top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/18/2020



Політика

Європарламент закликав зупинити будівництво "Північного потоку-2"

Європейський парламент затвердив резолюцію щодо отруєння Олексія Навального і підтвердив необхідність зупинки будівництва газопроводу "Північний потік - 2". У резолюції євродепутати закликали створити санкційний механізм, який би уможливив збір інформації та заморозку європейських активів корумпованих осіб, які фігурують у розслідуваннях Фонду боротьби з корупцією Навального. Парламент вимагає, щоб ЄС якомога швидше прийняв список масштабних обмежувальних заходів і посилив існуючі санкції проти Росії.


Економіка

ООН оцінили втрати туристичної галузі через пандемію

Всесвітня туристична організація ООН (UNWTO) порахувала, що через пандемію коронавірусу збитки у сфері туризму становлять близько $460 мільярдів — це майже вп’ятеро більше, ніж збитки у цій галузі через кризу 2009 року. Про це йдеться у звіті організації. Потік туристів у світі скоротився на 65%. Через падіння попиту на міжнародні подорожі з січня по червень 2020 року скасували 440 мільйонів міжнародних поїздок. Організація припускає, що галузь зможе повернутись до рівня потоку туристів 2019 року за 2—4 роки. Відновлення туризму залежить від наявності вакцини, доступності лікування та впевненості мандрівників.


Соціум

Як український бізнес знає англійську мову - дослідження

Лише 21% працівників українського бізнесу знають англійську мову на рівні, достатньому для роботи з іноземними партнерами. Такі результати дослідження мовної онлайн-школи. На початку свого навчання більше половини працівників знаходяться на стартовому рівні Elementary, чверть – на Pre-Intermediate. І лише 6% володіють мовою на рівні Upper Intermediate та вище. Найбільше серед корпоративних студентів менеджерів середньої ланки та топменеджерів.

Авто – мото

У США оштрафували Daimler AG на 1,5 млрд доларів

У США оштрафували німецький концерн Daimler AG, який випускає автомобілі Mercedes-Benz, на 1,5 млрд доларів через заниження показників шкідливих викидів, повідомляє CBS News. Зокрема Daimler зобов’язався відкликати та безкоштовно відремонтувати 250 тисяч вже проданих автівок, вихлопні системи яких не відповідають американським стандартам. Концерн також має сплатити 700 млн. доларів на покриття виплат за споживчими позовами. На ремонт легкових автомобілів концерну дають два роки, а вантажівок — три.

США, Ілліной, Чикаго

У США нарощують виробництво швидких тестів на коронавірус

Американські виробники активно нарощують виробництво дешевих, швидких, тестів на COVID-19, розраховуючи до кінця року випускати по 100 мільйонів на місяць, що дозволить значно розширити тестування в школах і на робочих місцях, передає Голос Америки. На відміну від лабораторної молекулярної діагностики вартістю 100 доларів і вище, яка на даний час використовується найчастіше, тести на антигени можуть коштувати всього 5 доларів. Їх можна робити де завгодно і отримати результат за лічені хвилини. Зазвичай вони виявляють вірус в 80-90% випадків, що нижче ніж 95% показників лабораторних тестів.


Діаспора

Український фестиваль в Монреалі вперше пройде у віртуальному форматі

Український фестиваль в Монреалі (Montreal Ukrainian Festival) відбудеться 3 жовтня й вперше за понад 20 років існування - онлайн через пандемію коронавірусу. Він спрямований на поширення української культури і спадщини в Монреалі. Його організатором виступає Культурна асоціація Св. Володимира (St. Volodymyr Cultural Association). Гості заходу мають можливість познайомитися з українськими традиціями народних ремесел, музикою, танцями, мистецтвом та кухнею. За роки існування фестиваль розрісся до триденного заходу, на якому збиралося понад 18 000 гостей з канадських провінцій Квебек, Онтаріо та регіону Північного Сходу США.


Мистецтво, культура і шоу-біз

ТНМК презентували кліп за участі Ілона Маска

Український гурт ТНМК презентували кліп на трек "Контакт", в якому "знявся" Ілон Маск. Це перша пісня з нового альбому, над яким група працює зараз. Музиканти називають цей сингл своєрідним експериментом. "Контакт" – це покладене на музику гумористичне науково-фантастичне оповідання. За сюжетом, Ілон Маск телефонує Фаготу й каже, що його обрано для першого контакту з позаземною цивілізацією – синіми жінками з планети Венера. Ідея композиції з’явилася під час гастролей ТНМК у Карпатах. Поки Олександр Сидоренко відомий як Фоззі чекав на потяг, вигадав історію про Фагота, який летить у космос.

Погода

У п’ятницю, 18 жовтня, у Чикаго день буде безхмарним та без опадів, але прохолодним на стовпчиках термометрів усього +15°С.

В Україні різке похолодання: температура у всіх регіонах опуститься щонайменше на 10 градусів. На заході – заморозки. Вдень повітря прогріється до +14-19.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

8 views0 comments

Commentaires


bottom of page