top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/28/2020



Політика

Президент Дональд Трамп запропонував кандидатуру Емі Коні Барретт на посаду судді Верховного суду США

Президент США Дональд Трамп запропонував кандидатуру Емі Коні Барретт на посаду судді Верховного суду США, на місце померлої Рут Бейдер Гінзбург. Кандидатуру 48-річної Барретт підтримують у Республіканській партії, оскільки вона відома своїми консервативними поглядами, пише uapost.us. Це стосується, зокрема таких питань, як аборти, право на володіння зброєю та імміграція. Якщо Барретт затвердять, вона забезпечить більшість консервативним суддям у Верховному суді США. У Демократичній партії проти затвердження кандидатури на посаду судді Верховного суду до інавгурації наступного президента США.


Економіка

Тисячі американських компаній подали позов проти адміністрації США через мита на товари з Китаю

Близько 3,5 тис. американських компаній, включно із Tesla, Ford Motor, Target, Walgreen і Home Depot, подали позов до суду на федеральну владу США через незаконне підвищення мит на китайські товари, передає Голос Америки. В якості відповідачів названі Торговий представник США Роберт Лайтхайзер і Прикордонно-митна служба США. Згідно з позовом, адміністрація США порушила раніше встановлені правила щодо запровадження тарифів і порушила низку процедур. Адміністрація Дональда Трампа стверджує, що підвищення мит виправдане через розкрадання Китаєм американської інтелектуальної власності.


Соціум

Авіакатастрофа військового літака під Харковом

Посольство США в Україні заявило про підтримку сімей та близьких загиблих внаслідок катастрофи літака Ан-26 під Харковом. Співчуття також висловлює міжнародна спільнота. 25 вересня літак Повітряних Сил Збройних Сил України Ан-26 впав поблизу міста Чугуїв Харківської області за два кілометри від військового аеродрому. На борту було 27 осіб – військові льотчики та курсанти університету Повітряних сил імені Кожедуба. Вижив лише один курсант, зараз він перебуває у лікарні. Причини трагедії з’ясовують, чорні скриньки з літака у задовільному стані, їх почали розшифровувати.


Наука

Ілон Маск оголосив про випробування Starship для польоту на Марс

Засновник компанії SpaceX Ілон Маск заявляє, що наступного місяця має намір запустити прототип космічної ракети Starship, який розробляє його компанія для польоту людини на Марс, про це він написав у Twitter. А також уточнив, що політ ракети відбудеться в атмосфері Землі на висоті 15 кілометрів. Раніше оголошувалося про висоту 18 кілометрів. У чому причина зміни параметрів польоту, Маск поки не повідомив. Натомість опублікував фотографію частини ракети, на якій видно хвостове оперення.


Авто – мото

Електрокари в обслуговуванні вдвічі дешевше, ніж машини з традиційними двигунами – дослідження

Власники машин з двигунами внутрішнього згоряння в середньому витрачають на ремонт машини протягом пробігу в 200 тисяч миль (321 тис. км) 9200 доларів. Власники електрокарів за цей же період на ремонт витрачають 4600 доларів, про це йдеться у дослідженні журналу Consumer Reports. Дослідники кажуть, крім цього електромобілі випереджають за характеристиками водіння своїх бензинових аналогів і не викидають шкідливих забруднень у повітря. Що стосується власників так званих Plug-in гібридів, то їхні витрати на ремонт в середньому такі ж, як у власників повністю електричних авто, йдеться у дослідженні.


США, Ілліной, Чикаго

У Флориді оголосили третю фазу відновлення економіки, попри поширення в штаті Covid-19

Флорида нині посідає третє місце у США за кількістю людей, заражених коронавірусом. Попри це губернатор штату Рон Десантіс оголосив у п'ятницю про третю фазу відновлення економіки штату, передає Голос Америки. Серед іншого, вона передбачає скасування обмежень у барах, нічних клубах, ресторанах, ті, хто працював вдома, можуть повернутися в офіси, відкриті розважальні парки та спортзали. Третя фаза у штаті Флорида не передбачає соціальної дистанції чи санітарних вимог. Губернатор також заборонив владі на місцях закривати бізнест чи брати штрафи за порушення вимог, пов'язаних з пандемією.


Діаспора

Ukrainian Bridge проведе серію зустрічей для стартапів

Громадська організація Ukrainian Bridge, завданням якої є просування України в Кремнієвій долині, та поширення можливостей, які відкриває Долина для українців, у вересні — грудні 2020 проведе серію зустрічей для стартапів. Спікери та гості: підприємці, які пройшли через запуск власного бізнесу/стартапу, участь в акселераторах Каліфорнії; експерти в потрібних областях: маркетинг, розробка продукту. Перша зустріч на тему, як організувати Road show по фондам Кремнієвої Долини відбулася 24 вересня. Теми наступних зустрічей можна знайти на офіційних сторінках Ukrainian Bridge.

Погода

У понеділок, 28 вересня, у Чикаго буде похмура погода, проясниться тільки ввечері. Вночі та вранці буде йти дрібний дощ. Вдень на стовпчиках термометрів +16…+17°С.

В Україні буде прохолодно та сухо майже на всій території, дощитиме лише в західних регіонах. Температура повітря вдень у більшості регіонів +18-20 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page