top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/23/2020

Updated: Oct 23, 2020



Політика

У США відбувся фінальний раунд президентських дебатів

У США відбувся другий і фінальний раунд президентських дебатів. Завдяки змінам у правилах дебатів організаторам вдалось стримати кандидатів від перебивання один одного, передає Голос Америки. Своєю чергою, Дональд Трамп і Джо Байден мали більше змоги висловитись та пояснити свої позиції щодо внутрішньої та зовнішньої політики, кліматичних змін та економіки. Протягом дебатів кандидати неодноразово згадували про Україну та протидію Росії. Багато часу на дебатах приділили темі пандемії. Серед інших тем, які модераторка Крістен Велкер підняла в ході дискусії - національна безпека, охорона здоров’я, імміграційна політика та расові питання.


Економіка

У НБУ назвали ключові ризики для макрофінансової стабільності

Триваліший термін і поглиблення пандемії коронавірусу, посилення карантинних заходів як і раніше, є ключовим ризиком для макрофінансової стабільності країни, про це заявив голова Нацбанку України Кирило Шевченко під час прес-брифінгу. За його словами, актуальними також залишаються інші ризики: негативний вплив судових рішень на макрофінансову стабільність, ескалація військового конфлікту на сході країни чи її кордонах, збільшення мінливості світових цін на продукти харчування з огляду на глобальні зміни клімату та ризик посилення протекціонізму у світі. У Нацбанку також підкреслили, що співпраця з МВФ є базовою передумовою для повноцінного фінансування дефіциту державного бюджету.

Соціум

Соцмережі оголосили про нові правила роботи в період підведення підсумків виборів у США

Компанії, які володіють соціальними мережами, розробили нові правила реагування на передчасні повідомлення про перемогу того чи іншого кандидата на виборах президента у США. Facebook стане додавати до подібних повідомлень спеціальні ярлики і демонструвати у новинних стрічках повідомлення з інформацією щодо передвиборчих перегонів. Twitter заявив, що буде видаляти або прикріплювати попереджувальні написи до будь-яких заяв про перемогу до оголошення офіційних результатів. YouTube, забороняє публікацію деяких видів дезінформації про вибори. TikTok буде робити контент з передчасними результатами менш помітним на платформі, і додасть інформативні банери.


Здоров`я

У США змінили визначення «близького контакту» для відслідковування COVID-19

Центри США з контролю та запобігання захворюванням (CDC) змінили визначення «близького контакту». Тепер особи вважаються такими, що перебували в близькому контакті, якщо вони знаходились на відстані менше двох метрів протягом 15 хвилин за добу. Раніше визначення передбачало, що особи перебували на відстані менше двох метрів протягом 15 хвилин безперервно. Ті, хто перебував у «близькому контакті» з хворим мають здати аналізи на COVID-19 або піти на самоізоляцію.


США, Ілліной, Чикаго

Мер Чикаго Лорі Лайтфут не буде позбавляти поліцію фінансування

У 2021 році дефіцит міського бюджету Чикаго досягне $ 1,2 млрд, але мер міста Лорі Лайтфут не збирається позбавляти фінансування департамент поліції, незважаючи на вимоги інших громадян, щоб гроші департаменту використовувалися на охорону здоров'я, інфраструктуру та інші соціальні послуги. Лайтфут пропонує заповнити дефіцит бюджету за рахунок підвищення податку на нерухомість на $ 94 млн, а також за допомогою звільнень і неоплачуваних відпусток декількох сотень міських працівників. Лайтфут відкидає «твердження про те, що вона або фінансує поліцію, або фінансує громади». «Ми повинні і можемо зробити і те, і інше», - каже вона.


Діаспора

Обрано нового голову Конґресу українців Канади у Торонто

На щорічних зборах Конґресу українців Канади, відділ Торонто, було обрано нового голову та раду директорів на 2020-2022 роки. Про це йдеться на офіційній ФБ-сторінці організації. Новообраним головою став Петро Штурин. «Для мене велика честь і відповідальність очолювати таку організацію, як Конґрес українців Канади-Торонто. Маючи майже 70 організацій-членів, ми об’єднані та раді співпрацювати на благо Канади та України», - наголосив він. До складу ради директорів увійшли 27 представників від 66 організацій-членів Конґресу українців Канади-Торонто.

Мистецтво, культура і шоу-біз

KAZKA випустила кліп, у якому влаштувала погром на весіллі

Український гурт KAZKA випустив кліп на пісню "Мало". В ньому солістка Олександра Зарицька розтрощила все битою на власному весіллі. "Вона намагається представити себе поруч з ним, але розуміє, що насправді їй цього мало, їй мало цієї зали, мармурових колон і порцелянових лебедів. Все це представляється їй надуманим і хибним, як декорації, як «для галочки», тому що так треба. Тоді як вона воліла б вибрати для себе щось інше, щось, що ні в якому разі не вміщається в звичні, застарілі рамки. Гірко", - пояснили сюжет відео в групі.

Погода

У п’ятницю, 23 жовтня, у Чикаго хмари закриють небо вже з самого ранку та протримаються до кінця дня. Дощ, який розпочався вранці повинен закінчитися ще до приходу вечора. На стовпчиках термометрів вдень +8..+9°С. В Україні буде по-осінньому тепло та сонячно. Синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Вдень повітря прогріється до 14-19 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

13 views0 comments

Comments


bottom of page