top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/04/2020



Політика

Вибори у США: Трамп і Байден йдуть з невеликим розривом

Початкові результати голосування на президентських виборах у США показують, що чинний президент Дональд Трамп і його суперник від Демократичної партії Джо Байден, змагаючись за наступний чотирирічний президентський термін, йдуть з невеликим розривом, передає Голос Америки. Згідно з повідомленнями усі дільниці у США закрилися у середу вчасно, але підрахунки голосів подекуди затягнулися до глибокої ночі. Остаточні результати виборів залежать від того, хто здобуде перемогу у ключових штатах, де підрахунки ще тривають.


Економіка

Україна входить до топ-5 світових виробників волоських горіхів

В United States Department of Agriculture (USDA) прогнозують у сезоні 2020/2021 рекордне виробництво волоських горіхів у світі на рівні 2,3 млн тонн. Зазначається, що на двох глобальних лідерів ринку - Китай і США - приходиться 75% усього виробництва. Україна посідає 4-те місце у рейтингу світових експортерів волоського горіху - після США, Чилі та Китаю з обсягом виробництва у 126 тонн. USDA прогнозується, що обсяги експорту продукту зростуть загалом на 14%, а світові запаси на 20%.

Соціум

В Україні планують посилити карантин з наступного тижня

Уже декілька місяців Україна живе в умовах карантину, який запровадили задля протидії поширенню коронавірусу. У МОЗ констатували, що ситуація з COVID-19 в країні близька до катастрофи. З наступного тижня в Україні планують значно посилити карантинні обмеження. За даними ЗМІ, розглядаються варіанти від "карантину вихідного дня" до запровадження комендантської години та штрафів за її порушення. Наразі ж Рада зробила крок до посилення штрафів за відсутність захисних масок у будівлі й транспорті. За добу в Україні коронавірусну інфекцію діагностували у майже 9 тис. людей.


Здоров`я

ВООЗ назвала тестування єдиним способом підтвердити діагноз коронавірус

Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що грип і коронавірус можуть мати схожі симптоми, тому єдиний спосіб дізнатися точний діагноз — це зробити лабораторний тест. Унікальний симптом коронавірусу - втрата нюху і смаку. Про це на брифінгу сказала керівник групи ВООЗ щодо забезпечення готовності і реагування на грип Енн Моен . За її словами, якщо людина має серйозні симптоми, такі як проблеми з диханням і високу температура, треба звернутись до лікаря.

США, Ілліной, Чикаго

Голосування у США відбулось без помітних проблем

Попри значну тривогу перед виборами, у вівторок мільйони американців прийшли на виборчі дільниці, щоб обрати нового президента. Як заявляють правоохоронці та спостерігачі, повідомлень про залякування виборців чи випадки насильства на виборах не було. Влада США впевнена у тому, що вибори відбулись безпечно і тепер звертає увагу на дезінформацію. Правоохоронці попереджають, що противники США можуть завдати удару по сайтах, які повідомляють про результати виборів, можуть поширювати дезінформацію, щоб викликати розкол та протистояння.


Діаспора

Українців за кордоном запрошують написати диктант національної єдності

Українців, що проживають за кордоном, запрошують долучитися до написання "Всеукраїнського диктанту національної єдності", що відбудеться 9 листопада. Про це пишуть українські дипломатичні представнитва. Текст для ювілейного ХХ радіодиктанту написав відомий письменник і видавець Іван Малкович. Читатиме диктант відома акторка Римма Зюбіна. Всеукраїнський радіодиктант національної єдності був започаткований у 2000 році з метою єднання навколо мови. Відтоді щороку слухачі та телеглядачі можуть взяти участь у написанні диктанту й перевірити, наскільки добре вони знають мову.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Дитяча пісенька "Baby Shark" стала найпопулярнішою в історії ютубу

Кліп на дитячу пісню про родину акул "Baby Shark" став найпопулярнішим на ютубі. Він набрав понад 7 мільярдів переглядів і обігнав попереднього лідера - відео на пісню Луїса Фонса "Despacito". Пісня було випущена корейським освітнім проєктом Pinkfong ще 2015 року. Танцювальна версія пісні "Baby Shark" було представлено у 2017 році і тоді вона отримала понад 2 млрд переглядів. У пісні йдеться про сімейство акул, які полюють на зграю риб. Через велику популярність дитячу пісеньку почали перекладати на різні мови. Всього пісня "Baby Shark" має близько 100 варіантів на 11 мовах.


Погода

У середу, 4 листопада, у Чикаго ясна погода може ввечері змінитися на хмарну. Без опадів. На стовпчиках термометрів від 20 до 23 градусів тепла.

В Україні буде прохолодно та туманно, місцями дощитиме. Вдень від +7 до +12 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

23 views0 comments

Comments


bottom of page