top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/19/2020

Updated: Oct 19, 2020


Політика

Ембарго ООН на озброєння Ірану закінчилося

Ембарго ООН, що забороняло Ірану купувати озброєння іноземного виробництва, закінчилось 18 жовтня, як і було заплановано в рамках ядерної угоди 2015 року зі світовими державами, повідомляє AP. Тепер Іран теоретично може придбати обладнання для модернізації свого озброєння та продавати військову техніку за кордон. Однак на практиці економіка Ірану залишається паралізованою широкомасштабними санкціями США, а інші країни можуть уникати угод з Тегераном, побоюючись фінансових санкцій з боку Вашингтона, пише видання.


Економіка

Україна забезпечує продовольством 150 мільйонів людей

Україна забезпечує продовольчими товарами 150 мільйонів людей в усьому світі, при власному населенні трохи більше 40 млн. Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький. З його слів, такі дані підтверджено джерелами міжнародних розрахунків. Можливість збільшити цю цифру вдвічі - це реально досяжно, – каже Висоцький. Україна може допомогти у розв'язанні проблеми голоду у світі. Для цього країні потрібна інтеграція світових технологій у виробництво та залучення інвестицій.

Соціум

У США пройшли Жіночі марші

Цими вихідними у багатьох містах США пройшли масові акції під егідою Жіночого маршу. Учасниці заходів прагнуть консолідувати виборців, щоб завадити переобранню Дональда Трампа на другий термін, пише The Washington Post. Головна причина проведення маршу цього року - плановане республіканцями затвердження консервативної судді Верховного суду Емі Коні Барретт, яке має відбутися в Сенаті наступного тижня. Консерватори також влаштували свій жіночий марш, з метою виразити повну підтримку щодо утвердження судді Емі Коні Баррет. Через пандемію марші не зібрали великої кількості людей, ті, хто вийшов на вулиці намагалися зберігати соціальну дистанцію та були у масках.


Спорт

Василь Ломаченко програв Теофімо Лопесу звання абсолютного чемпіона світу

Василь Ломаченко програв 18 жовтня у Лас-Вегасі бій за звання абсолютного чемпіона світу у легкій вазі. Втім, український боксер відмовився визнавати програш за очками американцеві Теофімо Лопесу. В інтерв'ю після закінчення поєдинку він заявив, що хоче вдома переглянути бій і не згоден із рішенням суддів. Поєдинок Ломаченка і Лопеса тривав усі 12 раундів . За одностайним рішенням суддів перемогу здобув Лопес. Тепер він є володарем чемпіонських поясів WBA, WBO, WBC, які належали Ломаченку та поясу IBF. Це друга поразка в кар'єрі українця: у березні 2014 року він поступився мексиканцеві Орландо Салідо, теж за рішенням суддів.


США, Ілліной, Чикаго

Мережа кінотеатрів у США пропонує орендувати зали для приватних показів

Мережа американських кінотеатрів AMC пропонує орендувати свої зали для приватних показів, на які можуть приходити до 20 людей. Ціни коливаються від $99 до $349 за сеанс залежно від розташування кінотеатру й обраного фільму, повідомляє Fox News. За окрему плату можна замовити снеки чи принести свою їжу. На такий крок компанія пішла для того, аби оговтатись після закриття кінотеатрів через пандемію. Хоча із серпня мережі знову відкрились по всій країні, крім штатів Нью-Йорк та Каліфорнія, відвідуваність впала на 85% у порівнянні із аналогічним періодом минулого року. Також в умовах пандемії конкуренцію кінотеатрам у США складають стрімінгові сервіси Netflix, Disney+, Hulu, HBO.


Діаспора

Українка знайомить американців з національною кухнею

Хмельничанка Олеся Михайленко відкрила свою кейтерингову компанію в Коннектикуті та працює над тим, аби вареники, голубці та інші страви української кухні стали добре відомими в Сполучених Штатах. Вона приїхала до США 4 роки тому. Першим кроком стало отримання профільної освіти. Жінці вдалося пройти відбір та потрапити на стажування одразу до двох фешенебельних ресторанів Нью-Йорка, які мають одну та три мішленівські зірки. Саме там вона приготувала котлету по-київськи та «шубу». По рекакції американців зрозуміла, що її головна місія в США – популяризувати українську кухню. Зараз українка працює над запуском мережі кулінарій з українськими наїдками. У планах – повноцінний ресторан.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Настя Каменських готує новий альбом

У житті співачки Насті Каменських настає період особливої активності. Про це артистка розповіла в інтерв'ю УНІАН. Вона запускає нові проекти, спортивні марафони і працює над наступним альбомом, хоча не минуло й місяця, як вийшов альбом Eclecticа. Настя Каменських також зізналася, що хотіла б випустити нові пісні, записані спільно з латиноамериканськими музикантами. "Мені імпонує ідея, що музика не має кордонів і цю позицію поділяють інші артисти, особливо в країнах Латинської Америки. Вони завжди за круті колаборації та експерименти. Тому надалі я не планую зупинятися", - каже співачка.

Погода

У понеділок, 19 жовтня, у Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вдень очікується дощ. На стовпчиках термометрів до +8°С.

До України прийшла справжня осіння погода. Сьогодні буде холодно, але без опадів. Вдень повітря прогріється до +7-12 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Comentarios


bottom of page