top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/22/2020



Політика

Дональд Трамп і Джо Байден зустрінуться на останніх передвиборчих дебатах

Президент Дональд Трамп і його суперник від Демократичної партії Джо Байден сьогодні зустрінуться на других і останніх дебатах перед президентськими виборами, запланованими на 3 листопада. Позапартійна комісія з питань президентських дебатів 19 жовтня ухвалила рішення про те, що під час наступних дебатів кандидатам вимикатимуть мікрофони в разі порушення регламенту. Це дозволить кожному кандидату виступити впродовж двох хвилин на початку кожного 15-хвилинного блоку дебатів. Після цього вони розпочнуть відкриту дискусію. 16 жовтня комісія з питань президентських дебатів повідомила, що темами дискусій стануть COVID-19, американські сім’ї, раси, зміни клімату, національна безпека та лідерство.

Економіка

Мін'юст США подав антимонопольний позов проти Google

Міністерство юстиції США подало позов проти власника Google, компанії Alphabet, звинувативши її в порушенні конкуренції в сфері пошукових сервісів, про це повідомляється на офіційному сайті відомства. Мін'юст звинувачує Google в укладенні угод, які перешкоджають доступу конкурентів в сектор. Крім цього, влада США стверджує, що Google платила виробникам мобільних телефонів, операторам зв'язку і інтернет-браузерам за установку Google в якості пошукової системи за замовчуванням. Позивачами виступили генеральні прокурори 11 штатів.

Соціум

Папа Франциск запропонував одностаттєвим парам аналог шлюбу

Папа Франциск вважає, що одностатевим парам слід дозволити укладати "цивільні союзи". Таким чином вони будуть в межах закону. Про це він заявив у документальному фільмі «Франческа» американського режисера Євгена Афінеєвського, прем'єра якого відбулася в середу під час Римського міжнародного кінофестивалю. "Вони є дітьми Божими і мають право на сім'ю. Нікого не слід відкидати чи зневажати через це» - каже понтифік у фільмі та заохочує двох геїв відвідувати церкву разом з їхніми трьома дітьми. Відповідно до поточної католицької доктрини, одностатеві стосунки називають "девіантною поведінкою".

Технології

Компанія Ford взяла на роботу двох роботів

Двох роботів Boston Dynamics нещодавно взяла на роботу компанія Ford. Один з них собака-робот, якого співропітники назвали «Пухнастик», інший робот отримав прізвисько «Скутер». Обидва оснащені лазерними сканерами. Їхнє завдання – ходити віддаленим куточками виробничих приміщень та сканувати все, що там розміщено. Це допомагає інженерам створити карту приміщення, яке вимагає щомісячної перебудови для виробництва нових автомобілів. У компанії кажуть – це зекономить багато часу та грошей, оскільки допоможе оптимізувати процеси виробництва машин.

США, Ілліной, Чикаго

Кандидати у губернатори штату Юта з’явилися разом в одному виборчому ролику

3 листопада у США пройдуть не лише президентські вибори, а й вибори частини сенату, повного складу палати представників та вибори до місцевих органів влади. Несподіваний підхід до агітації запропонували два кандидати у губернатори штату Юта. Непримиримі опоненти на виборах, демократ Кріс Пітерсон та республіканець Спенсер Кокс з’явилися разом в одному виборчому ролику. Обидва кажуть записали його, аби продемонструвати, представники різних партій здатні вести діалог і цивілізовано сперечатися стосовно розбіжностей. Вони закликали виборців теж поважати іншу точку зору і зробити обдуманий вибір.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Суд заборонив продаж книги "Справа Василя Стуса»

19 жовтня Дарницький районний суд Києва заборонив продаж книги "Справа Василя Стуса» Вахтанга Кіпіані, яка містить збірку документів з архіву колишнього КДБ УРСР через порушення "немайнових прав Віктора Медведчука". Останній, нагадаємо, був адвокатом незаконно засудженого радянською владою поета і дисидента Василя Стуса. Історія довкола заборони "Справи Василя Стуса" спричинила так званий ефект Стрейзанд, який українці вже називають "ефектом Медведчука". Він полягає в тому, що спроба обмежити доступ до інформації призводить лише до її розповсюдження. Всі 20 тисяч примірників книги, які були у продажу розкупили за лічені хвилини. Видавці вже анонсували друк додаткових примірників книги.

Цікаве

Пара єнотів вдерлася до зачиненого банку у Каліфорнії

Двоє єнотів залізли до зачиненого каліфорнійського банку у Редвуд-Сіті через повітроводи. Їх видав перехожий, який у цей момент знімав гроші у банкоматі поряд з будівлею. Як повідомляє ABC Eyewitness News, на фотографіях видно тварин, які ходили по коридорах і сиділи за столом. Розслідувати злочин приїхало Американське товариство із запобігання жорстокості до тварин (SPCA). Після 10-хвилинної погоні рятувальники нарешті змогли безпечно вигнати тварин на вулицю. Передбачається, що підозрювані забралися на дерево і проникли в повітроводи, а потім провалилися через стельову плитку на підлогу банку. Єноти не винесли грошей, утім пошкодили принтер та розкидали папір.


Погода

У четвер, 22 жовтня, у Чикаго протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний дощ із грозою продовжиться вранці, але до середини дня повинен припинитися. Вдень стовпчики термометрів показуватимуть від 22 до 24 градусів тепла.

В Україну на два дні повернулося бабине літо. Погода потішить українців теплом, подекуди температура повітря сягатиме +20°С. Лише у Карпатах очікується сильний штормовий вітер.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comments


bottom of page