top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/17/2020


Політика

Ситуація з COVID-19 виходить з-під контролю — генсек ООН

Генсекретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що ситуація в світі з пандемією COVID-19 виходить з-під контролю і що одна лише вакцина не допоможе. Він закликав країни до глобального припинення вогню, підкресливши, що коронавірус є "загрозою глобальної безпеки номер один в сучасному світі". Кількість летальних випадків від коронавірусу перевищила один мільйон осіб у світі. «Перед обличчям цієї смертельної хвороби ми повинні зробити все можливе, щоб зупинити смертоносну дезінформацію», — резюмував він.


Економіка

У Дніпрі почали будувати новий аеропорт

У Дніпрі розпочали будівництво нового аеродромного комплексу, очікувана вартість проєкту становить 5,7 мільярда гривень, повідомив міністр інфраструктури України Владислав Криклій. Вже укладено договір на підготовчі роботи. Офіс президента вважає, що необхідні для будівництва аеропорту в Дніпрі 2 мільярда гривень мають бути закладені у держбюджеті на 2021-й рік. Паралельно розпочато будівництво нового пасажирського та VIP-терміналів за кошти приватного інвестора, а також оголошено тендер на відбір генпідрядника спорудження нового аеродромного комплексу.

Соціум

Імідж США у світі погіршився через негативні оцінки дій щодо COVID-19

Міжнародне дослідження американського Дослідницького центру П’ю (Pew Research Center) вказує на падіння репутації Сполучених Штатів у світі з огляду на те, як Америка діє в умовах епідемії коронавірусу. Опитування в 13-ти країнах виявило, що у середньому лише 15% вважають, що США правильно й ефективно реагували на поширення COVID-19. «У кількох країнах рівень позитивних поглядів на США впав до найнижчого рівня за майже двадцять років, відколи центр почав проводити опитування з цим питанням», - йдеться у висновках.


Екологія

Ураган «Саллі» обрушився на узбережжя Алабами і південь Флориди

Ураган другої категорії «Саллі» ранком середи обрушився на узбережжя Алабами і південь Флориди. Вітер швидкістю 160 кілометрів на годину уже спричинив суттєві руйнування. За повідомленнями національного центру ураганів, у регіоні зберегається ймовірність життєво небезпечних повенів. У деяких місцях очікується понад 60 см опадів. Порти, школи і маленький бізнес на шляху урагану закриті. Метеорологи застерігають про ймовірність утворення торнадо у Флориді, Південній Алабамі і Джорджії.


Здоров`я

У США прогнозують, що вакцина від COVID-19 буде доступною за рік

Вакцина від COVID-19 буде готова для споживачів у США у невеликих партіях не раніше нинішнього листопада-грудня, однак загальнодоступною вона стане лише в третьому кварталі наступного року, про це під час слухань у Сенаті заявив директор Центру контролю та профілактики захворювань (CDC) доктор Роберт Редфілд. За його словами, вакцину передусім отримають медики, які перебувають на передовій боротьби з хворобою, а також особи з категорії найвищого ризику. Посадовиць наголосив, що наразі найбільш ефективним засобом від зараження слід вважати носіння масок.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго змінило правила карантину - шести штатам дозволено в'їзд

Представники охорони здоров'я у Чикаго додали штат Юта і видалили шість інших штатів зі списку, після візиту до яких всі, хто прибуває в місто мають дотримуватися 14-денного карантину. Також повідомляється, що наступного тижня Вісконсин може повернутися до карантинного списку, якщо кількість випадків COVID-19 у штаті не буде зменшуватися. «Жителям Чикаго рекомендується не їздити у Вісконсин», - йдеться на сайті Міністерства охорони здоров'я Чикаго. Жителі, які порушили наказ, повинні сплатити штраф на суму від 100 до 500 доларів у день, проте не більше як на 7000 доларів.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У прокат виходить новий національний художній фільм - «Тарас. Повернення»

В український прокат 24 вересня виходить новий національний художній фільм – «Тарас. Повернення». Він розповідає про останні 3 місяці заслання Тараса Шевченка у Казахстані. Того літа поет, засланий на військову службу в російській царській армії, отримує повідомлення від друзів із Петербурга: його особисто помилував цар Олександр II. Однак військове керівництво Новопетрівського форту не поспішає повідомляти про це Тараса і видавати указ про його звільнення.

Автором сценарію та режисером стрічки є актор, літератор та режисер Олександр Денисенко. У ролі Тараса Борис Орлов.

Погода

У четвер, 17 вересня, у Чикаго на зміну похмурому ранку прийде ясний день та безхмарний вечір. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до 20 градусів тепла.

В Україні на заході дощі та грози, а в інших регіонах - спека. В країні буде мінлива хмарність. Вдень 22-25 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

Comments


bottom of page