top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 10/01/2020

Updated: Oct 1, 2020



Політика

Ватикан скасував зустріч Папи Римського і Майка Помпео

Ватикан скасував зустріч Папи Римського із Майком Помпео та звинуватив адміністрацію Трампа у намаганнях втягнути понтифіка у виборчу кампанію в США, повідомляє The Guardian. Майкла Помпео мав зустрітись з Папою Франциском під час візиту до Італії. Ватикан скасував зустріч після критики, висловленої держсекретарем США на адресу продовження угоди між Ватиканом і Китаєм. Деталі підписаної два роки тому угоди ніколи не оприлюднювались, але вона дала Ватикану право на призначення католицьких єпископів у Китаї.


Економіка

Американська компанія постачатиме ядерне паливо на Рівненську АЕС

Американська компанія Westinghouse і українське державне підприємство “Енергоатом” підписали угоду про постачання ядерного палива для реакторів Рівненської АЕС. Поставки почнуться з 2024 року з партії для проведення етапу дослідної експлуатації. Сторони також домовилися про можливість часткової локалізації виробництва частини комплектуючих для паливних збірок на підприємстві "Атомнергомаш".Перехід українських АЕС з російського палив на паливо виробництва американської компанії є частиною зусиль української влади для забезпечення енергетичної незалежності України від єдиного постачальника.


Соціум

Екс-посолку США в Україні Марі Йованович нагородили премією за сміливість

Американська літературна та правозахисна організація ПЕН нагородила колишню посолку США в Україні Марі Йованович премією за сміливість. Представники PEN America відзначили: "У час, коли дотримання принциповості може означати для державних посадоців закінчення професійної кар'єри, посолка Йованович не здригнулась й не похитнулась. ... Вона - потужний приклад мужності, яку ця нагорода покликана вшанувати", - йдеться у заяві С'юзанн Носсел, керівниці організації.


Технології

Amazon запустив сервіс оплати за відбитком долоні

Компанія Amazon запустила сервіс під назвою Amazon One – це зручний, швидкий і безконтактний спосіб оплати повсякденних покупок шляхом сканування долоні покупця. Щоб скористатися сервісом, треба вставити кредитну карту, піднести до пристрою долоню і слідувати інструкціям, щоб зв'язати карту з унікальним малюнком на долоні в режимі реального часу. Спочатку ця опція буде доступна в двох магазинах Amazon Go в Сіетлі. Надалі планується розмістити гаджет в офісних центрах і на стадіонах, щоб спростити роботу контролерів і охоронців


США, Ілліной, Чикаго

Суд США не дозволив підвищувати тарифи на імміграційні послуги

Федеральний суддя США не дозволив адміністрації президента підвищити тарифи на імміграційні послуги.Зростання вартості послуг передбачалось в середньому від 20% до 50%, в залежності від типу. Приміром, вартість подачі документів на громадянство США мала зрости з $640 до $1170. За словами судді Джефрі Вайт, адміністрація президента Трампа не зовсім коректно впроваджувала процедуру підвищення тарифів, зокрема не взяла до уваги, як підвищення цін вплине на малозабезпечені родини. Раніше Служба громадянства та імміграції США повідомило про різке зниження надходжень через пандемію, і навіть розглядало можливість скоротити більше половини своїх співробітників.


Діаспора

Українець з Канади зробив найбільшу в історії пожертву університету

Фонд Temerty Foundation, заснований канадським українцем Джеймсом Темерті і його дружиною Луїзою, пожертвував медичному факультету Торонтського університету 250 млн. доларів. Це найбільша пожертва в історії канадських університетів. Гроші підуть на дослідження в сфері використання машинного навчання в медицині, біомедичні дослідження, будівництво нової будівлі медичного факультету та інші цілі. На знак подяки факультет університету буде перейменований в Медичний факультет імені Темерті. Костянтин Темертей народився на Донбасі. Під час Другої світової війни разом з батьками був депортований до Німеччини. Згодом родина переїхала в канадський Монреаль.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Група "Время и Стекло" анонсувала вихід книжки про свою 10-річну історію

Популярний український гурт "Время и Стекло" анонсував вихід книжки про свою 10-річну історію, яка побачить світ наприкінці жовтня. Вперше особиста insta-сторінка артистів вийде у форматі книжки: в своїх постах Надя Дорофєєва і Позитив поділяться особистими спогадами про шлях до успіху і найяскравішими кадрами епохи "Время и Стекло": починаючи з першої фотосесії і знакового хіта "Ім'я 505" і закінчуючи прощальним туром "Останній танець". Також на сторінках з'являться спогади продюсерів Потапа і Ірини Горової, і членів команди MOZGI Entertainment. Нагадаємо, що у березні цього року гурт "Время и Стекло" оголосив, що припиняє своє існування.

Погода

У четвер, 1 жовтня, у Чикаго ясна погода буде протримається недовго, вже вдень небо вкриється хмарами та піде дощ, який до вечора ослабне.

В Україні прохолодно з дощами та грозами. Вдень у середньому повітря прогріється до +14-19°C.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

コメント


bottom of page