top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/16/2020

Updated: Oct 16, 2020




Політика

У США на межі бідності майже 8 мільйонів людей

У США продовжує зростати рівень бідності через скорочення державної допомоги, повідомляє ВВС. За даними університетських дослідників, з травня майже 8 мільйонів американців опинилися на межі бідності. Минулого тижня близько 900 тисяч осіб подали нові заявки на допомогу з безробіття - це найвищий показник з серпня. Як зазначає видання, між політиками у Вашингтоні вже декілька місяців виникають розбіжності з приводу угоди про державну допомогу тим, хто втратили роботу на тлі пандемії, але переговори гальмують майбутні президентські вибори і суперечки навколо призначення нового верховного судді.


Економіка

Google хоче перетворити YouTube на маркетплейс

YouTube тестує можливість, яка дозволить продавати рекламовані на платформі товари прямо з відео. Для цього сервіс став пропонувати авторам використовувати програмне забезпечення YouTube для маркування і відстеження продуктів, представлених в їхніх кліпах, пише Bloomberg. Потім ці дані будуть пов’язані з інструментами аналітики і покупок від батьківського Google. YouTube також тестує інтеграцію з платформою електронної комерції Shopify. Представник YouTube підтвердив Bloomberg, що компанія тестує ці функції на обмеженій кількості каналів і назвав це експериментом.


Соціум

Більше 16 мільйонів американців вже проголосували

До виборів президента США, запланованих на 3 листопада, залишається ще декілька тижнів, втім вже 16 мільйонів американців проголосували, скориставшись можливостями раннього голосування. Такі дані неурядової організації United States Election Project станом на 15 жовтня, щодо особистого голосування та поштою. Таким чином, кількість виборців, які вже проголосували на цьогорічних виборах президента відповідає 11,6% загальної явки на попередніх президентських виборах 2016 року. А в деяких штатах, таких як Міннесота, Флорида, Вермонт, Вісконсин, Південна Дакота та Вірджинія, явка перевищила 20%.


Авто – мото

Mercedes-Benz Sprinter перетворили на офіс

Канадська компанія Inkas презентувала незвичайний фургон на основі Mercedes-Benz Sprinter. Його головною особливістю є салон у вигляді офісу, в якому можливе проведення нарад, конференцій, а також відпочинку. Салон розрахований на п’ять пасажирів. В ньому є стіл, крісла, мультимедійна система і кілька LED-панелей, доступ до WiFi та Bluetooth. Варіація Sprinter отримала додаткові багажні відсіки під автомобільним дахом. Мобільний офіс оснащується трилітровим дизельним мотором V6 генеруючим 190 "коней". В авто використовується задньопривідна система.


США, Ілліной, Чикаго

Дональд Трамп не планує жорсткий карантин у разі другої хвилі COVID-19 у США

Президент США Дональд Трамп в інтерв’ю Fox Business заявив, що не буде запроваджувати жорсткий карантин у США навіть у випадку другої хвилі зараження коронавірусом. А також запевнив, що уряд США справляється з локальними спалахами захворюваності на COVID-19, як це було у штатах Аризона та Техас. Тим часом Європа посилює карантин. Франція відновлює режим надзвичайного стану. У Парижі та інших великих містах запроваджують комендантську годину. У Лондоні обмежують зібрання людей. В Італії, Чехії, Німеччині, Польщі та Україні фіксують нові антирекорди захворюваності на COVID-19.


Діаспора

В США 70 років тому утворена об’єднана Українська православна церква

14 жовтня 70 років тому у Нью-Йорку відбувся об’єднавчий Собор Американсько-української православної церкви США та Української православної церкви в Америці в одну Українську православну церкву в США. На Соборі було проголошено утворення єдиної Митрополії УПЦ в США та ухвалено статут. Митрополитом обрано Івана Теодоровича, його заступником - архиєпископа Мстислава Скрипника.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Видання Billboard назвало музиканта року

25-річний американський репер Post Malone визнаний кращим музикантом року за версією Billboard Music Awards. Співак одержав нагороду в 9 номінаціях з 16-ти заявлених. "Це багато значить для мене і всіх інших, хто працював над цим", - сказав тріумфатор церемонії. Співачкою року визнана Біллі Айліш, яка також перемогла в номінації "Кращий новий виконавець". У голосуванні шанувальників приз отримала поп-група з Південної Кореї - BTS. Кращим гастрольним артистом визнана P!Nk, а кращим виконавцем R&B - Khalid.

Погода

У п’ятницю, 16 жовтня, у Чикаго небо буде хмарним з самого ранку та майже увесь день. Без опадів. Денна температура +11..+12°С. До України прийде похолодання, а також дощі. Синоптики обіцяють хмарність з проясненнями. Вдень повітря прогріється до +18-23 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

14 views0 comments

Comments


bottom of page