top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/02/2020

Updated: Oct 2, 2020



Політика

У президента США Дональда Трампа і його дружини виявили COVID-19

Президент США Дональд Трамп заявив, що він і його дружина Меланія захворіли на коронавірусну хворобу COVID-19. "Ми негайно приступимо до карантину і процесу відновлення. Ми подолаємо це разом!"- написав Трамп у Twitter. За словами президентського лікаря Шона Конлі, президент з дружиною почуваються добре і упродовж одужання перебуватимуть у Білому домі. Лікар передбачає, що президент «під час одужання буде надалі безперервно виконувати свої обов’язки». Президент Трамп каналу Fox News підтвердив, що його та першу леді перевіряли на коронавірус після того, як зараження було виявлене у його помічниці Гоуп Гікс.

Економіка

Палата представників США ухвалила пакет допомоги бізнесу

Палата представників США, яка контролюється демократичною більшістю, затвердила у четвер законопроєкт з пакетом допомоги для американців і бізнесу загальною сумою на $2,2 трильйона, передає Укрінформ. Це скорочена версія законодавчої ініціативи у $3,4 трильйонів бюджетних коштів, яку Демократична партія пропонувала в травні. Республіканці, й зокрема, адміністрація Трампа наголошують, що це завелика сума, яка стане непідйомною для економіки США, і що багато коштів не пов'язані з наслідками коронакризи.


Соціум

Київ очолив рейтинг міст Європи за кількістю висотних будинків

У Києві збудували 1199 висотних будівель вище 35 метрів (це близько 12 поверхів), за цим показником місто перше в Європі. Так дані оприлюднили у рейтингу SkyscraperPage. Це більше, ніж в Лондоні, Мехіко та Москві. Київ має найбільшу кількість висоток в Європі, незважаючи на те, що офіційна чисельність населення в українській столиці менше трьох мільйонів. Це втричі менше, ніж в Лондоні. У світовому рейтингу столиця України займає 8 місце, одразу після Чикаго. У першу трійку увійшли: Нью-Йорк, Торонто, Канада і Дубай.

Авто – мото

General Motors представив концепт базового електрокара

Американський автовиробник General Motors представив концепт електричного автомобіля Buick Electra Concept. Автівка має мінімалістичний дизайн і розрахована на чотирьох людей. Електрокар може проїхати понад 660 км без підзарядки. При цьому розганяється до «сотні» за 4,3 секунди. Загальна потужність двох двигунів сягає 583 кінських сил. Buick Electra Concept має стати базою для майбутнього електричного позашляховика від General Motors, який вже у 2024 році має з’явитися на ринку.


США, Ілліной, Чикаго

Держдеп пропонує зменшити кількість біженців, яких приймуть наступного року

Державний департамент США видав заяву, де виклав пропозицію адміністрації президента США Дональда Трампа зменшити кількість біженців, яких США приймуть наступного бюджетного року до рекордно низького значення -15 тисяч осіб. Крім цього, Держдеп також планує розглянути заявки 290 тисяч прохачів притулку - осіб, які вже перебувають у США і звернулись із запитом про можливість залишитись в країні, через загрози переслідування, якщо вони повернуться.


Діаспора

Світовий конґрес українців запрошує волонтерів стати міжнародними спостерігачами на виборах в Україні

Світовий конґрес українців та Український конґресовий комітет Америки запрошують волонтерів стати міжнародними спостерігачами на місцевих виборах в Україні 25 жовтня. «Ці вибори мають особливе значення, оскільки роль місцевих рад була розширена завдяки недавнім реформам децентралізації» - йдеться на сайті СКУ. Також зауважується, що через глобальну пандемію та обмеження подорожей Місія спостереження за виборами, в основному, складатиметься з експатів, які вже перебувають в Україні. Її мета - підтримка відкритого і прозорого виборчого процесу в Україні.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Джамала та Pianoбой випустили кліп на пісню "Ендорфіни"

Українські виконавці — співачка Джамала та гурт Pianoбой на чолі з Дмитром Шуровим представили відеороботу на пісню "Ендорфіни". У ролику музиканти постали у лляних вбраннях серед поля та танцювали на кавовому столику з дуба, випромінюючи легкість і закоханість. «Це легка і дуже музична пісня: її треба слухати, сидячи на борту яхти. Ну або танцювати під неї з коханою людиною біля каміна. І нехай будуть з нами ендорфіни!» - прокоментував прем’єру Дмитро Шуров.



Погода

У п'ятницю, 2 жовтня, у Чикаго хмарний день та похмурий вечір прийдуть на зміну ясному ранку. Без опадів. На стовпчиках термометрів вдень +11...+12°С.

В Україні буде прохолодно з мінливою хмарністю та йтимуть дощі, місцями грози. Вдень повітря прогріється до +14-19°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


13 views0 comments

Comments


bottom of page