top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/03/2020

Updated: Nov 3, 2020



Політика

Сьогодні США обирають нового президента

Сьогодні, 3 листопада, Сполучені Штати Америки вибирають нового президента. Головні претенденти на цю посаду — чинний глава держави республіканець Дональд Трамп і ексвіцепрезидент США демократ Джо Байден. На дострокових виборах проголосували вже майже 100 мільйонів американців. Зазвичай ім’я наступного президента у США відоме в ніч виборів, проте цього року оголошення переможця може відкластись на декілька днів, через те, що підрахунок голосів надісланих поштою може затягнути процес. Окрім президента, американці також обиратимуть законодавців до Палати Представників та Сенату. Після завершення виборів в низці американських міст очікують протести.


Соціум

Під час теракту у центрі Відня загинуло три людини

У понеділок ввечері у центрі Відня в районі Inner City, де розташовано багато кафе і синагога розпочалася стрілянина. Інформація про те, що саме синагога , яка була в цей час зачинена, була ціллю нападників, поки не підтверджується. Всього було 6 різних місць, де відбулись постріли. За словами очільника віденської поліції Герхарда Пюрстля, внаслідок стрілянини загинули двоє чоловіків та одна жінка. Ще 15 осіб отримали поранення, у тому числі семеро знаходяться у тяжкому стані. За словами міністра внутрішніх справ Австрії Карла Негаммера, теракт вчинив ісламістський терорист, якого застрелила поліція.

Економіка

Карантин майже не вплинув на перекази українських трудових мігрантів

Ще на початку карантину у Нацбанку України прогнозували, що через пандемію коронавірусу перекази заробітчан цього року можуть скоротитися на 2-3 млрд доларів. Втім українські трудові мігранти встигли пристосуватися до роботи у нових умовах, тож обсяги грошових переказів за 9 місяців 2020 року зменшилися лише на 2,5%. Нині, щоб виїхати за кордон потрібно мати запрошення на роботу та визначене місце для проходження обсервації. Попри складнощі з доступом до роботи за кордоном, попит на українських працівників не зменшується. У рекрутингових компаніях очікують, якщо Польща не закриє кордони через карантин, то до кінця цього року кількість людей, які їдуть на роботу за межі України, повернеться на докарантинний рівень.

Туризм

Канада ще на місяць подовжила заборону на в’їзд іноземців

Канада продовжила заборону на в’їзд до країни більшості іноземців ще на місяць - до 30 листопада. Про це повідомили у міністерстві громадської безпеки Канади. Водночас, громадяни й постійні мешканці Канади можуть без обмежень в’їжджати до країни, однак у більшості випадків мусять відбути двотижневий карантин. Хоч цим указом до Канади дозволяється в’їзд із території США, іншою постановою уряд закрив кордон із Америкою так само до 30 листопада. Вперше заборону на в’їзд іноземців Канада запровадила у березні й планувала скасувати в червні, однак з того часу обмеження регулярно продовжується.


Авто – мото

Ford розробляє власний автопілот

Компанія Ford продовжує розробку власного автопілота. Стало відомо, що нову опцію отримають дві моделі: електричний кросовер Mustang Mach-E та бестселер марки в США – пікап F-150. Її вартість для першого автомобіля складе $ 3 200, а для другого – $ 1595. Система під назвою Active Drive Assist (ADA) стане частиною пакету Co-Pilot 360 Active. В її основі – вже доступний інтелектуальний круїз-контроль, який отримає нові функції. Прибрати руки з керма можна буде виключно на заздалегідь «схвалених» навігатором трасах, які отримали назву Hands-Free Zones. У Північній Америці їх загальна довжина становить 160 тис. кілометрів. Система автопілота ADA почне свою роботу з третього квартала наступного року.


Діаспора

Українці США створили робота-грибозбирача

Четверо українців, які живуть у США створили стартап Reest з будівництва роботів-грибозбирачів. Вони на 30% мають зменшити витрати на робочу силу, збільшити урожайність та працювати при епідемії. За словами засновників стартапу, захоплювач, за допомогою програмного забезпечення може точно визначити ті гриби, які слід збирати, використовуючи глибинні камери та комп’ютерний зір. Під час роботи робот не пошкоджує гриби, вони не темнішають. Reest планує брати з фермерів по $0,2 за 1 кг збирання грибів роботами, в той час коли людям платять $0,3. Нині стартап збирає капітал для створення 100 роботів протягом наступних 18 місяців.


Мистецтво, культура і шоу-біз

"Время і Стекло" - що робитиме дует після припинення діяльності гурту

30 жовтня український гурт "Время і Стекло" після десяти років існування, дав свій останній концерт. Продюсер дуету Потап пояснив, чому було ухвалене таке рішення. За його словами, тепер Надя Дорофєєва продовжить виступати сольно, а її колегу Позитива він назвав потужним автором і продюсером. Також Потап розповів, що було проведено опитування серед фанатів дуету, чи хотіли б вони побачити колектив у новому складі. Проте прихильники не сприйняли такої пропозиції і написали: "Ми не хочемо, щоб був хтось інший",- розповів Потап.


Погода

У вівторок, 3 листопада, у Чикаго весь день буде ясно та без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +15°…+18°С. В Україні ж навпаки у більшості регіонів буде прохолодно та дощитиме, а в Карпатах ще й з мокрим снігом. Вдень повітря прогріється до +13-14 градусів.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


6 views0 comments

Comments


bottom of page