top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/23/2020

Updated: Sep 24, 2020



Політика

Комітет сенату США підтримав Кіта Дейтона на посаду посла в Україні

Комітет із закордонних справ Сенату США одноголосно підтримав кандидатуру Кіта Дейтона на посаду посла США в Україні, передає Укрінформ. Кандидатура тепер буде розглянута повним складом верхньої палати законодавчого органу, більшість в якій мають республіканці. Нагадаємо, у травні після відкликання попереднього посла Марі Йовановіч до Вашингтона, президент США Дональд Трамп номінував на цю посаду генерал-лейтенанта у відставці Кейта Дейтона, а незабаром вніс його кандидатуру в Сенат. Кіт Дейтон був стратегічним радником Міністерства оборони України з 2018 року, а також виконував функції радника з питань оборони США по Україні.


Економіка

Ринок праці в Україні відновлюється, люди повертаються у великі міста

Google mobility тимчасово оприлюднює агреговані дані по руху населення у країні. Відповідно до них в Україні деякі показники активності повертаються на докарантинний рівень. Зокрема, кількість вакансій росте швидше, ніж кількість резюме на сайтах – компаніям знову потрібні кадри. Люди повертаються до великих міст, які залишили під час карантину через відсутність роботи та дорогу оренду. Споживання електроенергії, яке є відображенням роботи всієї економіки, скоротилось під час жорстких карантинних обмежень на 18%, але вже влітку повернулося до старих значень. Єдине на що не вплинув карантин – це користування POS-терміналами, яке корелює з відвідуванням торгових точок.


Екологія

Якість повітря у деяких регіонах Каліфорнії й Орегону залишається токсичною

Минулого тижня у двох штатах західного узбережжя США – Каліфорнії та Орегоні – фіксували найгіршу якість повітря у світі через лісові пожежі, що вирують в регіоні, передає Голос Америки. Густий туман, стійкий запах диму і дощі з попелу. Зі зміною погоди і приходом дощів, повітря відносно очистилось, але в наближених до пожеж регіонах залишається шкідливим для здоров'я. У деяких округах індекс повітря понад 500, при нормі до 150. Тож багато людей зачиняють вікна та обмежують свій час на вулиці. Науковці закликали населення купувати очищувачі повітря і якнайменше вдихати токсини.


Авто – мото

В Україні посилили відповідальність за викрадення автомобілів

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який посилює відповідальність за викрадення автомобілів, повідомляє прес-служба глави держави. Незаконне заволодіння транспортним засобом тепер каратиметься не штрафом, а обмеженням або позбавленням волі на строк від 3 до 5 років. Від 5 до 8 років ув’язнення можна отримати за правопорушення з використанням електронних пристроїв для втручання в роботу технічних засобів охорони, або якщо вартість викраденої автівки від 100 до 262 тис. грн.


США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго заарештували вершника за галоп на автобані

У понеділок вдень водії на шосе в Чикаго побачили незвичайне видовище: ковбой їхав поруч з транспортними засобами, сповільнюючи рух у час пік. Це був відомий активіст чиказької громади Адам Холінгсворт на прізвисько "Страшноголовий ковбой" (Dreadhead Cowboy). Чоловік розповів, що виїхав на швидкісну автомагістраль Dan Ryan на підтримку руху #KidsLivesMatter. Своїм вчинком чоловік хотів привернути увагу до місцевої ініціативи, яка опікується дітьми. Холлінгсворт був узятий під варту поліцією штату Іллінойс. Коня відправили до поліцейської стайні.


Діаспора

В Нью-Йорку відбудеться благодійний концерт на підтримку Українського музею

Віртуальний концерт з метою збору коштів на підтримку Українського музею в Нью-Йорку відбудеться 3 жовтня. Метою заходу є збір коштів на підтримку нових програм та виставок музею. Спеціально підготовлені з цієї нагоди виступи представлять українські піаністи Фіма Чупахін (США), Павло Гінтов, музикант і композитор українського походження Джордж Граб (США), британський оперний і камерний співак українського походження Павло Гунька, сопрано і бандуристка Терин Кузьма (США), всесвітньо відомі український піаніст Володимир Винницький та віолончелістка Наталія Хома.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Дві українські студії озвучення стали офіційними партнерами Netflix

Дві українські студії озвучення, Postmodern Postproduction і Tak Treba Production, пройшли сертифікацію та отримали змогу створювати український дубляж для Netflix, така інформація з’явилась на сайті Партнерської програми компанії. Обидві студії отримали рейтинг Gold — найвищий з можливих. Основна увага в програмі приділяється мовному дублюванню та контролю якості брендованого контенту. Партнери програми повинні відповідати різними критеріям – технічним стандартам, стандартам безпеки, вимогам щодо охорони здоров’я та обслуговування клієнтів.

Погода

У середу, 23 вересня, у Чикаго синоптики прогнозують хмарну погоду на весь день. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться вдень до +25...+26°С.

В Україні буде тепло і сонячно. Місцями невелика хмарність. Опадів не прогнозують. Повітря прогріється до +23-27°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comments


bottom of page