top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 11/02/2020



Політика

Кандидати у президенти Дональд Трамп і Джо Байден знову відвідують штати, які коливаються

За лічені дні до виборів в США чинний президент Дональд Трамп і його суперник-демократ Джо Байден, знову відвідали штати, вподобання яких коливаються. Трамп проводить мітинги в Мічигані, Айові, Північній Кароліні, Джорджії і Флориді. Байден виступить з промовою у Філадельфії (Пенсильванія), передає Голос Америки. Середні значення опитувань, зведених сайтом Real Clear Politics, показують, що Байден і Трамп йдуть практично на одному рівні в таких штатах, як Флорида, Арізона і Північна Кароліна, а президент відстає від колишнього віце-президента в Мічигані, Пенсильванії і Вісконсині.

Економіка

У світі збільшується ринок віртуальних інфлюенсерів

У світі збільшується ринок віртуальних інфлюенсерів, а коронакриза прискорює ці процеси, про це пише bloomberg. За словами, Крістофера Траверса, засновника virtualhumans.org, віртуальні впливові особи, мають реальний бізнес-потенціал, з ними дешевше працювати, ніж з людьми, вони на 100% керовані, можуть з'являтися одночасно в багатьох місцях і, що найбільш важливо, ніколи не старіють і не вмирають. Цифрові аватари можуть залучити партнерські відносини з великими брендами. Приміром, віртуальна модель Ліл Мікела, яка має 3 млн підписників у соцмережах, просуває рекламні кампанії Calvin Klein, Prada і інші бренди.

Соціум

Канада через пандемію розширить можливості для мігрантів

Канада планує впродовж 2021-2023 років поступово збільшити прийом іммігрантів, щоб допомогти економіці країни відновитися після пандемії COVID-19. Країна прийматиме іммігрантів у кількості близько 1% від населення. Це понад 400 тис. нових постійних мешканців щороку. Зростання міграційного потоку має "компенсувати дефіцит й упевнитися, що Канада матиме працівників, необхідних їй для заповнення важливих прогалин на ринку праці та підтримки конкурентоспроможності на світовій арені", зазначили у міністерстві імміграції. Крім цього, Канада на 15% планує збільшити прийом біженців та надати статус постійних мешканців шукачам притулку, які працювали у тутешніх лікувальних закладах під час пандемії.


Спорт

Усик виграв бій у Лондоні та здобув перший титул у суперважкій вазі

Український боксер Олександр Усик переміг британця Дерека Чісору й здобув перший титул у суперважкій вазі і виборов пояс WBO Inter-Continental. За підсумком 12 раундів Усик отримав одностайну перемогу за очками. Поєдинок відбувався на "Вемблі Арені" в Лондоні. 33-річний Усик переміг у всіх своїх 18 поєдинках на професіональному ринзі, у 13 з них він вигравав достроково. У 2018 році він став першим в історії України абсолютним чемпіоном світу у першій важкій вазі.


США, Ілліной, Чикаго

У Нью-Йорку запровадили нові правила для відвідувачів штату

Губернатор Нью-Йорку Ендрю Куомо розповів про нові правила для тих, хто приїздить до штату, у зв'язку зі стрімким зростанням нових випадків Ковід-19 у США. Всі приїжджі повинні мати негативний результат тесту на COVID-19. При тому їм доведеться перебувати на самокарантині впродовж тижня. Термін карантину можуть скоротити до чотирьох днів, якщо особа двічі продемонструє негативний результат тесту. Нові обмеження не застосовуватимуться до жителів штатів Нью-Джерсі, Пенсильванія та Коннектикут. Наразі штат Нью-Йорк є третім у США з найнижчими показниками хворих на Ковід-19, після штатів Мейн та Вермонт.


Діаспора

"Громада" - єдина на західному узбережжі США україномовна газета

“Громада” – таку назву має єдина на західному узбережжі США україномовна газета. На шістнадцяти сторінках статті про Каліфорнію, Україну, а також новини діаспори. Ідея видання належить графічний дизайнерці 55-річній Лесі Кастілло. Спочатку вона не вірила, що газета когось зацікавить, адже всі видання перейшли в інтернет, але згодом подумала, що, вона може стати об'єднуючою силою для українців. Узимку 2017 року вийшли перші 150 примірників. Згодом редакція вирішила частину статей перекладати і на англійську. За три роки видання розрослось до півтисячі примірників.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Гурт KAZKA зняв кліп у Чорнобильській зоні

Гурт Kazka презентував кліп на пісню "Острів" про Чорнобильську трагедію, який був знятий в межах проєкту Звуки Чорнобиля. В ньому українські та зарубіжні артисти переосмислюють Чорнобильську катастрофу через свою творчість. Гурт KAZKA під час запису своєї пісні використав звуки Чорнобиля з аудіо-бібліотеки Це тріск дозиметрів, скрип знаменитого колеса Огляду, шум Рудого лісу і води в річці Прип'ять, луна та ін. Зйомки проходили в Прип'яті, жителі якої були евакуйовані після аварії в квітні 1986 року. У проекті також взяли участь група Вагоновожатые, BRUTTO і Олександр Чемеров, Telepopmusik та інші. Пісні та кліпи на них будуть представлені в найближчі тижні.

Погода

У понеділок, 2 листопада, у Чикаго хмарно буде лише вдень. Без опадів. На стовпчиках термометрів +7…+9°С.

У більшості регіонів України буде прохолодно та дощитиме. Вденьсиноптики обіцяють до +7-12°C.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

12 views0 comments

Comments


bottom of page