top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/29/2020



Політика

США готові розмістити у Європі балістичні ракети для стримування Росії

США готові за необхідності піти на розгортання ракет середньої і малої дальності в Європі для стримування Росії. Водночас Сполучені Штати поступово наближаються до досягнення угоди з РФ про продовження договору про скорочення стратегічних наступальних озброєнь, про це заявив помічник президента США з національної безпеки Роберт О’Браян. "Ми вийшли з договору, ми створюємо гіперзвукову зброю, ми створюємо системи доставки у вигляді балістичних ракет, які допоможуть забезпечити безпеку Америки"- сказав він.


Економіка

У США очікують на рекордні показники економічного зростання в третьому кварталі

Міністерство торгівлі США готується оприлюднити дані зростання американської економіки за третій квартал. Тим часом, за оцінками експертів, очікується що зростання ВВП в третьому кварталі перевищить 30%, передає Голос Америки. Вражаюче зростання очікується на тлі рекордних цифр падіння економіки, зареєстрованих у другому кварталі - більше 30%. Серед факторів, що можуть уповільнити економічне відновлення – запровадження нових карантинних обмеженнь у деяких регіонах США. Також переговори щодо нового пакету стимулювання економіки в Конгресі поки не досягли успіху.


Соціум

У Флориді проголосували майже 70% виборців від явки 2016 року

За 6 днів до дня виборів, понад 65 мільйонів американців вже віддали свій голос. У низці штатів явка б’є рекорди. У Флориді, до прикладу, уже проголосували майже 70% від загальної кількості тих, хто прийшов на дільниці 2016-ого року. Цей штат є одним з ключових, адже серед населення немає чіткої підтримки тієї чи іншої партії. Тож перемога демократів або республіканців тут може стати вирішальною на цих виборах, оскільки штат має велику кількість голосів колегії виборців – 29, передає Голос Америки. За даними аналітичних центрів демократ Джо Байден поки що має невелику перевагу над кандидатом від республіканців - діючим президентом Дональдом Трампом.


Здоров`я

Уряд США уклав контракт на постачання експериментального препарату для лікування COVID-19

Уряд США уклав контракт на суму 375 мільйонів доларів з фармацевтичною компанією Eli Lilly на поставку 300 тис. доз експериментального препарату для лікування COVID-19, який подібний до препарату, який отримував президент США Дональд Трамп. Про це повідомляє інформаційне агенство Reuters. Зазначається, що компанія буде поставляти препарат протягом двох місяців після отримання дозволу на використання в екстрених випадках від регулюючого органу США.


Екологія

Корейський інститут допоможе знешкоджувати радіацію на Чорнобильській АЕС

Чорнобильська АЕС підписала угоду з Корейським інститутом досліджень атомної енергії (KAERI) про дезактивацію радіоактивних фрагментів бетону та металу на атомній електростанції. Відповідно до неї представники ЧАЕС за технологіями інституту виконають дезактивацію фрагментів бетону та металу, які мають радіоактивне забруднення широким спектром випромінювальних елементів. Проведення випробувань триватиме до кінця 2021 року. У разі позитивних результатів Чорнобильська АЕС отримає додаткову технологію дезактивації з правом використання виключно на промисловому майданчику станції.


Діаспора

Канада відзначила Національний день пам’яті інтернування під час Першої світової війни

Канада 28 жовтня відзначила Національний день пам’яті інтернування під час Першої світової війни (1914-1920рр.). Країна тоді перебувала у стані війни із Австро-Угорщиною, тож 4000 українців, які мали австро-угорське громадянство, були примусово виселені у табори, а їх майно конфісковане. Єдиною підставою до інтернування було походження людини. Пізніше більшість із них були реабілітовані. Резолюція щодо відзначення цього дня була ухвалена Конгресом українців Канади шість років тому. У 2008 році уряд Канади створив спеціальний фонд та виділив 10 млн дол на фінансування проєктів, присвячених вшануванню пам’яті тих, хто постраждав у ті часи.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Книга «Справа Василя Стуса» вийде в аудіоверсії

Книга "Справа Василя Стуса" буде опублікована в аудіоверсії. Автор Вахтанг Кіпіані на своїй сторінці у Facebook повідомив, що озвучить книгу український режисер та актор Ахтем Сеїтаблаєв. Генеральний директор видавництва "Vivat" Юлія Орлова уточнила, що, зважаючи на велику кількість архівних матеріалів, книга буде спеціально адаптована для аудіоверсії. «Але будьте певні - найважливіше точно буде озвучено", – сказала вона. Нагадаємо, Дарницький райсуд Києва заборонив розповсюджувати тираж книги без дозволу Віктора Медведчука. Після рішення суду книгу раскупили за лічені хвилини.

Погода

У четвер, 29 жовтня, у Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Без опадів. Вдень 7-8 градусів вище нуля.

В Україні тепло, але повертаються дощі, поки у західні регіони, місцями буде туман. Вдень синоптики обіцяють до 10-15 градусів тепла.

Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

3 views0 comments

コメント


bottom of page