top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/16/2020



Політика

Ізраїль підписав мирні угоди з двома арабськими країнами за посередництва США

Президент США Дональд Трамп очолив церемонію підписання угод між Ізраїлем та ОАЕ і Бахрейном, спрямованих на нормалізацію відносин та сприяння встановленню мирного порядку в регіоні Близького Сходу. Історична церемонія відбулася у вівторок у Білому домі. Укладені в Вашингтоні угоди не охоплюють тривалий палестино-ізраїльський конфлікт, передає Укрінформ. Втім, після місяця дипломатичних зусиль, американській адміністрації вдалося переконати керівництво арабських країн, що конфлікт не має перешкоджати відносинам в інших сферах.


Економіка

Roshen купила палац культури в Києві під новий концертний зал

Українська корпорація Roshen придбала за 66,37 мільйона гривень київський палац культури ім. С. Корольова площею понад 5,5 тис. кв. м. для створення багатофункціонального концертного залу міжнародного класу, повідомляє пресслужба компанії. У Roshen заявляють, що у Києві немає сучасного концертного залу міжнародного рівня, а ті що є "фізично і морально застаріли". Найближчим часом Корпорація проведе презентацію проекту, де буде надана детальна інформація.


Соціум

Кияни вважають дорогу комуналку найактуальнішою проблемою столиці

Завантаженість вулиць транспортом, неналежний рівень медицини, незаконні забудови турбують кожного третього опитаного киянина. Втім, більшість жителів (42%) вважають найбільш актуальною проблемою для столиці - високу вартість комунальних послуг. Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг". Низька якість комунальних послуг, відсутність метро в нових районах міста та поганий стан доріг – хвилюють кожного четвертого жителя столиці. Найбільше кияни незадоволені діяльністю комунальних служб та медичних закладів.


Технології

Apple презентувала нові Apple Watch та iPad

У вівторок, компанія Apple на своєму онлайн-заході "Час летить" презентувала нову лінійку гаджетів. Попри традицію восени показувати нові моделі iPhone, цього разу компанія дивувала іншими новинками - смарт-годинниками Apple Watch Series 6 і SE. Перший вимірює рівень кисню в крові та має функцію батьківського контролю, другий - бюджетна версія смарт-годинника, яка має вдвічі більшу потужність за Apple Watch 3. Також були представлені планшети iPad Air 4 та iPad 8 із новими потужними процесорами A14 та A12 Bionic відповідно.


Туризм

Україна відновлює пряме регулярне авіасполучення з США

Державіаслужба України видала дозвіл авіакомпанії Azur Air Ukraine на перельоти з Києва до Нью-Йорка, Маямі і Чикаго з 1 жовтня 2020 року. Планується, що авіакомпанія буде здійснювати перельоти двічі на тиждень, але з часом кількість рейсів може збільшитися, завдяки угоді між Україною і США про відкрите небо. Перші рейси заплановані на квітень 2021 року. Наразі прямі регулярні рейси з України в США призупинені.


Діаспора

Пластунів у Чикаго відзначили нагородами

Пластунська організація США у Чикаго, штат Іллінойс, відзначила найкращих її учасників пам'ятними нагородами. Нагадаємо, Пласт це національна скаутська організація України, метою якої є сприяння всебічному патріотичному вихованню української молоді на засадах моралі. Пласт є великою українською організацією у США, осередки якої існують у вигляді станиць в найбільших американських містах, зокрема у Нью-Йорку, Чикаго, Філадельфії, Бостоні та Вашингтоні. Загальна кількість пластунів у США понад 1 тис осіб.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Український музичний фестиваль Respublica проведуть у Minecraft

Український фестиваль сучасного вуличного мистецтва Respublica, який зазвичай проходив у Кам'янці-Подільському та Хмельницькому, цього року через пандемію відбудеться у віртуальній реальності гри Minecraft, де організатори відтворять локації у всіх деталях, збудують сцену, гримерки, стенди. Крім трансляції фестивалю наживо, глядачі на PS-4 зможуть створювати власні монументи, досліджувати відтворену у грі Кам’янець-Подільську фортецю XIV століття, грати в міні-ігри на Алеї громадських організацій. Фестиваль запланований на 25-27 вересня.


Погода

У середу, 16 вересня, у Чикаго, з ранку буде ясно а ввечері небо затягнеться хмарами, можливий дрібний дощ. На стовпчиках термометрів +27...28 градусів.

В Україні тепло та без опадів. Вночі та вранці місцями туман. Вдень повітря прогріється до +25-30 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comments


bottom of page