top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/15/2020



Політика

Замість дебатів Дональд Трамп і Джо Байден зустрінуться з виборцями

Президент США Дональд Трамп зустрінеться з виборцями в Маямі, штат Флорида сьогодні о 8 вечора за Вашингтоном. За повідомленням каналу NBC, який організує зустріч, Дональд Трамп перебуватиме на дистанції більше 3,5 метрів від ведучої та глядачів. Подія відбудеться просто неба. Одночасно суперник Трампа Джо Байден проведе зустріч з виборцями в штаті Пенсильванія. В четвер мали відбутися другі телевізійні дебати між кандидатами у президенти США, однак подію було скасовано після того, як Трамп відмовився брати участь в дебатах у форматі онлайн.


Економіка

На Закарпатті відновлюють єдину в Україні чайну плантацію

В середині минулого століття Закарпаття було визнано перспективним регіоном для вирощування чаю грузинських сортів. Саме тоді неподалік гори Ловачка на околицях Мукачева з’явилася єдина в Україні чайна плантація, на якій вирощували кілька грузинських сортів чаю. Вона створена за допомогою фахівців грузинського Інституту чаю на чолі з академіком Чхаїдзе. Однак, з нестачею фінансування за часів перебудови плантація занепала. Кілька років тому її взялись відновлювати місцеві ентузіасти. Кажуть, що з огляду на туристичний потенціал району, було б вкрай неефективно забути про таку родзинку.


Соціум

Невеликі родинні зібрання стають точками поширення коронавірусу у США – CDC

Невеликі зібрання у родинному колі стають новими джерелами поширення коронавірусу у США. Про це губернаторів штатів попередив Роберт Редфілд, директор Центру з контролю та профілактики захворювань (CDC), повідомляє The Hill. Він закликав владу бути особливо уважною до осінніх свят. Зокрема, на Гелловін, коли діти із батьками ходять домівками сусідів, а також на День подяки, коли під одним дахом традиційно збираються великими родинами й багато поколінь. Як приклад, 13-річна дівчина заразила коронавірусом 11 своїх родичів у чотирьох американських штатах під час сімейної подорожі.


Технології

Apple презентувала iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max

Apple презентувала iPhone 12 Pro та iPhone 12 Pro Max. Компанія оновила дизайн смартфонів та випустила новинки у розмірі 6,1 та 6,7 дюйма. iPhone Pro Max став найбільшим смартфоном в історії Apple та позиціонується як "iPhone для фотографів". Окрім покращення всіх трьох камер, інженери Apple додали функцію для обробки фото — ProRaw. Об'єктив на Pro матиме зум х5 та можливість записувати відео в форматі HDR. Моделі оснащені новим чіпом — A14 Bionic. Їхня ціна стартує від 999 доларів.

Здоров`я

У США вперше зафіксували випадок повторного зараження людини на COVID -19

У США вперше офіційно зафіксували випадок повторного зараження людини COVID -19. При тому після другого зараження хвороба протікала важче. Детально цей випадок описано в журналі «The Lancet». 25-річний американець з Невади вперше отримав позитивний результат на COVID-19 у квітні. Після ізоляції і курсу лікування він двічі мав негативний тест на коронавірус. Але у червні чоловік знову захворів. Вдруге симптоми захворювання були важче, зазначають дослідники. Чоловік згодом одужав. Раніше про випадки повторного зараження повідомляли в інших країнах.

Діаспора

Україна планує наступного року відкрити генконсульство у Вроцлаві

Президент Володимир Зеленський ухвалив рішення про відкриття нового генерального консульства України у польському Вроцлаві і сподівається, що воно запрацює вже наступного року. "Україна прагне забезпечити своїм громадянам належну консульську опіку. Зокрема, українцям, що перебувають саме у Республіці Польща", - зазначив Президент під час спільного брифінгу з Президентом Польщі Анджеєм Дудою у Києві.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Одеська кіностудія випустила історичну пригодницьку стрічку "Фортеця Хаджибей"

Сьогодні в український прокат виходить історична пригодницька стрічка «Фортеця Хаджибей». Її випустила одна з найстарших у світі – Одеська кіностудія до свого столітнього ювілею. "Хаджибеєм" називалося поселення, де згодом заснували Одесу. Події фільму відбуваються в період російсько-турецької війни за території Північного Причорномор'я. Фільм знятий у співробітництві з Грузією та Туреччиною. Окрім одеських павільйонів, зйомки відбулись у Білгород-Дністровській фортеці, на березі Чорного моря та на річці Дунай.


Погода

У четвер, 15 жовтня, у Чикаго з ранку небо буде вкрите хмарами. Лише увечері погода проясниться. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів +13°С.

В Україні зберігається тепла погода з мінливою хмарністю, місцями дощитиме. Вдень повітря прогріється до +12-17 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

Comentários


bottom of page