top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/28/2020



Політика

Емі Коні Барретт затверджена суддею Верховного суду США

Сенат Сполучених Штатів Америки схвалив призначення Емі Коні Барретт суддею Верховного суду США. Голоси 52 сенаторів - республіканців подолали голоси сенатської меншості демократів, передає Голос Америки. Демократи заявляли, що висунення президентом Дональдом Трампом кандидатури Емі Коні Барретт і її затвердження за тиждень до голосування на президентських виборах було поспішним. 48-річна Барретт стала вже третім членом Верховного Суду з подання президента Трампа. Її затвердження на довічний термін називають посиленням позицій консерваторів у найвищому судовому органі країни.


Економіка

В Україні зросли ціни на газ

Поступово розпочинається опалювальний сезон, а з ним зростає попит на газ. Це призвело до зростання цін на європейських хабах, які, за розпорядженням уряду України, використовуються для розрахунку ціни газу для виробників тепла, повідомляє НАК "Нафтогаз України" у Фейсбуці. Буквально за місяць ціна газу в Європі зросла на 26%, відповідно ціна газу для виробників тепла в Україні у жовтні зросла на 24%. А у листопаді зросте ціна на газ для населення на третину. Прогнози вказують, що у листопаді-грудні варто очікувати подальшого подорожчання газу. Але значні запаси у підземних сховищах України та Європи утримають ціни від стрімкого зростання, зазначили у Нафтогазі.

Соціум

Американці планують зменшити витрати на святкові подарунки

Цього святкового сезону американці планують у середньому витратити на різдвяні подарунки 805 доларів, такі дані дослідження соціологічної компанії Gallup. У 2019-му році ця цифра складала 942 долари. Опитування також вказало, що 28% американців заявили, що цього року витратять на подарунки менше ніж попереднього. Більшість опитаних заявляють, що їх витрати залишаться на попередньому рівні. Якщо ці прогнози здійсняться, то продажі товарів цього року у середньому зростуть на ледь понад 2%. Раніше Gallup відзначали, що настрої споживачів є нестабільними і можуть швидко змінитись у разі економічних, або політичних потрясінь.


Авто – мото

Компанія Mercedes-Benz відкличе понад 12,5 тисяч автівок у США

Компанія Mercedes-Benz ухвалила рішення відкликати понад 12,5 тисяч автомобілів GLE і GLS через дефект підсвітки логотипа марки, який можна придбати за певну доплату, повідомляє Національна адміністрація безпеки дорожнього руху США (NHTSA). Цей логотип може викликати проблеми в роботі оптики і гідропідсилювача керма. Своєю чергою, це може збільшити ризик виникнення ДТП. На щастя, про подібні випадки поки невідомо. Кампанія розпочне відкликання 8 грудня. Всі роботи проведуть за рахунок виробника.


США, Ілліной, Чикаго

Журнал Time вперше за 100 років змінив логотип

Журнал Time вперше за останні 100 років змінив логотип на обкладинці через президентські вибори у США, заплановані на 3 листопада. Видання розмістило на обкладинці слово "Голосуй" та малюнок американського художника Шепарда Фері. За його словами, людина на обкладинці "рішуче налаштована використати свій голос і силу, щоб проголосувати". Time називає прийдешні вибори "історичним моментом", який "може розділити історію на "до" і "після" та закликає усіх скористатися своїм виборчим правом.


Діаспора

Посол в Канаді вручив відзнаку Президента України редактору «Новий Шлях Українські Вісті»

Під час церемонії "Гетьманські Нагороди" посол України в Канаді Андрій Шевченко вручив редактору щотижневої українсько-канадської газети «Новий Шлях Українські Вісті» Марку Левицькому Хрест Івана Мазепи за вагомий особистий внесок у зміцнення міжнародного авторитету України, розвиток міждержавного співробітництва та плідну громадську діяльність. Також Гетьманські нагороди були вручені найактивнішим членам української громади Альберти. Хрест Івана Мазепи — відзнака Президента України за значний внесок у відродження національної спадщини, заслуги у науковій, культурній та гуманістичній діяльності.

Мистецтво, культура і шоу-біз

MamaRika презентувала динамічний трек Mavka

Українська R&B та рop-виконавиця MamaRika презентувала потужний танцювальний трек Mavka з елементами хіп-хопу. Ця пісня розкриває магічну суть кожної жінки. Під час написання пісні співачка надихалася українською міфологією: від Лесі Українки до Михайла Коцюбинського. “Мене з дитинства захоплювали історії про магічних істот, і я завжди вірила в те, що вони існують. Кожна жінка, так чи інакше, має свої чари і вміло ними користується. Трек Mavka — контрастне поєднання сили та жіночності, драйву та ніжності, магії та простоти водночас” - розповіла MamaRika.

Погода

У середу, 28 жовтня, у Чикаго на зміну ясного ранку прийде похмурий день. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до 9 градусів вище нуля.

В Україні буде тепло, але місцями - туман. Опадів не передбачається. Температура до +20°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Commentaires


bottom of page