристоронній контактній групі, перший президент України Леонід Кравчук. За його словами, без цього там не можливо буде відновити економіку. «Вільна економічна зона, згідно з нашим баченням, повинна діяти десь орієнтовно до 2050 року. Розрахунки показують, що цей час дозволить привести регіон Донбасу в нормальний стан"- сказав Кравчук.

Соціум

США не побачили ознак іноземного втручання у вибори

Немає жодних свідчень втручання іноземної держави у підрахунок голосів на виборах в США, заявив чиновник з американського Міністерства внутрішньої безпеки. Сайт Агентства США з кібербезпеки і захисту інфраструктур​и також розвінчує чутки з приводу виборів. Серед таких опинились твердження про те, що на дільницях деяким виборцям буцімто видавали ручки, використання яких призводило до нівелювання бюлетеня та про вади у перебігу підрахунку голосів, здатність хакерів вплинути на їх підрахунок, можливість погроз і тиску виборцям, тощо.


Авто – мото

Ford відкликає 375 тисяч позашляховиків Explorer у США та Канаді

Компанія Ford терміново відкликає на території США 350 тис. позашляховиків Explorer та ще 25 тис. – у Канаді. У цих моделей виявили проблеми із задньою підвіскою. Відкликання охоплює позашляховики, які були випущені на підприємстві в Чикаго з вересня 2012 року до січня 2017 року. За словами автомеханіків, під час руху один з важелів авто може просто зламатися. Наразі відомо про 13 аварій і 6 постраждалих через виявлений дефект підвіски.


США, Ілліной, Чикаго

За результатами виборів у США, гральна індустрія розширила сферу впливу

Крім голосування за президента та законодавців у вівторок, американці мали нагоду висловитись із низки питань, важливих для штатів, у яких вони мешкають. Одним з таких питань в низці штатів стало розширення можливостей для гральної індустрії. Як аргумент - збільшення податкових надходжень. Меріленд, Південна Дакота і Луїзіана схвалили легальні ставки на спортивні події. Це означає, що до кінця року такі ставки, можливо, будуть легальними на більшій частині країни. А Вірджинія, Небраска і Колорадо схвалили або розширили можливості для проведення азартних ігор в казино.


Діаспора

До парламенту США вперше в історії обрали українку

Етнічна українка і представниця республіканців Вікторія Спартц перемогла на виборах до Палати представників Конгресу США від 5 округу штату Індіана, повідомляє The New York Times. Спартц народилася в Україні в радянські часи та використала свою історію, щоб потрапити до палати Конгресу, пише видання. Вона зверталася до виборців, попереджаючи про небезпеку соціалізму. Це принесло їй достатню кількість голосів консервативних виборців в окрузі. Спартц переїхала до США 21 рік тому. Економіст за освітою, вона викладала у бізнес-школі Індіанського університету, а також обіймала посаду заступниці голови Республіканської партії округу Гамільтон.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Співачка SLAVIA випустила новий провокаційний сингл "Хочу крутого мена"

Українська співачка SLAVIA, вона ж Ярослава Хома та дружина Дзідзьо, випустила нову пісні під назвою "Хочу крутого мена". Авторкою музики та слів є сама виконавиця. Пісня стала гімном всіх дівчат, які хочуть вдало вийти заміж, та знають собі ціну. Одними з героїв пісні стали брати Клички. Боксери, за словами співачки, є яскравим прикладом успішних чоловіків, українським брендом. «Моя пісня - це тест для неуспішних чоловіків і корисливих жінок. Не потрібно сприймати все буквально, треба читати між рядків» - прокоментувала SLAVIA свою роботу. Артистка каже, що головна ідея пісні надихнути на зростання, розвиток та успіх.

Погода

У п`ятницю, 6 листопада, у Чикаго буде ясна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів від +21 до +23°С.

В Україні буде переважно суха та хмарна з проясненнями погода. Вдень від 7 до 9 градусів з позначкою плюс.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Komentáře


bottom of page