top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/08/2020

Updated: Oct 8, 2020



Політика

Майк Пенс та Камала Гарріс зустрілись на дебатах віце-президентів

У середу ввечері Республіканець Майк Пенс та демократка Камала Гарріс зійшлися на одній сцені у Солт Лейк Сіті, в штаті Юта. Це були перші та єдині дебати кандидатів у віце-президенти на виборах 2020. Після спалаху захворювань на COVID-19 у Білому Домі, комісія з проведення дебатів запровадила додаткові заходи безпеки та правила. Самі дебати тривали 90 хвилин. Вони були поділені на 9 сегментів, кожен з яких охоплював окрему тему. Кандидати переважно дотримувалися правил, і оговорювали теми, які піднімала ведуча.


Економіка

Україна введе нульове мито на імпорт вина з ЄС

Україна з 2021 року введе нульове мито на імпорт вина ЄС згідно із зобов'язаннями щодо обнулення імпортних мит на низку товарів протягом семирічного періоду після укладення економічної частини Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Про це виданню Інтерфакс-Україна повідомила директор з розвитку Української плодоовочевої асоціації Катерина Звєрєва. За її словами, наразі мито на ввезення вина з ЄС становить 0,3-0,4 євро/літр. Щодо експорту вина, найбільшим зовнішнім ринком для українських виноробів став Казахстан та Німеччина, куди у 2019 році експортовано продукції на понад $1 млн.

Соціум

Україна на 11 місці в рейтингу паспортів

Україна перебуває на 11 місці в рейтингу паспортів, укладеного Passport Index на основі даних країн-членів ООН. За українським паспортом можна подорожувати без візи до 70 країн, 41 країна видає візи після прибуття і 87 країн вимагають від українців отримувати візу перед приїздом, йдеться у рейтингу. Укладачі індексу наголосили на тому, як вплинула пандемія COVID-19 на рейтинг, відзначивши, зокрема, що США опинились на 21 місці рейтингу, хоча раніше американці могли без візи подорожувати до 80 країн, а Японія також посунулась з першого місця,через тимчасові заборони на подорожі та візові обмеження.


Авто-мото

Українська митниця почала конфісковувати авто з США

Київською митною службою було конфісковано вісім вживаних авто з США, які були доставлені в Україну через морський порт Одеси по причині фальсифікації супутніх документів. Продавцем всієї партії була вказана американська фірма, яка знаходиться в штаті Індіана. Перевірка через запит до США виявила, що інформація є неправдивою. За недотримання Митного кодексу України покарання для всіх учасників схеми буде визначено судом. Нагадаємо, в Україні у першому кварталі 2020 свою першу реєстрацію пройшли майже 100 тис. легкових автомобілів, з них близько 12 тис. машин з американськими vin кодами, що на 42% більше, ніж роком раніше.


США, Ілліной, Чикаго

Уряд США запровадив нові обмеження на отримання робочої візи H-1B

Американський уряд вводить нові обмеження щодо віз типу H-1B для висококваліфікованих працівників. Нове розпорядження Міністерства праці США вимагає, щоб американські компанії підвищили зарплати для отримувачів таких віз, що за словами посадвоців зробить пошук дешевої робочої сили за кордоном не вигідним, передає Голос Америки. Серед внесених змін значиться скорочення числа "спеціальних професій", за якими може бути здійснений найм. Від фахівців тепер вимагатимуть підтвердження диплома за профілем роботи. Також скоротять термін дії деяких віз. Частина нових правил вступить в силу 8 жовтня, інша – за два місяці.


Діаспора

У прокат вийде фільм «ЮКІ» про видатних зірок хокею українського походження

Документальна стрічка «ЮКІ»/UKE з історіями видатних зірок українського походження, які формували найвідомішу хокейну лігу світу — NHL, виходить 3 грудня у кінопрокат. В основі фільму – виняткове дослідження творчої команди проєкту. Режисером картини став документаліст Володимир Мула. За його словами, на кільцях Кубка Стенлі - головному трофею ліги світу NHL - масово зафіксовані прізвища українських гравців. Українці стояли біля витоків зародження хокейного турніру ще на початку його становлення та розвитку за океаном. В Україні стрічка з’явиться під гаслом «Історія перемог вільних українців».

Мистецтво, культура і шоу-біз

У Disney створили пишнотілу Попелюшку для нової книги

Disney Publishing видасть нову книгу "Якщо туфелька підійде". У ній з'явиться Попелюшка, у новому вигляді. Про це повідомляє The Hollywood Reporter. Вже готова нова обкладинка книги. На ній зображені головні персонажі - принц і Попелюшка в розмірі Plus Size. Ця книга увійде в серію Meant to Be. Таким чином, Disney хоче представити прозову адаптацію відомих у всьому світі героїв, які живуть в умовах реального життя.

Погода

У четвер, 8 жовтня, у Чикаго синоптики обіцяють ясну погоду на весь день. Без опадів. На стовпчиках термометрів +19-20°С.

В Україні хмарно з проясненнями, місцями туман та дощі, подекуди з грозами. Вдень повітря прогріється до +16-21°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page