top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/22/2020

Updated: Sep 22, 2020



Політика

США створюють коаліцію для боротьби з "Північним потоком-2" – Майкл Помпео

"Сполучені Штати вважають, що газопровід "Північний потік - 2" захищає Росію, створює ризик для Європи, дозволяючи їй потрапити в залежність від газу, що надходить з Росії, а також загрожує Україні”, – про це заявив державний секретар США Майкл Помпео в інтерв’ю виданню Bild. А також висловив сподівання, що газопровід "Північний потік - 2" не буде добудований". Також Майкл Помпео повідомив, що США працюють над тим, щоб створити міжнародну коаліцію, яка зможе запобігти цьому.


Економіка

Київ став другим у світі за зростанням вартості життя у міжнародному рейтингу

Київ посів 86 місце зі 133-х в міжнародному рейтингу міст світу за вартістю життя і друге місце відносно росту в рейтингу, піднявшись на 22 сходинки вгору за минулий рік. Таку інформацію оприлюднив The Economist. "Столиця України піднялася частково завдяки рекордному врожаю зерна в 2019 році, який збільшив експортні надходження, що призвело до зміцнення гривні відносно долара США", - зазначає видання. Крім того, ціни в Києві підвищуються за рахунок зростання попиту після підвищення мінімальної заробітної плати і більш сильного зростання реальної зарплати, пояснюють укладачі рейтингу.


Соціум

Найбільші бажання і страхи людства - дослідження ООН

У глобальному дослідженні ООН з нагоди 75-річчя створення організації з'ясовували бажання і страхи людства. Охорону здоров'я особливо виділили майже 300 тисяч людей з понад мільйона опитаних. 72% вважають, що доступ до послуг охорони здоров'я в майбутньому залишиться таким же або поліпшиться. У пріоритеті на думку опитанихі "викорінення бідності, нерівності та безробіття". У довгострокових цілях - "загальний доступ до освіти і рівні права жінок". Головними страхами виявилися: значні зміни клімату (майже половина вважають, що екологічна ситуація на планеті погіршиться), корупція, бідність і конфлікти.


Технології

Фейсбук звинувачують у шпигуванні за користувачами Інстаграм через камеру телефона

Користувачка Інстаграму зі штату Нью-Джерсі Британі Кондиті подала позов до федерального суду Сан-Франциско проти Фейсбук. Вона вважає, що компанія свідомо використовувала камеру мобільного телефона, коли люди користувались додатком Інстаграм, “щоб збирати вигідну та цінну інформацію про своїх користувачів, до якої компанія не могла отримати доступу іншим чином”. Наприклад, Фейсбук може у реальному часі бачити, як користувачі реагують на рекламні повідомлення в Інстаграмі, що забезпечує їх надзвичайно цінною інформацією для своїх рекламодавців. Інформацію про позов Фейсбук поки не прокоментував.


США, Ілліной, Чикаго

Губернатор штату Ілліной попереджає про «жахливий сценарій» без федеральних коштів

Губернатор штату Ілліной Джей Прітцкер заявив, що уряду штату рекомендовано підготуватися до «жахливого сценарію», що включає скорочення бюджету не менше ніж на 5% цього року і на 10% - наступного, якщо федеральний уряд не надасть необхідну фінансову допомогу. Він зазначив, що тисячі людей можуть бути звільнені. На прес-конференції Прітцкер висловив сподівання, що президент Дональд Трамп «погодиться співпрацювати з Конгресом у просуванні пакету допомоги у зв'язку з COVID-19», який заповнить доходи, втрачені містами і штатами під час пандемії. Без нього фінанси штату досягнуть «критичної точки», сказав він.


Діаспора

Найстаршій україномовній газеті «Свобода» в США – 127 років

Виданню «Свобода» - найстаршій у діаспорі україномовній газеті в США виповнилося 127 років. Її почали випускати в 1893 році в Джерсі-Сіті поблизу Нью-Йорка. Дописувачами газети в різні часи були Іван Франко, Михайло Павлик, Симон Петлюра, Михайло Грушевський та інші видатні особистості. «Свобода» видавалася без будь-якої державної допомоги, виключно на гроші передплатників, силами патріотів – і вплинула не лише на життя емігрантів, а й на історію рідної країни. Видання працює й зараз і має електронний архів у якому є всі номери газети за весь час існування. Він містить унікальну інформацію з історії українства.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У США запускають унікальне реаліті-шоу: переможець полетить у космос

Компанія Space Hero анонсувала реаліті-шоу з однойменною назвою – "Космічний герой". Його переможець зможе у 2023 році відвідати Міжнародну космічну станцію. Організатори планують відібрати для проєкту кількох людей різних професій, які мріють про космос. Обрана група проходитиме навчальні тренінги та випробування –перевірятимуть їх фізичні, ментальні та емоційні якості, які є важливими для астронавта. Фінальний епізод транслюватиуть в прямому ефірі у всьому світі – аби глядачі з різних країн змогли проголосувати за учасника, якого хочуть побачити у космосі. Також покажуть зліт переможця, його перебування на МКС та повернення на Землю.


Погода

У вівторок, 22 вересня, у Чикаго небо буде ясним увесь день. Без опадів. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до +25°С.

В Україні так само буде тепло і ясно, втім, із мінливою хмарністю. Вдень повітря прогріється до 21-26 градусів вище нуля.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page