top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/09/2020



Політика

США готують нові санкції проти Білорусі - Помпео

Держсекретар США Майк Помпео заявив, що Вашингтон готує нові санкції проти білоруських посадових осіб, повідомляє ВВС. За словами Держсекретаря, США глибоко занепокоєні діями влади стосовно члена Координаційної ради білоруської опозиції Марії Колесникової. Помпео відзначив її відвагу, нагадавши керівництву країни про відповідальність за її безпеку та інших незаконно затриманих. Нагадаю, троє членів Координаційної ради білоруської опозиції - Марія Колесникова, Іван Кравцов та Антон Родненков 7 вересня були захоплені невідомими в Мінську, і їх місцезнаходження більше доби залишалося невідомим.


Економіка

Готель Hilton у Нью-Йорку закривається через пандемію

Готель Hilton Times Square на Мангеттені закривається на невизначений період через пандемію коронавірусу, в жовтні будуть звільнені 200 співробітників, повідомляє The Wall Street Journal. Готель було закрито для гостей ще у березні. Тоді ж персонал почали відправляти у неоплачувані відпустки. Закриття готелю є черговою ознакою негативних наслідків пандемії і пов'язаної з нею рецесії в економіці для туристичної індустрії Нью-Йорка, пише видання. Подібна ситуація у багатьох готелях, при цьому Hilton Times Square став одним з перших, хто публічно оголосив, що не планує відновлювати роботу в найближчому майбутньому.


Соціум

Більшість українців вважає, що ситуація в регіонах після місцевих виборів не зміниться

Більше половини українців вважають, що ситуація в регіонах після місцевих виборів, які відбудуться 25 жовтня не зміниться. Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг", проведеного наприкінці серпня – початку вересня. 27% очікують покращення, лише 8% – погіршення. Майже 60% опитаних обов’язково братимуть участь у місцевих виборах. 7% не прийдуть, решта ймовірно. Відносно вищий рівень передвиборчої мобілізації спостерігається серед найстарших людей.


Спорт

Василь Ломаченко і Теофімо Лопес підписали контракт на бій

Чемпіон світу в легкій вазі за версіями WBA, WBO і WBC українець Василь Ломаченко і володар титулу IBF американець Теофімо Лопес підписали контракт на бій, повідомляє промоутерська компанія Top Rank. Поєдинок відбудеться в ніч з 17 на 18 жовтня в Лас-Вегасі. Переможець бою стане власником чотирьох чемпіонських поясів. Нагадаю, раніше, WBC вирішила розіграти статус франчайзингового чемпіона в бою між Василем Ломаченком і Теофімо Лопесом.


США, Ілліной, Чикаго

Пожежі в Каліфорнії охопили найбільшу за історію спостережень територію

Лісові пожежі в американському штаті Каліфорнія охопили рекордно велику територію, що перевищує 809 тисяч гектарів. 8 людей загинуло, понад 3 000 споруд зруйновано, повідомив Департамент протипожежної безпеки штату. Посушлива та спекотна погода, поривчасті вітри сприяли швидкому поширенню вогню. Це лише початок сезону пожеж, заявляють у відомстві. Департамент закликав місцевих мешканців виконувати накази про евакуацію.


Діаспора

СКУ привітав діаспору в Канаді з Днем українсько-канадської спадщини

Свiтовий конґрес українців (СКУ) привітав канадців українського походження з Днем українсько-канадської спадщини (Ukrainian Canadian Heritage Day). Він приурочений до річниці прибуття до Канади човна із першими офіційно зареєстрованими іммігрантами з України 7 вересня 1891 року, серед яких, зокрема, були Іван Пилипів та Василь Єлиняк. З нагоди Дня українсько-канадської спадщини в Конґресі українців Канади на сторінці в Фейсбуці виклали низку документальних фільмів, архівних відео, творчих виступів, всеканадського флешмобу до Дня вишиванки тощо.


Цікаве

"Свіжий і солодкий": у Києва з'явився свій власний "аромат"

Вже скоро кияни, туристи та гості столиці зможуть придбати сувенір з "ароматом Києва". Про це повідомляє Управління туризму та промоцій Київської держадміністрації на Facebook-сторінці. Йдеться про декоративне саше "Київський каштан". «Аромат виготовлений у формі декоративного саше та має свіжий і солодкий запах квітів каштану. Саше чудово підходить для ароматизації шафи, кімнати, офісу чи машини", – йдеться в описі сувеніру.


Погода

У середу, 9 вересня, у Чикаго з ранку до самого вечора небо буде вкрите хмарами. Дощитиме зранку до середини дня, прогнозують синоптики. Вдень на стовпчиках термометрів +19С. В Україні буде суха, сонячна та навіть спекотна погода. Температура повітря в середньому коливатиметься від +20 до +25 градусів, а на Півдні та у Центрі до +29 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

16 views0 comments

Commentaires


bottom of page