top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 09/01/2020

Updated: Sep 1, 2020



Політика

У США занепокоєні планами Китаю купити «Мотор Січ»

У Держдепартаменті США стурбовані планами Китаю інвестувати в український промисловий сектор, зокрема придбати одного з найбільших у світі виробників двигунів для авіаційної техніки — завод «Мотор Січ». Про це держсекретар Майк Помпео заявив президенту України Володимиру Зеленському під час телефонної розмови, повідомила пресслужба Держдепу. Нагадаю, 2019 року Джон Болтон, який працював тоді на посаді радника президента США з національної безпеки, прагнув не допустити продаж "Мотор Січі" китайській компанії", через те, що це дозволить Китаю отримати доступ до важливих технологій в сфері оборони.

Економіка

Amazon офіційно став авіаперевізником у США

Федеральне авіаційне управління США офіційно надало американській компанії Amazon статус авіаперевізника. Це дозволить Amazon легально доставляти товари, замовлені онлайн, за допомогою безпілотників, повідомляє Bloomberg. Подібні дозволи на комерційне управління безпілотниками в тестовому режимі наразі мають лише дві компанії — Wing і United Parcel Service. В США поки не існує правового регулювання дронів, тому їх дозволяють використовувати обмеженому колу осіб — передусім військовим. А для цивільного застосування безпілотників поки потрібна ліцензія авіаперевізника.


Соціум

В Україні розпочався новий навчальний рік

Сьогодні в Україні розпочався новий навчальний рік і святкується День знань. Через карантин проводити масові заходи в навчальних закладах заборонено. Міністерство освіти також рекомендувало в цей день школам відмовитися від проведення лінійки, натомість порадило підійти до свята креативно, не порушуючи соцдистанцію. Згідно з рішенням уряду, 1 вересня цього року проходить у класичній формі, однак у «червоних зонах» навчання відбуватиметься дистанційно. У багатьох штатах в Америці також розпочався новий академічний рік. Однак через пандемію навчання у школах та вишах відбувається онлайн або у гібридному форматі.

Спорт

Ломаченко вирушив на бій у США

Український боксер Василь Ломаченко закінчив частину підготовки до бою проти американського боксера Теофімо Лопеса. Тренування проходили в Затоці Одеської області у власному готелі, який спортсмен нещодавно відкрив. Тепер Василь Ломаченко готуватиметься до бою у Лас-Вегасі, де 17 жовтня відбудеться поєдинок. На кону пояси WBC, WBA та WBO, якими володіє Ломаченко, а також звання чемпіона світу за версією IBF, яке належить Лопесу. Переможець цього бою стане абсолютним чемпіоном світу у легкій вазі.


США, Ілліной, Чикаго

У Каліфорнії нащадкам рабів планують виплатити репарації

Законодавчі збори штату Каліфорнія ініціювали створення робочої групи для розгляду та формування плану по виплатах репарацій нащадкам афроамериканських рабів. Як повідомляє AP, Сенат штату пропозицію вже підтримав. Закон вимагає, щоб цільова група провела докладне дослідження впливу рабства в Каліфорнії і обрала до 2023 року форму компенсації, визначила якою вона повинна бути і хто матиме на неї право. Комісія почне працювати не пізніше червня 2021 року. Крім грошових виплат можуть бути розглянуті також і інші форми відшкодування збитків – видача житлоплощі, зниження оплати за навчання та надання професійної освіти.


Діаспора

СКУ проведе вебінар взаємодію громади і влади

Світовий конґрес українців запрошує 5 вересня на експертну зустріч «Мистецтво з адвокації: як громадам взаємодіяти з державою», яка пройде в рамках серії менторських семінарів для представників українських громадських організацій у діаспорі. Учасники дізнаються про участь громад у виборах до владних структур країни проживання; як працювати з обраними парламентарями незалежно від партії, яку вони представляють та як всередині парламенту лобіювати інтереси України та української громади.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Netflix відкрив безкоштовний доступ до деяких фільмів і серіалів

Стрімінговий сервіс Netflix відкрив безкоштовний доступ до восьми серіалів та фільмів власного виробництва. Для їх перегляду не потрібно буде реєструватися та купувати підписку. Доступ буде відкрито для близько 200 країн. Україна та США потрапили до цього списку. Фільми доступні в повному обсязі з 30-секундною рекламою, яка демонструється перед початком відтворення, але її можна пропустити.


Погода

У перший осінній день, у Чикаго хмарна погода. Вдень піде дощ, який посилиться ближче до вечора. На стовпчиках термометрів +24°С. В Україні спека, температура підніматиметься до +35°С, на більшості території без опадів.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page