top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/30/2020

Updated: Sep 30, 2020



Політика

У США відбувся перший раунд президентських дебатів

У США у вівторок відбувся перший раунд президентських дебатів між Дональдом Трампом і Джо Байденом. Він пройшов в атмосфері гострих суперечок, передає Голос Америки. Серед питань, піднятих на дебатах - призначення нової верховної судді, подолання пандемії, расова нерівність, економіка, податкові декларації та інші. Оглядачі відзначають, що модератору, журналісту Крісу Уоллесу, було складно контролювати ситуацію. Думки щодо того, хто переміг на дебатах, розділились. Згідно з опитуваннями CBS, більшість глядачів протягом дебатів відчували роздратування.


Економіка

Міжнародні експерти погіршили прогноз падіння пасажирських авіаперевезень

Міжнародна асоціація повітряного транспорту (ІАТА) знову погіршила прогноз падіння пасажирських авіаперевезень в 2020 році до 66% у порівнянні з минулим роком. Про це повідомляє Інтерфакс. В організації його пов’язують з "катастрофічними" показниками трафіку в серпні, які "ставлять хрест на найгіршому в галузі літньому сезоні". "Відновлення міжнародного попиту практично відсутнє, а внутрішні ринки Австралії і Японії фактично регресували перед обличчям нових спалахів і обмежень на поїздки", - йдеться у заяві асоціації.

Соціум

Половина українців не готові робити щеплення від COVID –19 - опитування

67% українців бояться другої хвилі пандемії COVID-19, але половина не готова робити щеплення, про це свідчать дані вересневого опитування компанії Research & Branding Group. Разом з тим українці не продемонстрували й значної готовності дотримуватися обмежувальних заходів. Лише близько третини опитаних дотримуються соціальної дистанції і дезінфікують поверхні, і тільки 11% намагаються відвідувати магазини рідше, ніж зазвичай. У травні таких було 60%. Крім того, якби вакцина від COVID-19 була б доступною та безкоштовною вже сьогодні, лише 35% опитаних погодилися б зробити щеплення, натомість половина відмовилася б від вакцинації.


Спорт

Усик підписав контракт на бій з Чісорою

Обов'язковий претендент на титул чемпіона світу боксу за версією WBO у суперважкій вазі українець Олександр Усик поставив підпис під контрактом на бій з британцем Дереком Чісорою. Про це на своїй сторінці в Instagram повідомив менеджер українського боксера Егіс Клімас. "Підписано та скріплене печаткою", - написав він. Нагадаємо, що поєдинок Усик - Чісора запланований на 31 жовтня у Великій Британії. Бій мав відбутись у березні, але його перенесли через пандемію коронавірусу.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго переходить до четвертої фази відновлення міста

З 1 жовтня у Чикаго набудуть чинності оновлені правила 4-ї фази відновлення. Про це у Facebook повідомила мер міста Лорі Лайтфут. Ресторани, фітнес-центри та інші заклади зможуть збільшити кількість відвідувачів до 40%. Максимальний розмір групи для занять фітнесом збільшено до 15 осіб. Ліміт - 50 осіб в одному приміщенні залишається в дії. Дозволено косметичні послуги, які вимагають зняття маски. Ресторани та бари можуть відновити місткість на 25% відвідувачів безпосередньо всередині закладу та продавати алкоголь до 1:00 am. Вечірки у закладах повинні тривати не більше 2-х годин, при тому гості мають залишатися за своїм столиками протягом усього заходу.


Діаспора

Перший в світі магазин цифрового одягу відкрили українки в США

Українки Дарія Шаповалова і Наталія Моденова зі США створили стартап Dress X і продають одяг, який існує лише в електронному вигляді, пише Голос Америки. Аби вдягнути цифрову сукню, потрібно зайти на сайт, вибирати фасон, завантажити свою фотографію і заплатити. За 1-3 дні, для вас, тобто для вашої фотографії, приготують нову сукню. Розробниці гарантують — одяг ідеально сяде на будь-яку фігуру. Такою послугою цікавляться блогери для яких важливо з’являтися у нових образах щодня. Засновниці кажуть, що цифровий одяг — це абсолютно нова філософія моди. До того ж новий стартап не потребує ані оренди приміщення, ані закупівлі самого одягу, ані жодних ресурсів на виробництво.

Мистецтво, культура і шоу-біз

MONATIK випустив видовищний кліп-мюзикл на спільний із Лаймою Вайкуле трек

Український мультиартист MONATIK випустив видовищний кліп-мюзикл на спільний із Лаймою Вайкуле трек "УВЛИУВТ на улице Пикадилли". Ікони стилю двох поколінь створили унікальний мешап, об'єднавши власні треки "Я вышла на Пикадилли" і "УВЛИУВТ". У відео артист пригадав культові образи поп-діви 90-х. У роботі над кліпом музиканти так і не змогли зустрітися особисто через обмеження на перельоти, проте наприкінці кліпу на глядачів чекатиме сюрприз, який відповість на головне запитання — чи вдалося легендарній співачці все ж взяти участь у зніманнях.


Погода

У середу, 30 жовтня, у Чикаго день та вечір будуть ясними та безхмарними. Без опадів. На стовпчиках вдень термометрів вдень +16°С. Україну накриє сезон дощів. Синоптики обіцяють опади по всій території. Значно впаде й температура повітря, у більшості областей стовпчики термометрів не піднімуться вище за позначку +14-18°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

14 views0 comments

Comments


bottom of page