top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/07/2020



Політика

У Киргизстані під час протестів проти результатів парламентських виборів постраждало майже 700 осіб

Під час заворушень у Бішкеку – столиці Киргизстана, які почались після парламентських виборів, постраждало близько 700 осіб. 164 людини шпиталізовано, одна загинула. Учасники вимагали анулювання результатів голосування і проведення перевиборів. Протестувальники захопили «Білий дім», а також будівлі Державного комітету нацбезпеки і телерадіокомпанії. 6 жовтня президент Сооронбай Жеенбеков доручив ЦВК вивчити всі факти порушень на виборах і запропонував, в разі необхідності, анулювати результати. ЦВК вирішила анулювати підсумки виборів.


Економіка

Середній вік бізнесу в Україні трохи вище восьми років — дослідження

Середній вік українських компаній становить близько 8,4 року. Про це йдеться у дослідженні Портрет українського підприємця, проведеного Союзом українських підприємців (СУП). Найбільші страхи бізнесменів - фінансові зобов'язання і економічна криза, зазначають експерти. При цьому, середньостатистичний підприємець - чоловік 31-45 років, який займається торгівлею і володіє одним-двома бізнесами. За словами Глазкової, в середньому підприємці приділяють роботі 47 годин на тиждень. Серед основних проблем ведення бізнесу вони називають високі податки і постійну зміну правил гри.


Соціум

Біля 4 мільйонів американців вже проголосували на виборах президента США

Вибори президента США заплановані на 3 листопада, але вже майже 4 млн. американців скористались правом раннього голосування, щоб віддати свій голос на виборах, повідомляє неурядова організація U.S. Election Project. Це в рази перевищує кількість виборців - близько 75 тис, що проголосували перед виборами президента 2016 року. Збільшення раннього голосування може свідчити про високу активність американських громадян на цих виборах та майбутні високі показники явки виборців, що можуть досягти 65% - найбільше з 1908 року, стверджують в Election Project.


Здоров`я

10% населення світу могло заразитись COVID-19 - ВООЗ

Кожна десята людина у світі могла заразитись коронавірусом, що у 20 разів більше, ніж кількість підтверджених випадків заражень. Такими оцінками поділився д-р Майкл Раян, голова з надзвичайних ситуацій Всесвітньої організації охорони здоров‘я, передає Голос Америки. Оціночна цифра у 760 мільйонів заражень значно переважає кількість підтверджених випадків, що становить 35 мільйонів. Подальше поширення хвороби свідчить, що світ «вступає у важкий період», наголосив експерт.


США, Ілліной, Чикаго

У президента США Дональда Трампа не спостерігається симптомів COVID-19

Лікар президента США Шон Конлі повідомив про відсутність будь-яких симптомів коронавірусної хвороби у Дональда Трампа. При цьому вказується, що життєві показники глави Білого дому залишаються стабільними, рівень насиченості киснем становить 95-97%. "Загалом він продовжує почуватися надзвичайно добре", - зазначив особистий лікар президента. У виборчому штабі Трампа повідомили, що президент, планує брати участь у теледебатах 15 жовтня.


Діаспора

Культура приготування борщу увійде до Нацпереліку елементів нематеріальної культурної спадщини

Культура приготування борщу увійде до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини UNESCO, про це повідомило Міністерство культури та інформаційної політики України. Також до переліку мають потрапити: технологія створення клембІвської сорочки «з квіткою», великоднє гуляння «Водити Володара» в селі Розкошівка Теплицького району Вінницької області, борщівська народна вишивка та карпатське ліжникарство. Станом на 1 квітня 2020 року в Україні до переліку включені 18 елементів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

"Рокерка" Alyona Alyona представила психоделічне фан-відео

Популярна українська реперка alyona alyona представила психоделічне фан-відео на ремікс пісні "Дикі танці", про це вона повідомила в Instagram. Артистка

проводила на своїй сторінці конкурс реміксів на цю пісню та отримала дуже багато робіт. Переможців обирали разом з командою та аби поділитися найцікавішими, зробили ЕР реміксів . А на ремікс переможця конкурсу Олександра Чайковського вирішили екранізувати і зняти фан-відео. У кліпі зірка постає в образі реперки, яка в косусі та з банданою ганяє на мотоциклі і співає в центрі слему.

Погода

У середу, 7 жовтня, у Чикаго буде ясна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів +22°С. Такою ж температура буде вдень і в Україні, але на тлі хмарної та дощової погоди, подекуди з грозами.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Comments


bottom of page