top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/21/2020

Updated: Oct 21, 2020



Політика

США розширили застосування санкцій проти «Північного потоку 2»

Державний департамент США видав роз‘яснення стосовно застосування санкцій, які було введено минулого року проти незакінченого російського газотранзитного проекту «Північний потік 2». Нові правила застосування санкцій починаючи з 20 жовтня, поширюють обмеження на тих, хто надає послуги, або фінансування для суден, що беруть участь в побудові газогону. Нагадаємо, санкції призвели до зупинки добудови останньої ділянки газопроводу, після того, як швейцарська компанія AllSeas не погодилась завершити добудову.


Економіка

Українці на тлі пандемії почали частіше цікавитися віддаленою роботою

Українці на тлі пандемії почали втричі активніше цікавитися вакансіями для віддаленої роботи, кількість яких у третьому кварталі зросла майже на чверть, про це повідомляє Міністерство охорони здоров’я України. Частіше за інших роботу шукають молоді люди на старті кар'єри. На одну таку вакансію у середньому відгукується 21 пошукач. А середній рівень пропонованого доходу становить 12500 гривень (близько $460). На другому місці за кількістю вакансій - сфера торгівлі та продажів. На третьому - сфера маркетингу та реклами.


Соціум

Президент Володимир Зеленський звернувся з посланням до Верховної Ради

Президент України Володимир Зеленський звернувся із традиційним посланням до Верховної Ради. Він розпочав виступ із ситуації із COVID-19. На його думку, влада здебільшого ефективно протидіє пандемії. Також серед своїх досягнень Зеленський згадав запуск ринку землі, зміцнення війська, тривале припинення вогню на Донбасі та поверення до порядку денного питання деокупації Криму. Президент вважає роботу антикорупційних інституцій країни незадовільною через відсутність вироків у гучних справах.


Авто – мото

У Торонто запустять безпілотний шаттл

В Канаді мають намір запустити безпілотний шаттл наступної весни у районі Скарборо в Торонто. Мерія міста повідомила, що уклала угоду з американською компанією Local Motors на новий автономний випробувальний шаттл, який профінансує федеральний уряд, а експлуатувати його будуть спільно із управлінням громадського траспорту Metrolinx. Це пілотний проєкт, який триватиме від 6 до 12 місяців. Точна дата його запуску поки не відома. У шаттлі одночасно може знаходитися вісім пасажирів.


США, Ілліной, Чикаго

США заборонили отримання політичного притулку іноземцям, засудженим за певні злочини

Міністерство юстиції та Міністерство національної безпеки США у вівторок оприлюднили нові правила покликані завадити отриманню політичного притулку у США іноземцями, які скоїли злочини. Відповідно до змін отримання політичного притулку забороняється іноземцям, які засуджені за: тяжкі злочини на федеральному рівні, або рівні штатів; незаконне перевезення до країни, порушення при перетині кордону, участь у вуличних бандформуваннях, підробці документів, кермування у нетверезому стані, домашнє насильство та ін. злочини. Зміни набудуть чинності за 30 днів.


Діаспора

Український національний музей в Чикаго запрошує на аукціон

Український національний музей в Чикаго 24 жовтня проведе віртуальний аукціон «Мuseum Reflection» з нагоди 68-ї річниці заснування. Охочі матимуть нагоду поповнити свою колекції роботами відомих українських митців, серед яких, зокрема, картина «Сорочка коханому» художниці Віри Барінової-Кулеби, роботи якої зберігаються в музеях України, США, Канади та Європи. Серед гостей заходу: музиканти Олег Скрипка , Тарас Тополя, Сергій Фоменко, народні артистки України Леся і Галя Тельнюк; український співак і композитор Віктор Морозов, телеведуча та громадська діячка Софія Федина та інші відомі особистості. Аукціон транслюватиметься на сайті музею та сторінці у Фейсбуці.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Netflix знімає у Києві нову картину

Вже два місяці британська знімальна група знімає документальний фільм або серіал, який має вийти на Netflix. Зйомки проходять у Мінську, а також у Києві та Вільнюсі. Цього разу картина присвячена масовим протестам та мітингам у Білорусі, що тривають з 9 серпня після виборів президента. Про це розповів Франак Вячорка - радник у міжнародних справах лідерки білоруської опозиції Світлани Тихановської. Герої фільму - демонстранти, Координаційна рада та Світлана Тихановська.


Погода

У середу, 21 жовтня, у Чикаго синоптики прогнозують хмарну погоду на весь день. Без опадів. Повітря прогріється до +14°С.

В Україні буде хмарно з проясненнями та прохолодно, місцями заморозки. Опадів не передбачається. Вдень повітря прогріється до 10-15 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


11 views0 comments

Comentários


bottom of page