top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/14/2020

Updated: Sep 15, 2020


Політика

Уряд США оголосив нардепа України агентом Росії

Народний депутат України Андрій Деркач понад 10 років є активним російським агентом і використовує маніпуляції та обман для впливу на вибори у Сполучених штатах та у світі, стверджує уряд США. Таке обвинувачення напередодні оприлюднив міністр фінансів Стівен Мнучин. Адміністрація президента Дональда Трампа запровадила проти Деркача та ще трьох, пов`язаних з Росією осіб, персональні санкції. Андрій Деркач назвав це помстою та анонсував пресконференцію на початку наступного тижня про нібито нові розслідування корупції у Штатах.


Економіка

Нормалізація ситуації у світовій економіці сповільнилася

Швидке відновлення світової економіки після кризи, викликаної коронавірусом, яке спостерігалося в другому кварталі, сповільнилося в третьому, - про це пише головний економіст Bloomberg Economics Том Орлік. Агентство відзначає, що зима може викликати нову хвилю вірусу. При цьому вакцини поки немає. Державна підтримка для звільнених працівників і кредитні послаблення закінчуються. Крім того, напруга в стосунках між США і Китаєм може посилитися напередодні президентських виборів в США.


Екологія

Зросла кількість жертв лісових пожеж на західному узбережжі США

Жертвами лісових пожеж, що вирують на заході США, стали щонайменше 33 людини. Десятки людей залишаються зниклими безвісти. Як повідомляє CNN, найбільш складною ситуація зберігається у штатах Орегон і Каліфорнія, де жертвами пожеж стали 22 людини. Більшість із них загинули за останні кілька днів. Загалом налічується 94 великих вогнища. До гасіння пожеж залучено понад 30 тисяч працівників спецслужб. За їх словами, у декількох штатах згоріли тисячі будинків і близько двох мільйонів гектарів землі. Як заявляв губернатор Каліфорнії Гевін Ньюсом, причиною лісових пожеж є рекордна спека і вітри.


Спорт

На US Open відбувся «наймолодший» за вісім років чоловічий фінал Grand Slam

На відкритому чемпіонаті США з тенісу 13 вересня відбувся фінал чоловічого одиночного розряду. У фінальному матчі 27-річний австрієць Домінік Тім в п'яти сетах обіграв 23-річного німця Олександра Звєрєва. Це був «наймолодший» фінал на турнірах серії Grand Slam із 2012 року, коли на відкритому чемпіонаті Австралії титул виборювали 25-річний іспанець Рафаель Надаль і 24-річний серб Новак Джокович. Звєрєв вперше зіграв у фіналі турнірів Великого Шолома. Для Тіма це був четвертий фінал, але перша в кар'єрі перемога. За тріумф на турнірі австрієць отримає 3 млн доларів.


США, Ілліной, Чикаго

Власники будинків округу Кук отримають повернення коштів за переплату податків

Понад 8,5 тис власників будинків, які переплатили податки за перший платіж, повинні отримати відшкодування в розмірі 12,8 мільйона доларів без подання заявки. Про це заявила скарбник округу Кук Марія Паппас. Більше 60% відшкодування буде внесено безпосередньо на рахунки власників майна. Дізнатись, чи повернуть вам гроші можна на сайті відомства. Рахунок за податок на майно другого платежу повинен був надійти 3 серпня, однак власники нерухомості можуть сплатити без пізньої комісії до четверга, 1 жовтня. Повернення коштів здійснюється з 9 серпня до понеділка, 2 жовтня 2020 р.


Діаспора

У цьому році Україна не отримає безвіз з Канадою – посол

Україні цього року не варто чекати на отримання безвізового режиму з Канадою, але цілком можливо домогтись укладення Угоди про мобільність молоді, яка дозволить студентам, зокрема, приїжджати в Канаду на академічний рік. Про це УНН розповів Надзвичайний та Повноважний Посол України в Канаді Андрій Шевченко. За його словами, на вирішення питання безвізу «підуть не місяці, а роки, та, мабуть, довгі роки, адже країна консервативна у цьому питанні», але він запевнив, що це точно відбудеться в осяжній перспективі. Угода про мобільність молоді, яку Україна має шанс отримати впродовж найближчого року, передбачатиме спрощене надання дозволу на в’їзд і на роботу.


Мистецтво, культура і шоу-біз

В Україні оголосили учасників національного відбору на здобуття премії «Оскар»

Український Оскарівський комітет оголосив учасників національного відбору на здобуття премії "Оскар", про це повідомили у Держкіно. Цьогоріч у національному відборі беруть участь три фільми: драма "Атлантида" режисера Валентина Васяновича, лірична комедія "Мої думки тихі" режисера Антоніо Лукіча та документальна стрічка "Земля блакитна, ніби апельсин" Ірини Цілик. 93-та церемонія вручення премії "Оскар" за досягнення у галузі кінематографа за 2019 рік відбудеться 25 квітня 2021 року в Лос-Анджелесі.


Погода

У понеділок, 14 вересня, у Чикаго ранок та день будуть хмарними, а ввечері проясниться. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів + 22°С.

В Україні тиждень розпочнеться теплою погодою: на більшості територій буде сухо та сонячно. Температура повітря вдень підвищиться до +25°С, подекуди до +29°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

19 views0 comments

Comments


bottom of page