top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/13/2020



Політика

До України з офіційним візитом прибув президент Польщі Анджей Дуда

До України з триденним офіційним візитом прибув президент Польщі Анджей Дуда. На ґанку Маріїнського палацу польського лідера з дружиною зустрічало президентське подружжя Зеленських. Дуда назвав візит особливо важливим у період пандемії, оскільки багато господарських секторів залежать від налагодження ще кращого міжнародного співробітництва та прийняття конкретних рішень. Анжей Дуда зустрівся з першими особами України. Політичні переговори присвячені двосторонньому співробітництву, НАТО, а також регіональним питанням. На сьогодні запланована поїздка польського лідера до Одеси.


Економіка

Американські дослідники теорії ігор отримали Нобелівську премію з економіки

Нобелівську премію в сфері економіки цього року виграли двоє американських економістів Пол Мілгром та Роберт Уілсон. Цьогорічну премію присудили за «вдосконалення теорії аукціонів і винайдення нових форматів аукціонів», - заявив генеральний секретар Шведської королівської академії наук Горан Гансон. Теорія аукціонів є напрямком в теорії ігор, спрямованим на застосування більш рівноправних ринкових механізмів до проведення аукціонів на основі вивчення стимулів, що змушують людей співпрацювати, або конфліктувати. Нобелівська премія з економіки не була передбачена у заповіті Нобеля. Її встановив в 1968 році Центральний банк Швеції у пам‘ять про Альфреда Нобеля.


Соціум

Президент України Володимир Зеленський оголосив про опитування у день виборів

Президент України Володимир Зеленський оголосив про проведення 25 жовтня під час місцевих виборів 25 жовтня всенародного опитування. Таке опитування не передбачене українськими законами та Конституцією, передає ВВС. Звернення президента показали низка українських телеканалів. Володимир Зеленський закликав людей прийти на виборчі дільниці й відповісти на 5 питань. "Чи не вперше в історії незалежності ми запитаємо: а що думаєш ти? Чому твоя відповідь важлива? Бо буде так, як вирішиш ти", - заявив президент. Що це будуть за питання, поки не відомо.

Здоров`я

ВООЗ проти закриття економіки як основного засобу боротьби з COVID-19

Д-р Девід Набарро, посланець з питань подолання COVID-19 Всесвітної організації охорони здоров‘я закликав лідерів країн переглянути свій підхід до обмеження економічної діяльності у відповідь на поширення кронавірусу і припинити «використовувати обмеження діяльності (lockdowns) в якості основного методу контролю». Для подолання пандемії важливі скоординовані дії різних країн і використання правильних інструментів. Таке переконання висловив генеральний директор ВООЗ Тедрос Гебреєсус, пише Reuters. Посадовець зазначив, що на вакцину від COVID-19 варто очікувати наприкінці 2020 року, або на початку 2021.


США, Ілліной, Чикаго

Канада подовжила заборону на в’їзд іноземців та закрила кордон з Америкою

Канада закрила кордон для усіх іноземців ще на місяць - до 31 жовтня. Про це йдеться у оприлюдненому урядовому указі. Заборона зумовлена “відсутністю розумної альтернативи недопущення ввезення або поширення COVID-19”. Вона передбачає певні винятки, приміром для екіпажів літаків, дипломатів, водіїв вантажівок, студентів, близьких родичів громадян та постійних мешканців Канади тощо. Хоч цим указом до Канади дозволяється в’їжджати з території США, іншою постановою уряд закрив кордон із Америкою так само до 31 жовтня.


Туризм

Чикаго знову визнали найкращим містом - Condé Nast Traveler

Чикаго визнане найкращим містом США четвертий рік поспіль за версією читачів журналу для мандрівників Condé Nast Traveler's, яке називають біблією туристів. На своєму веб-сайті видання називає Чикаго місцем світового класу, відомим своєю вражаючою архітектурою, музеями, блискучими кухарями і масштабною пивоварнею. А також додає, що в місті живуть найприємніші люди. Понад 700 тис. читачів Condé Nast Traveler проголосували в опитуванні, що проводилося з квітня по червень. Читачі визнають Чикаго кращим містом крахни з 2017 року.


Цікаве

Найвищий українець має зріст 2 метри 19,5 сантиметрів

Найвища людина в Україні - житель Прикарпаття Роман Гуменюк, зріст якого становить 2 метри і 19,5 см. Його внесли до Книги рекордів України. За словами Романа, високий зріст - це всього лише генетична схильність, адже в його родині всі дуже високі. Хлопець завжди привертає увагу оточуючих. Своє життя він пов’язав зі спортом - грає в баскетбольній команді Кам'янця-Подільського. Однак є і негативні моменти, пов'язані з високим зростанням. Наприклад, у Романа 52-ій розмір ноги, а тому знайти відповідне взуття в українських магазинах досить складно, так само як і одяг. Ліжко Роману довелося робити на замовлення, також складно подорожувати в поїздах і літаках.

Погода

У вівторок, 13 жовтня, у Чикаго синоптики обіцяють безхмарний та ясний день. Без опадів. Стовпчики термометрів показуватимуть +20...21°С. В Україні також тепла погода, але з мінливою хмарністю. Місцями дощ та туман. Вдень повітря прогріється до +19-24 градусів.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comments


bottom of page