top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/08/2020

Updated: Sep 9, 2020



Політика

Отруєння Навального - реакція президента США Дональда Трампа та законодавців

Президент США Дональд Трамп під час пресконференції у Білому домі заявив, що підтримує тиск на канцлера Німеччини Ангелу Меркель з метою скасування проєкту Північний Потік-2 після отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Напередодні деякі сенатори від Республіканської партії США також висловили думку, що найбільш ефективною відповіддю на отруєння Навального буде припинення будівництва російського газопроводу. Конгресмен-демократ з Нью-Джерсі Том Маліновскі вважає, що США мають ввести додаткові санкції. Білл Кітінг, конгресмен-демократ з штату Массачусетс, наголошує на важливості спільного тиску США та Європи.


Економіка

Кіберспорт в Україні визнали видом спорту

Кіберспорт офіційно визнали видом спорту в Україні. Про це повідомляє заступник міністра цифрової трансформації з питань розвитку IT Олександр Борняков. Він сподівається, що кіберспорт в Україні стане частиною економіки країни. Адже проведення змагань, розвиток інфраструктури та розробка ігор може значно поповнювати бюджет країни. За його словами “це вже давно не просто „стрілялки“, а фундаментальний елемент сучасної цифрової культури”. Міністр з цифрової трансформації Михайло Федоров сказав, що це початок великої історії.


Соціум

Порожні зали на Бродвеї та черги у музеї – куди піти у Нью-Йорку

Майже 15 мільярдів доларів – саме у таку суму оцінюють щорічний вплив Бродвейських шоу на економіку міста Нью-Йорк. Однак через коронавірус Бродвей повністю припинив роботу, і за оптимістичними прогнозами відновить її не раніше січня наступного року. Такий затяжний антракт є безпрецедентним в історії індустрії. У той же час у Нью-Йорку, після майже півроку карантину, поволі відкриваються музеї. Метрополітен-музей щороку відвідують 6 млн людей, до пандемії 40% з них були туристами. Сьогодні у черзі стоять здебільшого мешканці Нью-Йорку. Маски, дезінфікуючі засоби і дистанціювання обов’язкові для відвідувачів.


Авто – мото

Volkswagen презентував туристичну версію Caddy

Німецький концерн Volkswagen розширює лінійку комерційного сімейства Caddy завдяки новинці під назвою California, яка належить до категорії туристичних автомобілів. Вона змінить колишню модель Caddy Beach, повідомляє пресслужба виробника. Кемпер отримав безліч додаткових опцій, що дають змогу перетворити автомобіль у комфортабельний будинок на колесах. Серед них – складане ліжко та крісла, похідний столик, а також невелика кухня з газовою плитою. Модель має модульний тент-намет на два спальних місця. Новинка буде запропонована у двох варіантах, що відрізняються довжиною, та силою турбодизеля TDI, а також з переднім або повним приводом.

США, Ілліной, Чикаго

Суд у США вказав Держдепу оформити візи для переможців лотереї «Зелена картка» 2020

Федеральний суддя вказав адміністрації Трампа поновити видачу віз в рамках програми «Зелена картка», повідомляє АР. Своїм указом у квітні президент США Дональд Трамп призупинив дію низки візових програм у США на 60 днів через пандемію, а у червні він продовжив дію призупинки до кінця року і розширив візові обмеження. Через це більше 40 тис. людей не мали можливості отримати візу по програмі "Зелена картка", строки видачі якої завершуються 30 вересня. Суддя округу Колумбія Еміт Мехта вказав Державному департаменту вжити зусиль, щоб «швидко обробити і уповноважити» візи грін-кард, які не були оброблені до 30 вересня.


Діаспора

Український стартап допомагає американцям із пошуком житла

Пропонувати за оренду квартири більше, ніж хоче її власник у США – часто ледь не єдиний спосіб знайти гарне житло у великих містах, де попит перевищує пропозицію. Робити це зручно пропонує український стартап Rentberry. У 2015 році киянин Олексій Любинський разом із бізнес-партнерами приїхали до Сан-Франциско із іншим стартапом і майже місяць не могли знайти житло для оренди, тому вирішили зробити такий сервіс, який би все автоматизував і була повна прозорість на аукціоні серед інших претендентів на квартиру. Зараз компанія працює у понад 20 тисячах міст 50 країн світу, і кількість користувачів зростає навіть попри пандемію.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Макс Барських назвав дату виходу нового альбому

Популярний український співак Макс Барських назвав дату прем'єри нового альбому. Презентацію платівки під назвою "1990" заплановано на 9 жовтня. Альбом названо на честь року, в якому народився співак. У шостий повноформатний альбом артиста увійшли 11 пісень, чотири з яких Барських презентував в рамках першої частини світового турне під назвою Nezemnaya 2020. До трек-листа майбутнього альбому увійшла одна україномовна композиція.

Погода

У вівторок, 8 вересня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами. Зранку очікується дощ, який із перервами йтиме до самого вечора. Денна температура +19°С. В Україні також обіцяють дощі ще й з грозами. Вдень +19-24°С. На півдні та сході до +30°С.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comentários


bottom of page