top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/15/2020



Політика

Євросоюз відмовився визнати Олександра Лукашенка президентом Білорусі

Європейський союз не визнає Олександра Лукашенка легітимним президентом Білорусі. Про це сьогодні повідомив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель. Під час виступу в Європарламенті він назвав вибори в Білорусі сфальсифікованими та наголосив на необхідності повторного голосування. Нагадаємо, під час протестів до білоруських СІЗО потрапили тисячі людей. У справі про захоплення влади заарештували двох членів Координаційної ради. Аби розслідувати події у Білорусі та покарати винних у репресіях, комітет ПАРЄ ініціює створення міжнародного слідчого органу.


Економіка

У США повернули близько 1 млрд доларів постраждалим від фінансової піраміди

Фінансовий регулятор США повернув близько 1 млрд доларів постраждалим від фінансової піраміди - нью-йоркської „схеми Понці“. Про це повідомляє пресслужба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Cправа розпочалась у 2009 році. З того часу фінансові регулятори у співпраці з правоохоронцями відстоювали права постраждалих та шукали можливості відшкодування коштів. В Україні фінансовий регулятор зараз «не має дієвих механізмів запобіганню шахрайству на фінансовому ринку та можливості повертати гроші українцям», - йдеться у повідомленні. Але наразі Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку в Україні готує законопроєкт із заходами спрямованими на виявлення фінансових пірамід.


Соціум

Дотримання законності та правопорядку американці називають провідною проблемою – опитування

Майже дві третини американців кажуть, що дотримання законності та правопорядку нині становить провідну проблему для країни, чверть називають її незначною, а 8% - кажуть, що це взагалі не проблема. Такі дані опитування Monmouth University. При цьому жоден із кандидатів у президенти США не має переваги над іншим у контексті цієї проблеми, передає Голос Америки. Поштовхом до протестів у США послужила загибель афроамериканця після затримання поліцією . Протести, які провідні ЗМІ США часто характеризують, як "переважно мирні" також супроводжувались погромами, підпалами, сутичками із поліцією.


Авто – мото

В Америці назвали найкращі автомобілі 2020 року

Chevrolet Corvette, Kia Telluride і Jeep Gladiator у США отримали звання "Автомобіль року-2020" у різних категоріях. Номінанти були названі у рамках автосалону у Детройті. У конкурсі North American Car, Utility and Truck of the Year брали участь автомобілі, які були випущені вперше або серйозно оновлені за останній рік. Автівки оцінювали за шістьма критеріями: лідерство у сегменті, інноваційність, дизайн, безпека, керованість і вартість. Пальмову гілку лідерства, як кращий автомобіль Північної Америки, отримав Chevrolet Corvette Stingray. В останньому етапі конкурсу йому вдалося набрати більше балів за найближчих конкурентів - Hyundai Sonata і Toyota GR Supra.


США, Ілліной, Чикаго

В Іллінойсі готуються до голосування поштою

Жителі Іллінойсу готуються до президентських виборів, що відбудуться 3 листопада і вже замовили бюлетені для голосування поштою. До другого тижня серпня виборча комісія Чикаго повідомила, що вже отримала близько 250 тис. заявок на участь в голосуванні поштою. Це більше ніж у 2 рази перевищує рекорд первинних виборів цього року. До того ж вступив в силу новий закон штату, згідно з яким кожен житель Іллінойсу, який проголосував на останніх виборах, автоматично отримає заявку на участь в голосуванні поштою. Останній термін, коли заявники зможуть отримати бюлетені поштою - 24 вересня.


Діаспора

СКУ закликає Раду визнати депортованими українців, примусово виселених з території Польщі в 1944-51 рр.

Світовий конґрес українців (СКУ) закликав Верховну Раду підтримати законопроєкт про визнання депортованими громадян України, які були примусово переселені з території Польської Народної Республіки в 1944-1951 роках. Світові українські громади у другу неділю вересня вшановують річницю від початку депортації українців з Лемківщини, Любачівщини, Надсяння, Холмщини, Південного Підляшшя, Західної Бойківщини. Вперше цей день відзначили торік. У 1944–1946 роках понад 482 тисячі українців примусово позасудово переселили до УРСР. Це здійснили комуністичні режими СРСР і Польщі із застосуванням терору, репресій, конфіскації майна, обмеження політичних, соціальних, економічних і культурних прав людей.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Louis Vuitton випускає книгу про Україну

У серії фотоальбомів Fashion Eye, які Louis Vuitton випускає з 2016 року буде і книга про Україну. У проекті модний будинок показує історію і характер міста, місця або країни через об'єктиви найцікавіших фотографів. У книзі про Україну представлено фотопроект Slightly Altered, знятий в Карпатах відомим у світі українським фотодуетом Synchrodogs. Він розповідає про взаємозв'язок людини з природою, і про те, як вони неминуче змінюють один одного. Дует створений Романом Новен і Танею Щегловою. Їх часто можна зустріти, коли вони досліджують українські Карпати на мотоциклі, - йдеться в книзі. Серія Slightly Altered - результат кількох подорожей.


Погода

У вівторок, 15 вересня, у Чикаго протягом усього дня буде ясна погода. Без опадів. Стовпчики термометрів показуватимуть 25..+26°С. В Україні сьогодні синоптики обіцяють сонячну погоду. Вдень +22-27° вище нуля. На півдні та заході країни буде хмарно з проясненням.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


19 views0 comments

Comments


bottom of page