top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/11/2020

Updated: Sep 11, 2020



Політика

Президент Дональд Трамп продовжив на рік надзвичайний стан в США

Президент США Дональд Трамп продовжив до 14 вересня 2021 року чинність надзвичайного стану, запровадженого у країні після терактів 11 вересня 2001-го, повідомляє пресслужба Білого дому. Як зазначається, особливі повноваження в умовах надзвичайного стану мають критично важливу роль для збройних сил США, дозволяючи їм виконувати завдання у протистоянні постійній загрозі тероризму на території країни та у всьому світі.

Економіка

Пакет допомоги щодо коронавірусу відхилили у Сенаті США

Сенат США у четвер відхилив підготовлений республіканцями законопроект про виділення близько 300 мільярдів доларів для надання допомоги у зв'язку з коронавірусом, оскільки демократи, заблокували ініціативу, передає Голос Америки. Лідери демократів у Конгресі наполягають на більш рішучих заходах, пропонуючи виділити близько 3 трильйонів доларів. Вони заявили, що як і раніше сподіваються на компроміс за підсумками переговорів, але деякі сенатори висловили сумніви, що це станеться до виборів 3 листопада.У Республіканській партії поклали відповідальність на демократів.

Екологія

Тисячі гектарів горять на західному узбережжі США

У Каліфорнії пожежі охопили найбільшу площу в історії штату понад 930 тис.гектарів (2.3 млн. акрів), що майже у двадцять разів більше ніж минулого року. Губернатор Каліфорнії Ґевін Нюсом оголосив надзвичайний стан у 5 округах штату. Мешканців попереджають про відключення електроенергії в наближених до лісів населених пунктах аби зменшити ризик займання. Полум’я з Каліфорнії уже перекинулось на штати Орегон і Вашингтон, де знищило десятки будівель. Серед причин пожеж влада штату називає аномальну спеку, яка сягнула рекордних висот цими вихідними, та наявність багатьох змертвілих дерев, які легко займаються. А також - зміни клімату, які пов'язують із глобальним потеплінням.


Технології

Facebook заплатить деяким користувачам зі США по 120 доларів: що потрібно робити

Соцмережа Facebook запропонувала користувачам 120 доларів за те, що вони утримаються від використання сайту й Instagram та деактивують свої облікові записи з кінця вересня на декілька тижнів перед виборами президента США, повідомляє NYPost. Компанія очікує, що в експерименті візьмуть участь від 200 до 400 тисяч осіб. Учасників запросять на основі репрезентативної вибірки, яка буде відображати різні верстви дорослого американського населення. Результати дослідження планується опублікувати в 2021 році. Facebook обіцяє, що його проведуть незалежні фахівці.


США, Ілліной, Чикаго

Президента США Дональда Трампа номінували на Нобелівську премію

Норвезький парламентар Крістіан Тібрінг-Джедде номінував президента США Дональда Трампа на Нобелівську премію миру 2021-го року за його роль в укладенні мирної угоди між Ізраїлем та ОАЕ, повідомляє американський канал Fox. Нагадаємо, за посередництва США 13-го серпня було оголошено домовленість, і Ізраїль та ОАЕ встановили дипломатичні відносини. Вони стали третьою арабською країною після Єгипту та Йорданії, яка нормалізувала відносини з Ізраїлем та скасували закон про бойкот Ізраїлю, що діяв з 1972 року.


Діаспора

Діаспора закликає Канаду виступити проти «Північного потоку - 2»

Конгрес українців Канади закликає канадський уряд «явно висловити свій супротив “Північному потоку - 2” та ухвалити законодавство, що повторюватиме санкції США, запроваджені проти компаній, залучених до побудови трубопроводу», - про це йдеться у листі, направленому Конгресом українців Канади прем’єр-міністру Джастіну Трюдо, повідомляє Укрінформ. «Якщо будівництво буде завершено, трубопровід “Північний потік - 2”, що з’єднає Росію та Німеччину, серйозно дестабілізує енергетичну безпеку європейського континенту та зробить ЄС значно більш залежним від російського газу», - наголосили в Конгресі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Джамала та Ріаnобой випустили дуетну пісню "Ендорфіни"

Популярні українські артисти Джамала і Ріаnобой випустили спільну ніжну композицію "Ендорфіни". Пісня з'явилася на YouTube-каналі Джамали. "Ендорфіни" для того, щоб посміхатися, щоб закохатися і подарувати вам трохи легкості, якої нам всім так не вистачає", - написала співачка в Instagram. Джамала розповіла, що створила пісню три роки тому, ще коли була вагітна. Пізніше вона відправила композицію Шурову, оскільки їй здалося, що "в цій пісні є фарби Ріаnобой, легкість, властива музиці Діми". Згодом Дмитро відповів, що написав свою частину й готовий увірватися в дует.

Погода

У п'ятницю, 11 вересня, у Чикаго протягом усього дня утримається хмарна погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів + 20 градусів.

В Україні буде сухо і хмарно, а також трохи прохолодніше. Опадів не прогнозують. Вдень повітря прогріється до + 23…+28 градусів в залежності від регіону.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

20 views0 comments

Comments


bottom of page