top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/24/2020



Політика

Україна, США та низка європейських країн не визнають Олександра Лукашенка законним президентом Білорусі після «інавгурації»

23 вересня, Олександр Лукашенко вступив на посаду президента Білорусі. Інавгурація вперше не була анонсована заздалегідь, передає Укрінформ. Крім того, відповідно до закону, церемонія складання присяги має транслюватися по телебаченню і радіо. Однак, за даними білоруських опозиційних ЗМІ, в цей часї держканали показували серіали. Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив про нелегітимність Олександра Лукашенка після його "інавгурації". Велика Британія, США та низка європейських країн також не визнають Олександра Лукашенка законним президентом Білорусі.


В Україні розпочалася активна фаза масштабних міжнародних військових навчань

23 вересня в небі над Києвом близько опівдня з'явилися два американські військові літаки-конвертоплани Osprey. Вони навмисно летіли на невеликій висоті. щоб українці краще побачили цей потужний сигнал підтримки – партнери поруч, передає Голос Америки. 12 тисяч військових та 700 одиниць військової техніки беруть участь у двотижневих навчаннях "Об'єднані зусилля". Маневри такого масштабу в Україні вібуваються вперше. Одночасно на суші, у повітрі і на морі, на полігонах по всій країні. В них беруть участь не тільки з американці, а й партнери з інших країн-членів НАТО.


Економіка

Міжнародні страхувальники відмовляються страхувати судна долучені до «Північного потоку 2»

Найбільша світова асоціація страхувальників перевезень не буде надавати страхування суден, що беруть участь в побудові газпромівського проекту Північний потік 2, а також Турецького потоку, через загрозу американських санкцій, про це йдеться в циркулярі The International Group of P&I Clubs, яка об’єднує 13 страхувальників і покриває практично 90% всього океанського тоннажу, пише Reuters. У ньому зазначено, що інші клуби страхувальників також видали подібні заяви.


Соціум

Менше одного відсотка вчителів та учнів заразились коронавірусом після відкриття шкіл – дослідження

Нове дослідження Браунського університету США вказує на мінімальну кількість заражень на коронавірус у середніх школах країни. Лише 0,23% учнів та піввідсотка вчителів мали симптоми коронавірусної інфекції. Відсоток підтверджених діагнозів ще менший. Дані збирались у приватних та публічних школах, більшість з яких розташовані в невеликих громадах. Дослідники дійшли висновку, що повернення у школи цієї осені може становити не таку велику загрозу, ніж припускалось раніше. Разом з тим, вони закликають адміністрації шкіл провести свої власні оцінки ризиків.


Авто – мото

Тesla розробляє бюджетний електромобіль вартістю 25 тис. доларів

Засновник Tesla Ілон Маск під час презентації, яку назвав «День батареї» анонсував випуск повністю автономної Tesla за 25 тис. доларів, повідомляє ВВС. Промову Маска слухали 240 акціонерів компанії, кожен з яких сидів у Tesla Model 3. Зі слів бізнесмена у компанії розробляють технологію, яка зробить батареї Tesla дешевшими та потужнішими. Нові циліндричні акумулятори Tesla забезпечать у п’ять разів більше енергії, у шість разів більше потужності, та збільшать запас ходу машини на 16%. Однак на реалізацію технології можуть знадобитись роки, пише видання.


Діаспора

Режисер з українським корінням виграв нагороду «Еммі»

У Лос-Анджелесі 20 вересня відбулася церемонія вручення телевізійної премії "Еммі", яка цього року проходила онлайн. Більшість зірок взяли участь у ній, сидячи на власних диванах, одягнені у найрізноманітніші сукні, толстовки і піжами. Найбільше нагород отримали ексцентрична комедія «Шіттс Крік», сімейна сага «Спадкоємці» і антиутопія «Хранителі». Джеремі Стронг отримав трофей як кращий актор, Ніколас Браун – за роль другого плану, а Джессі Армстронг – за сценарій в серіалі “Спадкоємці”. Окрему нагороду - «Найкраща режисура драматичного серіалу» – отримав режисер з українським кореням Андрій Парех, за одну з серій цього ж серіалу.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Alyona Alyona стала номінантом музичної премії Європи

Реперка Alyona Alyona потрапила до переліку номінантів премії Європейського союзу The Music Moves Europe Talent Awards. "У Alyona Alyona є щось дійсно особливе, що виходить за межі її вражаючого зовнішнього вигляду, впевненого ставлення, ліричних здібностей і якості звуку," – заявили в організації. За нагороду змагаються 16 європейських музикантів. Церемонія нагородження відбудеться 15 січня на фестивалі Eurosonic Noorderslag 2021 у Нідерландах. Переможець отримає €10 тис. на розвиток своєї кар’єри. Ще €5 тис. отримає володар призу глядацьких симпатій.


Погода

У четвер, 24 вересня, у Чикаго безхмарним небо буде лише вранці - день та вечір очікуються похмурими. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +26 С.

в Україні буде тепло, на заході прогнозують дощ і грози. Вдень +23-26 градусів.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Comments


bottom of page