top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/14/2020



Політика

Кіпр скасовує програму «золотих паспортів»

Уряд Кіпру з листопада цього року припиняє дію програми щодо надання громадянства іноземцям в обмін на інвестиції в країну не менше ніж 2 мільйони доларів, повідомляє ВВС. Таке рішення було ухвалене після розслідування Al Jazeera, під час якого журналісти зафільмували декількох кіпрських високопосадовців, які пропонували китайському бізнесмену з судимістю отримати громадянство Кіпру. На початку вересня кіпрська газета Politis опублікувала імена 34 власників «золотих паспортів», до правомірності видачі яких виникли питання у кіпрської влади. У списку були вказані імена сімох громадян України.


Економіка

Економіка світу зможе відновитись у 2022 - МВФ

Світова економічна криза не буде такою жорстокою, як прогнозували економісти, втім ВВП все одно скоротиться на 4,4%, а збитки внаслідок пандемії світ відчуватиме роками. Про це йдеться у звіті Міжнародного валютного фонду. У США оцінки росту економіки покращились після того, як уряд виділив на стимулювання економіки 3 трильйони доларів. МВФ очікує спад американської економіки на 4,3%, але в 2021 році знову ріст на 3,9%. Українська економіка цього року переживе спад на рівні 7,2%, а рівень безробіття сягне 11%. У наступному році динаміка зростання економіки складе 3%. Більшість економік світу за прогнозами МВФ повернуться до рівня, який вони мали перед пандемією, у 2022 році.


Соціум
Уряд України подовжив адаптивний карантин до кінця року

Кабінет Міністрів України продовжив дію адаптивного карантину до 31 грудня. Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Згідно зі змінами, є нововведеня. У "зеленій зоні" пропонується дозволити масові заходи загалом не більше 50 людей - за умови дотримання соціальної дистанції у 1,5 метра та маскового режиму, у "жовтій" — не більше 30 людей, у "помаранчевій" — не більше 20. Проведення спортивних змагань дозволяється без глядачів. Школам рекомендовано встановити канікули з 15 до 30 жовтня. Іншим навчальним закладам перейти на дистанційне навчання з 15 жовтня до 15 листопада.


Сьогодні в Україні святкують День захисника

14 жовтня українці святкують День захисника. Крім цього в цей день відзначають ще три знакові свята й пам’ятні дати – Свято Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День заснування Української повстанської армії. День вшанування українських воїнів офіційно запровадили після збройної агресії Росії на Донбасі та анексії Криму в 2014 році, указом тодішнього президента Петра Порошенка. Нинішній президент України Володимир Зеленський ушанував пам’ять воїнів, які полягли у боях за незалежність України. Глава держави поклав квіти до Стіни пам’яті на Михайлівській площі у Києві. Також у столиці відбудеться хода, молебен та велопробіг з нагоди Дня захисника.


Авто – мото

Honda презентувала оновлену версію Accord

У США представили оновлену Honda Accord. Модель відрізняється широкою решіткою радіатора, зменшеними протитуманними фарами і литими дисками. Седан оснащений 1,5-літровою турбочетвіркою, що розвиває до 195 к.с. Цей двигун здатний працювати в парі з варіатором. Також Accord можна буде придбати з гібридною силовою установкою. До її складу увійшов 2,0-літровий бензиновий двигун і два електродвигуни. Сумарна потужність – 212 кінських сил. Трансмісія – 10-діапазонний «автомат», розроблений власними зусиллями інженерів Honda. В американських дилерів модель коштуватиме близько 25 тис. доларів.


США, Ілліной, Чикаго

Влада Іллінойсу не повідомляє про спалахи COVID-19 у школах

Через два місяці після початку навчального року чиновники охорони здоров'я штату Ілліной заявили, що вони підтвердили спалах COVID-19 у 44 школах. Втім, вони відмовилися говорити, де саме. На відміну від багатьох інших штатів, в Іллінойсі не публікуються дані про кількість випадків, пов'язаних зі школами. Чиновники охорони здоров'я штату заявили, що більшість випадків захворювання COVID-19 серед дітей пов'язані зі зборами за межами школи і іншими громадськими заходами. Також за їхніми данами, більшість випадків захворювання серед підлітків пов'язані зі спалахами хвороб в коледжах, а не в середніх школах.


Мистецтво, культура і шоу-біз

НВО зніме міні-серіал про Ілона Маска та SpaceX

Американський телеканал НВО планує зробити міні-серіал про Ілона Маска та його космічну компанію SpaceX. Він складатиметься з шести епізодів. Сюжет побудований на базі книги Ешлі Венс "Ілон Маск. Tesla, SpaceX і дорога в майбутнє", пише Variety. У серіалі розповідатиметься про те, як Маск сам зібрав команду інженерів для роботи на віддаленому острові в Тихому океані. Там разом з ними він створив і побудував першу ракету SpaceX, щоб зробити космос більш доступним для людей. Саме той період відкрив епоху приватних космічних досліджень і дозволив запустити Falcon 9 у 2020 році.


Погода

У середу, 14 жовтня, У Чикаго синоптики обіцяють хмарний день, але без опадів. Денна температура від 20 до 24 градусів тепла.

В Україні на Покрову наші пращури вперше зустрічали зиму. Втім за метеорологічними вимірами в Україні ще не настала осінь, але незабаром ситуація зміниться. Сьогодні в України тепла погода, лише місцями дощ і туман. Температура 15-20 градусів вище нуля.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Comments


bottom of page