top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/12/2020

Updated: Oct 12, 2020



Політика

Президент США Дональд Трамп вперше після захворювання на COVID-19 публічно виступив у Білому домі

Президент США Дональд Трамп у суботу публічно виступив перед прихильниками у Білому домі - вперше з часу його захворювання на COVID-19. Кілька сотень людей прийшли до адміністрації послухати президента на заході, що мав назву “мирний протест за закон і порядок”, передає Голос Америки. Глава держави виступав з балкону Білого дому один, без маски. Шон Конлі, лікар який особисто займався лікуванням президента, під час перебування у шпиталі ім. Уолтера Ріда , заявив, що американський лідер більше не здатен передавати вірус.


Економіка

Українці стали лідерами з онлайн-відкриття бізнесу в Естонії

Українці лідирують серед е-резидентів, які відкрили в Естонії фірму. Про це йдеться у дослідженні компанії RIA.com Marketplace. Його автори відзначили, що відсутність корупції є одним з головних чинників, які змушують українців реєструвати в Естонії свої підприємства. До того ж, що ця програма дозволяє вести бізнес з будь-якої точки світу. Також причиною інтересу українців до програми е-резидентства – є відсутність прибуткового податку на реінвестований прибуток, кажуть дослідники.


Соціум

У Міністерстві освіти України пропонують відправити школярів на канікули з 15 жовтня

Міністерство освіти і науки України пропонує встановити осінні канікули в школах з 15 до 30 жовтня, про це у Телеграмі написав тимчасовий виконувач обов’язків міністра освіти та науки Сергій Шкарлет. Закладам професійної освіти, фахової передвищої та вищої освіти рекомендуватимемо перейти на дистанційну форму навчання на період з 15 жовтня до 15 листопада з обов’язковим виїздом усіх студентів із гуртожитків. Заклади дошкільної освіти працюватимуть у звичайному режимі з урахуванням усіх рекомендацій МОЗ і головного державного санітарного лікаря, повідомив посадовець.


Наука

Пентагон та Ілон Маск розпочали новий проект, з доставки вантажу у будь-яку точку Землі

Міністерство оборони США співпрацює з компанією Ілона Маска SpaceX над проектом з доставки вантажів космічними ракетами, про це оголосило командування США з питань транспорту. «Комерційне транспортування дозволить швидко перевозити життєво важливі ресурси з однієї точки до іншої без зупинок та дозаправок, - йдеться у заяві. Оцінка життєздатності та перші тестування в рамках проекту відбудуться вже в 2021 році. Як пише американське видання «Популярна механіка», ракета, що відправляється, скажімо, з бази ВПС Вендерберг на півдні Каліфорнії теоретично може увійти до навколоземної орбіти і повернутись до атмосфери будь-де на планеті.


США, Ілліной, Чикаго

Мешканців Чикаго і Полтави звинувачують у нелегальному експорті зброї зі США в Україну

У США суд висунув обвинувальний акт підприємцю з Чикаго Ґлену Степул та жителю Полтави Андрію Якіну через нелегальний експорт зброї в Україну. Зазначено, що з 2014 по по 2016 роки вони вивезли або спробували вивезти зі США в Україну зброю, без необхідного дозволу Держдепартаменту США. За даними обвинувачення, американський підприємець ховав частину товарів у коробках із бурового обладнання, а у митній декларації описував вантаж як “товари для дому”, “косметика”, “іграшки”, “канцтовари” і подібні речі. Під час слухання в Окружному суді Чикаго, Степул не визнав себе винним. Наступне слухання призначено на 16 грудня. США видали ордер на арешт Якіна, який, мешкає у Полтаві.


Діаспора

Український національний музей в Чикаго готується відзначити 68-річчя

Український національний музей в Чикаго проведе 24 жовтня онлайн-святкування - благодійний бенкет «Museum Reflections» з нагоди 68-річниці своєї діяльності. Подія об’єднає митців, талановитих особистостей та друзів музею з різних країн світу. Серед гостей свята, зокрема, будуть американська астронавтка, українка за походженням Гайдемарі Стефанишин-Пайпер, Герой України, полковник Збройних сил України Сергій Собко, український співак, композитор і перекладач Віктор Морозов, лідер гурту «ВВ» Олег Скрипка, українська співачка, телеведуча і громадська діячка Софія Федина тощо.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Україна посіла перше місце в найбільшому фотоконкурсі планети

У 2020 році Україна посіла перше місце за кількістю світлин у найбільшому фотоконкурсі планети від Вікіпедії – «Вікі любить пам’ятки». Про це повідомив адміністратор української версії онлайн-енциклопедії Назар Токар на своїй сторніці у Facebook. У конкурсі взяли участь 537 українців, завантаживши майже 48 тисяч фото. Найбільше світлин завантажили жителі Києва, Хмельниччини та Чернігівщини. «Завантажувати можна було не будь-які фото, а лише знімки пам’яток зі заздалегідь складених списків за областями. Отже, жодних селфі й фото сніданку», – каже Назар Токар. Переможців конкурсу оголосять у лютому 2021 року.

Погода

У понеділок, 12 жовтня, у Чикаго зранку та ввечері буде ясна погода, без опадів. Вдень з’являться хмари та пройде дощ. На стовпчиках термометрів від +16 до +19°С. В Україні у більшості регіонів суха та комфортна погода, лише на заході дощитиме. Вночі та вранці місцями туман. Вдень повітря прогріється до 19-23 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

Comments


bottom of page