top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/03/2020



Політика

Китай прагне подвоїти свій ядерний арсенал за 10 років - звіт Пентагону

Протягом наступних десяти років Китай має намір подвоїти свій ядерний арсенал; країна вже випередила США у декількох військових сферах і планує завершити модернізацію свого війська до 2035 року, перетворивши його на військо «світового класу» до 2049 року. Про це йдеться у щорічному звіті Пентагону, складеному на запит американського Конгресу. США намагались долучити Китай до участі в угоді про контроль над ядерною зброєю START, в якому наразі беруть участь США та Росія і строк дії якого завершується в лютому 2021 року, однак Китай поки не прийняв цю пропозицію.


Економіка

В Україні зафіксували найбільше застосувань криптовалюти в світі

В Україні зафіксували найбільше застосувань криптовалюти в світі, такі дані провідної аналітичної блокчейн компанії The Chainalysis. На це є декілька причин. По-перше, українська спільнота блокчейн розробників – входить до трійки найбільших у світі, повідомляє ресурс Дія. Водночас в Україні – високий рівень цифрової обізнаності населення та значна кількість дрібного підприємництва, яке займається посередництвом на міжнародних маркетплейсах, де використовує віртуальні активи для розрахунків. Крім того, через інші обмеження у фінансовій сфері, віртуальні активи стали зручними для українців.

Соціум

McDonald's отримав позов на мільярд доларів через "расизм"

1 вересня окружний суд у північному Іллінойсі зареєстрував 52 позови проти корпорації McDonald's від чорношкірих колишніх власників франшизи, які звинувачують гіганта фастфуду в расовій дискримінації. В скарзі йдеться про те, що McDonald's направляв їх переважно в депресивні квартали, що призводило до банкрутства бізнесу. Позивачі вимагають виплатити їм компенсацію за збитки у розмірі до $1 млрд, повідомляє ABC News. У McDonald's відкинули всі звинувачення й наголосили, що хоча компанія і може рекомендувати місце для відкриття ресторану, втім остаточний вибір залишається за власником франшизи.


Здоров`я

США відмовилися розробляти вакцину від коронавірусу під егідою ВООЗ

США не братимуть участь у міжнародній розробці вакцини від коронавірусу нового типу COVID-19. Про це повідомив спікер Білого дому Джадд Дір, повідомляє CNN. "США будуть продовжувати свої зусилля в переконанні наших міжнародних партнерів у тому, що ми переможемо вірус. Але ми не будемо брати участь в міжнародних розробках, у яких беруть участь корумповані ВООЗ і Китай", - заявив Дір. Він також запевнив, що майбутня американська вакцина від коронавірусу буде "золотим стандартом" з точки зору ефективності та безпеки.


США, Ілліной, Чикаго

У США запровадили мораторій на виселення з житла

Центри США з контролю над захворюваннями запровадили мораторій на чотири місяці на виселення з житла за несплату оренди. Мораторій покликаний зменшити економічну шкоду, завдану пандемією COVID-19. Для того, щоб не втратити житло, мешканці повинні заявити під присягою, що вони не мають можливості сплатити за житло і що їх виселення призведе до необхідності співмешкати з іншими людьми. Мораторій не скасовує обов‘язкові виплати за житло, але надає можливість відтермінувати оплату, якщо особа не має доходу, через втрату роботи у часи пандемії, або сплачує великі рахунки за лікування, що також пов‘язане з пандемією.


Діаспора

Українець потрапив в академію футбольного клубу Chicago Fire

13-річний українець Віталій Глют пройшов відбір у академію футбольного клубу Chicago Fire. Про це повідомив на своїй сторінці у Facebook ФК FC Connection, вихованцем якого є Віталій. "Наш гравець вражав результативністю протягом багатьох років: забиваючи більше 40 голів за сезон і не раз засмучував воротарів свого майбутнього клубу виступаючи в лізі YSSL(North Division)," - йдеться у дописі. За словами батьків відбір в Академію Chicago Fire досить серйозний. Гравець проходив оглядини кілька етапів з різними функціонерами, а також з психологом. З українцем працюватиме відомий дитячий тренер Росс Брейді.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Alyona Alyona закликала уряд дозволити концерти наживо

Відома українська реперка Alyona Alyona виступила проти обмежень для представників музичної індустрії під час карантину, які діють вже пів року. Вона закликала уряд дозволити концерти і виступи наживо. Артистка записала й поширила в Instagram відео, у якому зазначила, що триває 165 день, як музична індустрія зазнає збитків і стрімко вмирає. Музикантам, аби залишитися на плаву та утримувати свої команди, необхідно виступати. У ролику вона звернулась до президента України Володимира Зеленського та урядовців з вимогою створити план виходу з кризи для музичної індустрії.


Погода

У четвер, 3 вересня, у Чикаго погода буде ясною та без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +27…+29°С.

В Україні на більшості території втримається спека – температура повітря становитиме +30… +36 градусів. Лише на заході погода буде трохи свіжішою +20… +26°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


7 views0 comments

コメント


bottom of page