top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/05/2020



Політика

Джо Байден готовий перенести другий раунд дебатів, а Дональд Трамп повернутися з лікарні до Білого Дому

Кандидат у президенти США від Демократичної партії Джо Байден готовий перенести заплановані на 15 жовтня другі дебати через зараження коронавірусом його суперника Дональда Трампа. Про це заявила представник штабу Байдена Кейт Бедінгфілд в ефірі ABC News. Тим часом хворий на коронавірус Дональд Трамп може вже сьогодні повернутися з лікарні до Білого дому, про це заявили лікарі президента. За їх словами стан пацієнта значно поліпшився. У Дональда Трампа немає температури з ранку п'ятниці. Усі життєві показники стабільні, скарг на задуху немає. У неділю президент проїхався на машині навколо споруди шпиталю, щоб помахати з вікна шанувальникам.

Економіка

Компанія Microsoft інвестує в український ринок близько 500 мільйонів доларів

Microsoft підписала меморандум про співпрацю з українським урядом — компанія вкладе в розвиток хмарних сервісів на українському ринку близько 500 мільйонів доларів, про це повідомили представники Міністерства цифрової трансформації України. Інвестиції підуть на будівництво двох дата-центрів компанії на території України. Якщо дані будуть зберігатися всередині країни, українські держоргани зможуть користуватися хмарними послугами компанії. Домовленості передбачають також знижки або спеціальні умови щодо Microsoft Azure, Office 365 та інших хмарних сервісів для українських держорганів і організацій, проєкти в галузі освіти та багато іншого.


Соціум

AirBnB скасує бронювання житла на одну ніч на Гелловін

Сервіс з пошуку житла AirBnB заборонить бронювання помешкань на одну ніч на Гелловін, аби запобігти поширенню коронавірусу серед людей, які захочуть проводити там тематичні вечірки, повідомив керівник компанії Браян Ческі. Також компанія скасує подібні бронювання, зроблені раніше, - кошти компенсують. В AirBnB кажуть, що таке рішення вплине не лише на тих людей, які могли планувати вечірки, але і захистить господарів, які здають свої домівки, а також громаду від поширення вірусу.


Екологія

У Каліфорнії тривають масштабні пожежі

Пожежники в американській Каліфорнії намагаються недопустити об‘єднання двох пожеж, що вирують на відстані близько 20 кілометрів одна від одної на півночі штату. Поєднавшись, пожежі можуть охопити більше 400 тис. гектарів. Втім, вони є лише частиною численних пожеж, що вирують в Каліфорнії і охопили рекордну територію у 1,6 мільйона гектарів. Так звана «Скляна пожежа» продовжує випалювати винні регіони, Напа і Сонома. Займання, яке почалося менш, ніж тиждень тому, уже завдало катастрофічної шкоди. Зруйновані десятки осель, виноробні, курорти, ресторани. Деякі винороби змушені повністю позбутися врожаю 2020-ого року через забруднення плодів токсичним димом.


США, Ілліной, Чикаго

Приміські будинки в районі Чикаго набирають популярності

У 2020 році приміські будинки у районі Чикаго продаються на 6,2% швидше, ніж торік, про це йдеться у звіті Realtor.com. Окрім цього, власний будинок у передмісті став популярнішим за житло у місті. Кількість людей, охочих придбати неруомість, також зросла з серпня 2019 року на 58% для передмість і на 41 % для міських районів. Ці ж тенденції в галузі ринку нерухомості також спостерігаються у найбільших мегаполісах США. Жителі мігрують у передмістя через пандемію і бажання мати більш просторе житло. Проте, як зазначила головний економіст realtor.com Даніель Хейл, незважаючи на популярність передмістя, знайти житло у місті теж буде складно, через ситуацію, що швидко змінюється на ринку.


Діаспора

Донеччанка відкрила в Техасі крамницю української вишиванки

Донеччанка Олена Джейкобз перетворила власне захоплення вишивкою в прибутковий бізнес і відкрила в техаському Далласі крамницю та майстерню української вишиванки, передає Голос Америки. Все почалось коли Олена, яка іммігрувала до США, захотіла замовити вишивані сорочки. Це виявилося досить непросто. Тоді вона замислилась, чому б не створити свій онлайн-магазин. Майстриня знайшла близько 20 підприємств із різних регіонів України й запропонувала співпрацю. За п'ять років роботи сайту український одяг купували українські діаспори США, Канади, Японії, Мексики. Гроші Джейкобз часто віддавала на допомогу волонтерам. Згодом майстриня відкрила традиційний магазин і майстерню вишивки.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Onuka випустила кліп на сингл «Сеанс»

Український етно-електронний гурт Onuka випустив кліп на новий сингл "Cеанс". У резюме до відео сказано, що це найінтимніший трек у дискографії Onuka за всі шість років існування гурту. На зміну соціальним меседжам прийшла відверта розмова про особисте. Це історія про боротьбу з упередженнями та стереотипами, про шлях до перемоги над своїми страхами. Сингл був написаний у період, коли солістка Ната Жижченко готувалася стати мамою і присвячений сину, який, до речі, був присутнім на зйомках, коли йому був лише місяць. "Сеанс" стане першим і головним треком нового альбому Onuka, оскільки відображає зміни, що відбулися з Натою.

Погода

Понеділок, 5 жовтня, у Чикаго буде безхмарним та без опадів. Денна температура +14-16°С. В Україні синоптики обіцяють цей тиждень буде дощовим, але теплим. Сьогодні дощі та грози прогнозують лише на заході країни та у деяких центральних областях. Повітря вдень прогріється до +19-24°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

3 views0 comments

Comments


bottom of page