top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/02/2020



Політика

Курт Волкер увійшов до незалежної ради транспортної компанії в Україні

Колишній представник Державного департаменту США з питань України у 2017-2019 роках Курт Волкер увійшов до незалежної ради компанії з оренди залізничних вагонів BGS Rail в Україні. Про це повідомила група Avia Solutions, до складу якої входить компанія. "Присутність посла Волкера в компанії допоможе BGS Rail успішно розробляти та втілювати плани з розвитку, що збільшить обсяги прямих закордонних інвестицій та створить нові робочі місця на українському ринку", – йдеться в заяві. Нагадаю, Курт Волкер подав у відставку на тлі процесу імпічменту президента США Дональда Трампа, якого звинувачували в тиску на Україну.


Економіка

Ціна на електрику в Україні виявилася найвищою в Європі

Ціна електроенергії на ринку України в першому кварталі 2020 року виявилась найвищою серед країн Європи. Такі дані Єврокомісія представила в щоквартальному огляді ринків електроенергії. Вартість електроенергії, виробленої низкою електростанцій в Закарпатській, Івано-Франківській і Львівській областях досягає позначки в понад 1700 гривень (це близько $63) за мегават електроенергії. В інших регіонах України ціна за мегават не перевищила 1500 гривень (це близько $55), проте цей показник все одно став третім за величиною в Європі. Слідом за Україною, друге місце зайняла Греція. Найнижча ж в Європі електроенергія в Норвегії та Швеції - близько 500 гривень (або $18) за тисячу кіловат.

Соціум

США витратить 250 мільйонів на боротьбу з відчаєм у суспільстві

Міністерство охорони здоровʼя США вирішило спрямувати понад $250 млн «для боротьби з відчаєм і навіювання надії» в суспільстві через пандемію корона вірусу, повідомляє Politico. Мета проєкту — розповісти про найкращий досвід ведення бізнесу в нових умовах і вселити впевненість у громадян, щоб вони повернулися до роботи та змогли перезапустити економіку. Відомство розіслало комунікаційним компаніям повідомлення про готовність укласти контракт. Основна частина робіт з виконання проєкту полягатиме в створенні рекламних оголошень для громадських служб, які повинні переконувати населення активно «пропагувати здорову поведінку або відповідальність громадянина».


Авто – мото

Ford Motor тестує інноваційну систему паркування

Ford Motor представив новий паркувальний асистент Automated Valet Parking System, створений спільно з фахівцями німецької фірми Bosch. Припаркувати автівку до гаража або на паркувальне місце можна лише за допомогою смартфона. Коли буде потрібно виїхати, водій дасть команду машині зі смартфона, після чого вона під’їде до вказаного місця. Водночас, гараж або паркування мають бути обладнані відповідною інтелектуальною інфраструктурою. Нова система була успішно випробувана в одному з гаражів Детройта. Представники Ford Motor і Bosch відзначили, що вона дозволяє помістити на парковці на 20% більше автомобілів, ніж якби вони були припарковані вручну.


США, Ілліной, Чикаго

У сільській частині Іллінойса фіксують спалахи COVID-19

Чиновники охорони здоров'я та бізнес лідери у сільських районах Іллінойсу б'ють на сполох у зв'язку зі зростанням числа випадків інфікування. Згідно з даними, Університету Джонса Хопкінса, за останні два тижні найвищі показники нових випадків захворювання Covid-19 на душу населення були в 8 з 10 невеликих округах Іллінойсу. Приміром, в окрузі Cook на 100 тис. жителів протягом цього тижня припадало близько 100 випадків. Діана Стенгер, адміністратор департаменту охорони здоров'я округу Coles, каже, що сплеск можливий через вечірки, які влаштовували молоді люди, щоб попрощатися з друзями перед тим, як відправитися до коледжу.


Діаспора

Український сервіс Restream залучив 50 мільйонів доларів інвестицій

Стартап Restream, створений українцями Олександром Худою та Андрієм Суржинським в 2015 році і який базується в Остіні (США), залучив у ході раунду А $50 млн інвестицій, повідомляє Technocrunch. Cервіс наразі охоплює близько 30 платформ, включно з Facebook, LinkedIn, Twitch, Twitter і YouTube, і дозволяє людям також брати відео з таких платформ, як Zoom, і ретранслювати його на платформи для більшої аудиторії. Сервіс працює за моделлю freemium. З початку 2020 року місячні перегляди стримерів, які користуються Restream зросли втричі. Українці розпочали свою діяльність в ігровій індустрії, згодом почали обслуговувати артистів, музикантів та підприємства, які використовують цю послугу для управління внутрішніми і B2B-комунікаціями та для маркетингових проєктів.


Цікаве

Українці перші в світі виготовили пиво з кукурудзи

Україна перша в світі випустила пиво з цукрової кукурудзи. Для виробництва використовують кукурудзу, яка не придатна для продажу, розповідає Ігор Вороблевський – ідейний натхненник створення цього унікального напою та головний менеджер з продажу цукрової кукурудзи "Всеукраїнського наукового інституту селекції". За його словами, експерти зробили хімічний аналіз цукру, який присутній у цукровій кукурудзі, підібрали французькі дріжджі, які підходять до цього пива, і заварили. Кілька днів тому пиво тільки закінчило бродити і відстоялося. З цукрової кукурудзи також виробили Бурбон.


Погода

У середу, 2 вересня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами з ранку до самого вечора. Але опадів синоптики не прогнозують. Денна температура +28°С.

В Україні буде сонячна і спекотна погода. Дощитиме лише на Західній Україні. Температура повітря триматиметься в межах +33 +35 градусів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

Kommentarer


bottom of page