top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/05/2020

Updated: Nov 5, 2020





Політика

Виборчий штаб Трампа оскаржує процес виборів у низці штатів

Виборчий штаб президента США Дональда Трампа звернувся до суду в середу з вимогою зупинити підрахунок бюлетенів у Пенсильванії, Мічигані та Джорджії, а також в Неваді, передає Голос Америки. Також виборчий штаб закликає перерахувати голоси в Вісконсині і, можливо, в Мічигані, де результати підрахунків вже було оголошено і з невеликим відривом переміг суперник Трампа на виборах, Джо Байден. Позови в основному стосуються підрахунку бюлетенів, що надійшли поштою. Згідно до оцінок експертів, саме прихильники Байдена надавали перевагу голосуванню поштою.


Економіка

Вибори 2020 стали найдорожчими в історії США - CRP

Більше 14 мільярдів доларів - стільки, за оцінками американської неурядової організації Центр за відповідальну політику (CRP) було витрачено на вибори президента та законодавців, що відбулись цього вівторка у США. Найбільшу частку з цих коштів було спрямовано на рекламу та заходи, організовані виборчими штабами кандидатів у президенти. Навіть, якщо не враховувати гроші, витрачені мільярдерами, які брали участь в президентських перегонах, Майклом Блумбергом та Томом Стеєром, кандидати-демократи та відповідні групи витратили 5,5 мільярда доларів, а республіканці - 3,8 мільярда, повідомляє CRP.


Соціум

На тлі підрахунку голосів у США спалахнули протести

Акції протесту виникли у деяких американських містах у ході визначення підсумків виборів у ключових штатах, повідомляє ВВС. У Портленді, було залучено Національну гвардію після того, як налаштовані проти Дональда Трампа протестувальники вдалися до насильства. У Міннеаполісі поліція затримала близько 200 демонстрантів, які протестували проти Трампа і його заклику зупинити підрахунок голосів. Подібні протести були зафіксовані також у Нью-Йорку, Філадельфії та Чикаго. Штаб Трампа заявив, що подає позови з вимогою зупинити підрахунки голосів у Пенсильванії та Джорджії. Водночас Джо Байден оголосив про готовність боротися в суді зі штабом республіканців.


Авто – мото

Volkswagen відкличе майже 220 тисяч автомобілів моделі Jetta

Компанія Volkswagen оголосила про відкличну кампанію популярної моделі Jetta. Йдеться про машини, випущені в період від червня 2015 року до грудня 2017 року. Зазначається, що "постраждалим" ринком стане США, де виявили понад 200 тис. авто з неправильно затягнутими болтами паливної рампи. Через цей недолік машина може загорітися. Автовласникам порекомендували уважніше ставитися до машин і за очевидної втрати пального негайно звернутися на СТО. У Volkswagen вже заявили, що усі роботи по заміні болтів, а за необхідності і паливної рампи, будуть проходити за рахунок виробника.


США, Ілліной, Чикаго

У десятках штатів США проголосували за зміни до місцевого законодавства

На виборах 2020 року, крім президента та членів Конгресу, американці голосували за щонайменше 120 законодавчих ініціативи, які виставляються на загальне голосування. Серед найбільш помітних – легалізація використання марихуани дорослими, та скасування в Орегоні кримінальної відповідальності за зберігання невеликих кількостей "вуличних наркотиків", таких як кокаїн, героїн та метамфетамін. 52% пуерториканців проголосували за ініціативу щодо набуття статусу штату США. 61% жителів Флориди проголосували за підвищення мінімальної заробітної плати до 15 доларів на годину до 2026 року.


Діаспора

СКУ закликав підтримати петицію про включення слова "Голодомор" у словники

Світовий конґрес українців (СКУ) напередодні відзначення 87-ї роковини Голодомору 1932-1933 років в Україні закликав українців у світі взяти участь у заходах з цієї нагоди та підписати петицію про включення слова «Голодомор» у найбільші англомовні словники світу. В липні цього року українські організації Канади в рамках кампанії з підвищення обізнаності про Голодомор в Україні створили відповідну петицію. СКУ звернувся до українців у світі та друзів України із закликом підтримати цю ініціативу, підписати петицію та максимального поширити інформацію про кампанію. День пам'яті жертв голодоморів — щорічний національний пам'ятний день в Україні, що припадає на четверту суботу листопада.

Мистецтво, культура і шоу-біз

MONATIK випустив запальний кліп на трек "ритмоLOVE", записаний з Lida Lee і NiNO

Український мультиартист MONATIK представив нову відеороботу на трек "ритмоLOVE", який записав з підопічними свого продюсерського центру - Lida Lee и NiNO. У музичному відео представлені найстильніші тренди сезону осінь-зима 2020-21: роборука, інсталяція зі світлодіодних астер, ефекти і лазери, що гіпнотизують. А також трендові танцювальні напрямки, такі як шафл, баскетбольний фрістайл, брейкінг, денсхолл і хіп-хоп. "РитмоLOVE" - це спосіб життя головних героїв відео. Той випадок, коли ти чуєш і відчуваєш ритм в кожному кроці, русі, шумі міста, в кожному звуці навколо і неможливо зупинитися» - прокоментував своє відео артист.

Погода

У четвер, 5 листопада, у Чикаго майже весь день погода буде похмурою, лише ввечері небо проясниться. Без опадів. На стовпчиках термометрів +19...+21°С. В Україні буде прохолодно та туманно, місцями дощ. Вдень від +5 до +10 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

댓글


bottom of page