top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/07/2020



Політика

Президент Дональд Трамп уперше прокоментував отруєння Навального

Президент Дональд Трамп уперше прокоментував можливе отруєння російського опозиціонера Олексія Навального нервово-паралітичною речовиною з групи «Новачок». Він заявив, що Сполучені Штати поки не мають чітких доказів отруєння російського опозиціонера, але дуже уважно поставляться до цієї ситуації, якщо такий факт підтвердиться. Про це президент сказав на брифінгу у Білому домі. Втім він не уточнив, які дії застосують США проти Росії, якщо отримають підтвердження про отруєння.


Економіка

У США знизився рівень безробіття

Рівень безробіття в США зменшився до 8,4% у серпні, порівняно з 10,2%, зареєстрованими у липні, повідомило Міністерство праці. Така ситуація є обнадійливою у порівнянні із попередніми даними, але історично такий рівень безробіття для США є надзвичайно високим. Економіка США відновила близько половини з 22 мільйонів втрачених робочих місць під час пандемії. Урядова доповідь вказує на відновлення економіки у певних галузях. При цьому широкий спектр компаній, перебувають у надзвичайно складних обставинах через втрату клієнтів на тлі пандемії.


Соціум

В Україні значно знизився рівень довіри до органів влади

В Україні на початку нового політичного року спостерігається тенденція зниження рівня довіри до органів влади. Лідером недовіри є державний апарат. Йому і його чиновникам не довіряють 78% опитаних. Про це йдеться у результатах соціологічного дослідження Центру Разумкова спільно з фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва. Високим зараз є рівень недовіри до судової системи в цілому - 77,5% та до окремих її служб. Найчастіше громадяни висловлюють довіру Збройним силам України, церкві, волонтерським організаціям – понад 60% опитаних. Політичним партіям не довіряє 71% респондентів. Президенту Володимиру Зеленському довіру висловили 44,4% громадян, 49% не довіряють главі держави.


Авто – мото

Mercedes-Benz презентував нове покоління седана S-Class

Merced-Benz презентував нове покоління седана S-Class (W223). Ця модель отримала повністю новий кузов та інтер’єр, повнокероване шасі і широкий набір електронних систем, які стежать за жестами, поглядом і поворотом голови водія. Новий гібридний корпус з вмістом алюмінію більше 50% відповідає за високий рівень безпеки, зниження ваги, а також видатні характеристики керованості. Спочатку S-Class буде пропонуватися з 5 силовими установками: двома бензиновими і трьома дизельними, що видають від 286 до 435 кінських сил. Пізніше з’явиться 8-циліндровий силовий агрегат.


США, Ілліной, Чикаго

У Каліфорнії надзвичайна ситуація через лісові пожежі

Губернатор штату Каліфорнія Гевін Ньюсом запровадив у п’яти округах режим надзвичайної ситуації через масштабні лісові пожежі, повідомляє CNN. За словами представника місцевої Нацгвардії, у неділю гелікоптерами евакуйовано понад 200 людей з кемпінгу в районі озера Шейвер, оточеному лісовими пожежами. 10 з них зазнали ушкоджень, двоє - тяжких. Пожежі видно навіть із космосу. Вогонь загрожує знищити понад 3 тисячі будівель у районі Національного парку Сієрра. Вихідними неподалік Лос-Анджелеса зафіксували рекордні 47 градусів.

Діаспора

Український національний музей в Чикаго відновив роботу

Український національний музей в Чикаго, який був зачинений для відвідувачів через карантин, відкрився 3 вересня. За цей час музейні працівники встигли оновити та вдосконалити експозиції. Зокрема, в головній виставковій залі представлені картини художників Борачка, Гуцалюка, Архипенка з колекції музею. За підтримки Фонду українського Голодомору-геноциду в Чикаго музей придбав постійну експозицію з Музею Голодомору в Києві. Було також оновлено виставку «Kozak», вдосконалено колекції вишивок та писанок. Музей приймає відвідувачів із дотриманням карантинних правил.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Тіна Кароль знялася для українського Vogue

Українська співачка Тіна Кароль, стала прикрасою вересневого номеру українського Vogue. Артистка постала в об'єктиві фотографа Грега Суолса, якому до того позували Кім Кардашьян, Кайлі Дженнер і Кеті Перрі. Зйомки зіркової фотосесії відбувалися у Нью-Йорку. Задля всесвітньо відомого глянцю Тіна Кароль змінила своєму звичному іміджу і постала в образі жінки-вамп у розкішному вбранні від Dior, Saint Laurent, Miu Miu та Brandon Maxwell. В інтерв'ю знаменитому виданню Кароль розповіла зокрема і про своє приватне життя.


Погода

У понеділок, 7 вересня, у Чикаго протягом усього дня погода буде похмурою. Ввечері, можливо, пройде дрібний дощ. Стовпчики термометрів вдень піднімуться не вище +22...+24°С.

У більшості областей України буде суха погода з мінливою хмарністю. На заході

дощ з грозою. Повітря прогріється до + 26-30°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

コメント


bottom of page