top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/21/2020

Updated: Sep 21, 2020



Політика

США оголосили про відновлення санкцій ООН проти Ірану

США в односторонньому порядку відновили всі санкції ООН проти Ірану, попри протидію інших учасників Ради безпеки організації. «США очікують, що всі члени ООН в повному обсязі виконуватимуть свої зобов’язання та імплементують ці заходи», – заявив держсекретар США Майк Помпео. Він додав, що в найближчі дні США оголосять про низку додаткових заходів щодо посилення виконання санкцій ООН і «притягнення порушників до відповідальності». У відповідь на цей крок Іран закликав міжнародну спільноту об’єднатися проти «необдуманих дій» Вашингтона.


Економіка

Триває процес підписання угоди про покупку американського сегменту TikTok

Американські компанії Oracle і Walmart можуть виплатити китайській ByteDance сумарно 12 млрд доларів за покупку американського сегменту додатку TikTok, повідомляє Bloomberg. Відповідно до угоди, схваленої президентом США Дональдом Трампом, компанії можуть купити пакети акцій розміром 12,5% і 7,5%.Водночас, компанія-власник ByteDance добивається оцінки TikTok у 60 млрд доларів. За словами джерела агентства, остаточна оцінка вартості додатку ще не встановлена, Пекін також ще не схвалив угоду. Тим часом, уряд США відклав на тиждень заборону мобільного додатку TikTok в США, яка мала вступити в силу 20 вересня.

Соціум

Судді Гінзбург встановлять пам'ятник у Брукліні

У Брукліні в Нью-Йорку, встановлять пам'ятник судді Верховного суду Рут Бейдер Гінзбург, яка померла в п'ятницю у віці 87 років, про це оголосив губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо. Будучи поборницею прав жінок, Гінзбург стала другою жінкою в складі вищої судової інстанції країни в 1993 році. Її називають «іконою правосуддя», багато з її правових позицій стали історичними. Гінзбург народилася в Брукліні в 1933 році і виросла в районі Флетбуш. Її Батько іммігрував з Одеси, а мати народилася в Нью-Йорку. За лічені години після звістки про смерть судді Гінзбург сотні американців прийшли до Верховного суду, щоб вшанувати її пам‘ять.


Авто – мото

Нова мода серед українських автолюбителів – 3D-номери

Серед українських автолюбителів нова мода – об'ємні номерні знаки. Видають їх не правоохоронці, а приватні компанії. Останнім часом у мережі з'явилось багато пропозицій придбати 3D, 4D та навіть 5D-номери, передає ТСН. За добу можна отримати такий номерний знак — на алюмінієвій основі, де літери виступають на 6 міліметрів. Однак, у поліції попереджають, що такі номери нелегальні. І за них водія можуть оштрафувати. Висота символів номерного знаку не повинна бути більшою за 1 мм. Колір символів повинен наноситися фарбою або клейкою стрічкою, інакше вони не відповідатимуть державному стандарту.

США, Ілліной, Чикаго

У США встановили денний рекорд тестування на коронавірус – понад мільйон

У США в суботту провели рекордну кількість тестувань на коронавірус - понад мільйон, повідомляє програма Проект відстеження COVID. Втім, за словами вірусологів, для приборкання вірусу у США необхідно проводити щоденно від 6 до 10 мільйонів тестів. Протягом останніх тижнів кількість тестувань була набагато нижчою. Саме недостатня кількість тестів стала на заваді зусиллям приборкати інфекцію на початку пандемії. З того часу в Сполучених Штатах у терміновому порядку дозволили використовувати тести слини, які робляться швидше, а також запровадили так зване пул-тестування – тобто перевірку кількох людей одночасно.


Діаспора

Українська громада в Нью-Йорку організувала фестиваль «Кіно на даху»

Днями у Нью-Йорку відбувся фестиваль «Кіно на даху», організований українською громадою. Впродовж двох вечорів глядачі могли подивитися три стрічки - «Ціна правди», «Джулія Блу» та «Гуцулка Ксеня». Остання була знята в Україні, прем’єра відбулася навесні в Києві, згодом в багатьох країнах світу. Продюсери готувалися і до прем’єри в США - Нью-Йорку, Філадельфії, Каліфорнії, де є українська громада, але завадила пандемія коронавірусу. У майбутньому організатори планують перетворити покази на даху на повноцінний фестиваль українського кіно в Нью-Йорку та зосередитися на американських прем’єрах українських фільмів.


Цікаве

У США мільярдер роздав на доброчинність весь свій статок

Американець ірландського походження мільярдер Чак Фіні, який заробив свої статки заснувавши з однокурсником в 1960-х мережу магазинів Duty Free Shoppers, оголосив що досяг свєї мети, віддавши на доброчинність 8 мільярдів. 38 років тому мільярдер заснував компанію Atlantic Philantropies і перевів туди увесь свій статок. За анонімність пожертв на проекти освіти, захисту прав людини та інші, він заслужив прізвисько «Джеймс Бонд від філантропії». Цього тижня в організації офіційно закінчились гроші. 89-річний Фіні залишив 2 мільйона собі на пенсію. Він веде скромний спосіб життя і живе з дружиною на зйомній квартирі у Сан-Франциско.


Погода

У понеділок, 21 вересня, у Чикаго весь день триматиметься ясна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів +22…+24°С. В Україні також буде суха, тепла погода вдень, але прохолодна вночі. Повітря прогріється вдень до 23 градусів. На декілька градусів традиційно тепліше на півдні.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Kommentare


bottom of page