top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/20/2020

Updated: Oct 20, 2020



Політика

У США оголосили обвинувачення шістьом російським офіцерам, які причетні до поширення вірусу NotPetya

Федеральне велике журі США оголосило обвинувачення шістьом російським офіцерам розвідки, які стоять за поширенням вірусу NotPetya у 2017 році. Їх звинувачують у «проведені найбільш руйнівної серії комп’ютерних атак, які коли-небудь приписували одній групі». В обвинувальному акті йдеться про атаки, які були направлені на просунення геополітичних інтересів Росії. Згідно з документом дії офіцерів завдали збитків на понад мільярд доларів низці американських організацій. Хакери працюють на Головне розвідуправління Росії. Ці військові також причетні до втручання Росії в американські вибори у 2016 році.


Економіка

Дефіцит бюджету у США перевищив рекордні три трильйони доларів

Федеральний бюджет США 30 вересня завершив бюджетний рік з дефіцитом у 3,1 трильйона доларів, що майже вдвічі перевищує попередній рекордний показник післякризового 2009 року, і відповідає 15% ВВП. Такі дані оприлюднило Міністерство фінансів США. Видатки бюджету зросли на 47% в основному через масштабні заходи з підтримки економіки на тлі поширення пандемії коронавірусу. А дефіцит зумовив пришвидшене зростання державного боргу. Втім, МВФ не бачить небезпеки від накопичення державного боргу в розвинених країнах.


Соціум

2020-й у США має всі шанси стати рекордним роком з продажу зброї

За перші шість місяців цього року понад 2 мільйони американців вперше купили вогнепальну зброю. Почуття страху і невпевненості через пандемію, а пізніше і побоювання за власну безпеку після початку масових протестів проти расової нерівності змусили все більше людей купувати зброю. У червні американці купили рекордні майже 6 млн. одиниць вогнепальної зброї. Психологи кажуть, придбання зброї часто дає ілюзію повернення контролю за власним життям. На думку експертів таке масове озброєння населення веде до почастішання насильства зі стріляниною, суїцидів і нещасних випадків через необережне поводження зі зброєю як дорослими так і дітьми.


Технології

SpaceX запустила важку ракету для глобального інтернет-покриття

Американська компанія SpaceX за допомогою важкого ракето-носія Falcon-9 успішно вивела на орбіту ще 58 інтернет-супутників Starlink. Як повідомила компанія, це вже чотирнадцятий вивід на орбіту групи інтернет-супутників Starlink, починаючи з травня минулого року. Таких на орбіті вже 833. SpaceX планує розгорнути 12 тисяч космічних апаратів даного типу, для запуску повномасштабної мережі. У компанії відзначили, що найближчим часом супутники забезпечать інтернет-покриттям всю територію Північної Америки, а до 2021-го мережею Starlink буде охоплена майже вся планета.


Авто – мото

У США назвали найпопулярніший вживаний електромобіль

Серед вживаних електрокарів Nissan Leaf найчастіше купували у 18 з 25 штатів Америки в період з 2019 до вересня 2020 року. Такі дані досліджень компанії ISeeCars. Щодо популярної марки Tesla, вона розташувалася лише на другому місці. Tesla Model S, своєю чергою, стала найпопулярнішим вживаним електромобілем в інших 7 штатах США. Секрет популярності Nissan Leaf дуже простий, це його ціна, яка майже у 4 рази менше, ніж у Tesla. Nissan Leaf та ще одна модель Tesla посіли дві перші сходинки в рейтингу електрокарів, які найбільше шукають в Інтернеті. Третє та четверте місце у пошуках займають Tesla Model X та Model S відповідно.


США, Ілліной, Чикаго

У США захворюваність на COVID-19 знижується лише у двох штатах

Тільки у двох американських штатах - Міссурі та Вермонті протягом останнього тижня фіксується зниження захворюваності на коронавірус на 10%, повідомляє Голос Америки. Водночас решта штатів демонструє від 10% до 50% зростання кількості нових випадків. Найстрімкіше ці показники зросли у Коннектикуті та Флориді. Аби знизити темпи зараження, місцева влада ввела низку нових карантинних обмежень. Зокрема, у Небрасці розпорядилися залишати у госпіталях принаймні 10% ліжок у відділеннях інтенсивної терапії для коронавірусних пацієнтів, у Кентуккі влада серйозніше стежитиме за дотриманням маскового режиму, а в Нью-Мексико до 22-ї обмежили роботу закладів, які продають алкоголь.

Діаспора

Евгена Чолія призначили почесним консулом України у Монреалі

Світовий Конґрес Українців (СКУ) вітає свого колишнього президента Евгена Чолія з призначенням почесним консулом України у Монреалі. Відтепер, вперше в історії, Україна започатковує свою дипломатичну присутність у провінції Квебек, на яку буде поширюватися консульська округа новопризначеного почесного консула, наголосили в СКУ. «Це для мене честь та обов’язок виконувати функції почесного консула, просуваючи інтереси України в Канаді та сприяючи розвитку торговельних, економічних, культурних та наукових зв’язків між цими країнами», - заявив Чолій.

Цікаве

В Оклахомі рок-група зіграла концерт у пластикових сферах

В Оклахомі рок-гурт Flaming Lips зіграв концерт, одягнувшись у величезні пластикові кулі. У такий спосіб колектив вирішив захистити себе і фанатів від коронавірусу, повідомяє CNN. Крім музикантів, у пластикових кулях перебували майже 100 шанувальників, які відвідали виступ. Ідея такого концерту народилася з ескізу, намальованого фронтменом колективу Вейном Койном у перші дні пандемії. Для її «тест-драйву» група попросила кількох шанувальників прийти заздалегідь на концерт, де їм видали «бульбашки». «Ти можеш бути схвильований, можеш кричати скільки хочеш, але просто не можеш заразити людину поруч із тобою», — пояснив Койн.


Погода

У вівторок, 20 жовтня, у Чикаго синоптики прогнозують хмарну погоду. Ввечері очікується дощ. На стовпчиках термометрів вдень +11…+12°С.

В Україні буде холодно, але без опадів, місцями туман та заморозки. Вдень повітря прогріється до +8-13 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

3 views0 comments

Comentarios


bottom of page