top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/29/2020



Політика

Перші передвиборчі дебати між Трампом та Байденом

Сьогодні відбудуться перші дебати між кандидатами у президенти США Дональдом Трампом та Джо Байденом. Вони будуть говорити про результати своєї роботи на високих посадах, призначення судді Верховного суду США, COVD-19, економіку, расові питання та насильство в американських містах а також захист виборчого процесу. Теми обрав ведучий дебатів, журналіст Fox News Кріс Уоллес. Дебати почнуться в дев‘ятій вечора за Вашингтоном, і триватимуть 90 хвилин без реклами; кандидати матимуть по 15 хвилин на аргументацію за кожним з пунктів.


Економіка

Президент Володимир Зеленський заявив про відчутне відновлення економіки до кінця року

Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю словацькому економічному виданню Hospodárske noviny заявив, що до кінця 2020 року економічне відновлення після карантинних обмежень стане «відчутним і стійким», повідомляє сайт глави держави. Він також зазначив, що вже другий місяць поспіль в Україні фіксується зростання експорту, що є дуже хорошою ознакою. Разом з тим, зростають міжнародні резерви Національного банку. Аналогічним чином Dragon Capital заявила у вівторок, що економіка України відновлюється швидше, ніж очікувалося, і до кінця наступного року повинна повернутися на докризовий рівень.


Соціум

У Флориді COVID-19 шириться кампусами університетів, але не школами

У Нью-Йорку, як і в багатьох великих містах, серед яких Лос-Аджелес, Чикаго і Лас-Вегас, навчальний рік розпочався у віртуальному форматі. Натомість штат Флорида зобов'язав державні школи надати можливість очного навчання, що викликало протести й безуспішний судовий позов від спілки учителів, передає Голос Америки. Втім, місцевий департамент із охорони здоров'я повідомляє, що є небагато свідчень, що вірус шириться серед школярів. Водночас, зворотню тенденцію спостерігають на кампусах університетів. Експерти наводять одне з можливих пояснень: школярі навчаються в одній класній кімнаті, а після уроків ідуть до дому, не спілкуючись із однолітками, у той час як студенти після занять збираються разом або йдуть працювати.


Авто – мото

Tesla пропонує прошивку, яка прискорює Model Y

Tesla запустила опцію Acceleration Boost для Tesla Model Y версії Dual Motor AWD, яка скорочує час розгону до 100 км/год з 4,8 до 4,3 с. Її вартість 2 тис. доларів. Про це повідомляє Electrek. Кілька років тому Tesla почала програмним шляхом обмежувати деякі можливості своїх авто, пропонуючи власникам їх розблокування як розширені можливості за додаткову плату, пише видання. З минулого року Tesla почала пропонувати розблокування через мобільний додаток – таким чином Acceleration Boost за 2 тис. доларів у грудні минулого року отримали власники Model 3 Dual Motor.

Туризм

Заборона на в’їзд іноземців до України втратила чинність

Заборона на в'їзд іноземців в Україну, що була запроваджена на період з 28 серпня до 28 вересня, не буде продовжена, про це повідомив речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко. За його словами заборона сильно вдарила по бізнесу готелів і призвела до скасування численних ділових візитів. Окремих вимог до іноземців щодо самоізоляції або страхового поліса під час в'їзду в Україну наразі немає.

Діаспора

В МЗС сформували бази даних для українців за кордоном

Управління закордонного українства та гуманітарного співробітництва Міністерства закордонних справ оприлюднило перелік посилань на бази даних про громадські організації, суботні/недільні школи та місця пам’яті українців закордону. Відповідні посилання розміщено на сторінці установи у Фейсбук. Це стало можливим, завдяки інформації, підготовленій закордонними дипломатичними установами України за участю громадських організацій закордонних українців, йдеться у повідомленні.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Оголошено номінантів на Національну премію кінокритиків «Кіноколо»

Оголошено номінантів на третю Національну премію кінокритиків «Кіноколо», що визначає досягнення українського кіно за останній рік. Лідерами за кількістю номінацій стали драма «Погані дороги» Наталії Ворожбит (6 номінацій), драма «Атлантида» Валентина Васяновича (4 номінації) та документальна стрічка «Земля блакитна, ніби апельсин» Ірини Цілик (3 номінації). Переможці будуть оголошені на церемонії нагородження перед відкриттям фестивалю «Київський тиждень критики» – 22 жовтня 2020 року.

Погода

У вівторок, 29 вересня, у Чикаго перша половина дня буде ясною, а у другій з'являться хмари. Без опадів. Денна температура +15…+16°С.

В Україні буде прохолодно. У західних, центральних та південних областях прогнозують грози. Повітря прогріється до +17-21 градуса.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

14 views0 comments

Comments


bottom of page