top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/06/2020

Updated: Oct 6, 2020



Політика

Заступник Держсекретаря США прокоментував вплив виборів президента на стратегію щодо України

Стратегія США щодо України найімовіршніше залишиться незмінною, незалежно від результатів президентських виборів у США. Про це заявив Стівен Біґен, заступник Держсекретаря США, виступаючи під час онлайн форуму Ялтинська європейська стратегія YES, організованому фондом Пінчука. Біґен високо відгукнувся про політику США щодо України. Він нагадав, що США виділили 2 мільярди доларів безпекової допомоги Україні, включаючи летальну зброю. Важливим фактором посилення двосторонньої співпраці стане затвердження посла США до України.


Економіка

Disney звільнить 28 тисяч співробітників парків розваг через пандемію

Компанія Disney повідомила, що має намір звільнити 28 тис. своїх співробітників у тематичних парках розваг через пандемію коронавірусу COVID-19, повідомляє CNN. Дві третини звільнених співробітників працювали в парках на неповний робочий день. Уже в травні компанія повідомила, що втратила 91% прибутку через коронавірус. Найбільші збитки Disney понесла від закриття тематичних парків розваг і припинення спортивних трансляцій.


Соціум

Більше половини американців переживають через загрозу зовнішнього втручання в президентські вибори США - опитування

Майже 60% американців «надзвичайно" або "якоюсь мірою" хвилює можливе втручання у вибори США з боку іноземних урядів. Такі дані опитування проведеного Чиказьким Університетом спільно з дослідницьким центром Associated Press - NORC. Найбільше респондентів хвилює загроза проведення кампаній у США іноземними урядами, щоб вплинути на думку громадськості щодо кандидатів у президенти. Іншою причиною хвилювання є потенційні хакерські напади та операції зі зливу інформації проти політичних кампаній чи щодо виборчої інфраструктури.


Авто – мото

У США зріс попит та ціни на вживані авто

У США у серпні зросли ціни на вживані автівки приблизно на 4%, проте є машини вартість яких за минулий період підскочила на 7% і більше, такі дані дослідження автомобільного ринку США компанії iSeeCars. За даними організації попит на вживані автівки також зріс незважаючи на пандемію COVID-19 і пов'язаний з нею карантин. У десятці найпопулярніших для продажу машин опинилися не тільки седани і кросовери, а й така екзотика, як масл-кари. Перше місце у рейтингу посів - Land Rover Range Rover Evoque, друге - Ford Mustang, замикає трійку лідерів - Volvo XC60.


США, Ілліной, Чикаго

У Нью-Йорку закривають школи

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо віддав наказ про закриття з 6 жовтня шкіл у районах Квінс та Бруклін, де проживають півмільйона людей, через високі показники захворюваності на COVID-19. Закривають державні та приватні школи, де рівень позитивних випадків перевищує тривідсотковий поріг протягом понад семи днів. Нью-Йорк - єдине велике місто у Сполучених Штатах, яке проводить навчання офлайн цієї осені. Багато міст, такі як Чикаго, Х'юстон, Лос-Анджелес, Філадельфія та Маямі, запровадили онлайн-уроки.


Діаспора

За кордоном немає жодної школи з повним викладанням українською - МЗС

За кордоном наразі немає жодної школи з повним викладанням предметів українською мовою. Про це сказала директорка департаменту комунікації та публічної дипломатії МЗС України Алла Польова, повідомляє Укрінформ. Вона розповіла, що наразі на 69 факультетах у 25 країнах тим чи іншим способом викладається українська. В основному це факультети славістики і є лише кілька факультетів україністики. За її словами, найбільше за кордоном суботніх і недільних українських шкіл - 193 в 42 країнах світу. В шести країнах світу є курси викладання української мови.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Фільм української режисерки потрапив до найбільшого фестивалю документального кіно у світі

Стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» української режисерки та письменниці Ірини Цілик увійшла до престижної програми Best of Fests найбільшого фестивалю документального кіно у світі — IDFA. Добірка складається з тридцяти глядацьких хітів та призерів Санденсу, Каннського, Берлінського та інших кінофестивалів світу. Фільм розповідає про багатодітну сім`ю, яка живе в «червоній зоні» Донбасу, де вже довгий час тривають воєнні дії. Незважаючи на всі труднощі, ця родина є дружною і життєрадісною. Мама й діти мають багато захоплень, грають на різних музичних інструментах і навіть знімають самотужки фільми про своє життя під час війни.


Погода

У вівторок, 6 жовтня, у Чикаго з самого ранку й протягом усього дня небо буде ясним. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +21°С.

В Україні мінлива хмарність, дощі та грози переважно на заході країни. Вдень температура повітря становитиме +17-22 градуси тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page