top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/04/2020

Updated: Sep 4, 2020



Політика

США закликають Росію разом з міжнародним співтовариством розслідувати отруєння Навального

Посол США при ОБСЄ Джеймс Гілмор після коментаря представника Росії в цій організації, що опозиційного політика Олексія Навального могли отруїти західні спецслужби, закликав Росію до співпраці з міжнародним співтовариством у розслідуванні отруєння Навального. Нагадаю, 2 вересня уряд Німеччини заявив, що тести, проведені на зразках, взятих у Навального, показали наявність нервово-паралітичної речовини «Новічок». У МЗС України закликало до санкцій проти РФ через отруєння російського опозиціонера.


Економіка

Дефіцит бюджету США цього року сягне понад три трильйона доларів

Бюджетне управління Конгресу США, федеральна агенція законодавчої гілки уряду США, прогнозує, що дефіцит федерального бюджету у 2020-му році складе 3.3 трильйона доларів. Про це йдеться на сайті управління. Провідною причиною збільшення дефіциту майже утричі у порівнянні із 2019-м роком називаються економічні проблеми викликані пандемією коронавірусу. Управління також відзначає, що прогнозований дефіцит складе 16% ВВП США і стане найбільшим з 1945-го року.


Соціум

Лише третина американців вірять, що дізнаються ім'я нового президента США у ніч виборів

Лише 36% американців очікують, що дізнаються ім'я переможця президентських виборів у США в ніч після голосування. Про це свідчать результати опитування видань Axios-Ipsos. 24% респондентів очікують результатів виборів через день або два після виборів. Приблизно по 13% респондентів вважають, що ім'я президента стане відомим через тиждень, кілька тижнів чи навіть за місяць або більше. Традиційно у США результати виборів стають відомими наприкінці дня голосування або вночі. Цього року, у зв'язку з пандемією, значна кількість людей голосуватиме поштою, тож підрахунок голосів може затриматись.


Технології

Facebook змінює правила щодо політичної реклами

Facebook оголосив про комплекс дій, спрямованих на подолання поширення неправдивої інформації перед президентськими виборами в США, що заплановані на 3 листопада. Серед заходів, про які у четвер оголосив у своєму блозі засновник компанії Марк Цукерберг, - заборона на розміщення політичної реклами за тиждень до виборів, усунення дописів, що закликають не голосувати. Також вводиться заборона на завчасні оголошення про перемогу того чи іншого кандидата на виборах.


США, Ілліной, Чикаго

Через коронавірус Чикаго зіткнеться з рекордним дефіцитом бюджету

У цьому році Чикаго відчуває дефіцит бюджету майже у $800 млн, а у наступному може виникнути рекордний дефіцит у $1,2 млрд. Про це заявила мер міста Лорі Лайтфут. Дефіцит у значній мірі викликаний пандемією, яка на кілька місяців зупинила економіку і зруйнувала основні її галузі, такі як туризм і готельний бізнес, сказала Лайтфут. Чиновники сподіваються, що федеральний пакет стимулюючих заходів CARES додасть у бюджет $350 млн. Один з можливих джерел міських доходів - казино. Лайтфут хоче побудувати цілий район з місцями для розваг і ресторанами, адже це дозволить створити більше робочих місць.


Діаспора

В Едмонтоні готуються до осіннього ярмарку врожаю

Альбертська рада українського мистецтва (ACUA) запрошує на осінній ярмарок урожаю Fall Harvest Market 12 вересня. На заході буде представлений широкий вибір напоїв, продуктів, зокрема традиційних українських від місцевих виробників, іграшки, вироби майстрів та багато іншого. Настрій створюватиме жива музика. Організатори зобов’язуються забезпечити безпечний шопінг та закликають відвідувачів дотримуватись рекомендацій щодо охорони здоров’я з огляду на COVID-19.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Легендарному українському поп-гурту ВІА Гра 20 років

Легендарний жіночий гурт ВІА Гра 3 вересня, відзначив своє 20-річчя. Він був створений у Києві українським продюсером та бізнесменом Дмитром Костюком, який запросив на посаду музичного продюсера проекту Костянтина Меладзе. За весь час існування у групі встигли побувати 19 дівчат. Більше того, на телеекранах транслювали шоу "Хочу в ВІА Гру", де Костянтин Меладзе обирав дівчат для нового складу. У день ювілею Меладзе зробив підбірку усіх составів і опублікував у своєму Instagram.


Погода

У п’ятницю, 4 вересня, у Чикаго ранок та вечір будуть ясними, вдень очікується хмарність. Без опадів. На стовпчиках термометрів +24-26°С. У північних, центральних та південних областях України пройдуть короткочасні дощі з грозами, на решті території без опадів. Температура вдень +20-27°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

6 views0 comments

Comments


bottom of page