top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 08/31/2020

Updated: Aug 31, 2020



Політика

Лукашенко і Путін збираються зустрітись найближчим часом

Десятки тисяч протестувальників вийшли на вулиці Мінська в неділю, в день народження Олександра Лукашенка, з вимогою його відставки з посади президента, передає Голос Америки. Якнайменш 125 людей були арештовані. Одну з колон ОМОН намагався розігнати, проте люди продовжили рух після того, як міліція пішла. Олександру Лукашенку виповнилось 66 років. Російський президент Володимир Путін подзвонив йому з привітаннями та запросив до Москви. «Домовлено в найближчі тижні провести зустріч в Москві», - повідомив Кремль.


Економіка

За час пандемії американці зекономили мільярди доларів, працюючи з дому - дослідження

Мешканці США зекономили 91 мільярд доларів, працюючи з дому під час пандемії коронавірусу, - такими результатами свого дослідження поділився Адам Озімек, головний економіст платформи Upwork. Лише витрати на транспорт на роботу і додому американцям обходились на день у 758 мільйонів доларів. Близько 183 мільйонів доларів на день американці економлять, зменшивши кількість поїздок на заправку чи до механіка. Через зменшення автомобілів на дорогах, менше аварій, покращилась якість повітря – це зберегло сімейним бюджетам країни в середньому ще 164 мільйона доларів.


Соціум

Україна вдруге відзначила День пам'яті своїх захисників

29 серпня вже другий рік в Україні відзначають День пам'яті захисників України. В цей день згадують всіх, хто загинув у боротьбі за її незалежність та територіальну цілісність. До столичного Михайлівського собору привезли близько сотні соняхів в горщиках. Соняшник - це символ російсько-української війни, оскільки влітку 2014 року на Донбасі не прибирали поля. Тоді ж російська армія розстрілювала під Іловайськом у соняшниках українських добровольців. Офіційні заходи відбулися зранку біля Міністерства оборони. 223 рази військові вдарили в дзвін Пам'яті і вистрілили в небо. Цифра символічна: стільки українців за офіційними даними загинули в степах Донбасу 29 серпня.

Авто – мото

Tesla запустила найбільшу ливарну машину в світі

Tesla запустила найбільшу ливарну машину в світі - Giga Press. Вона дозволить прискорити і здешевити процес складання автівок, повідомляє Electrek. «Ми відмовимося від 70 компонентів на користь 4-х, а потім будемо використовувати всього один», - пояснив глава компанії Ілон Маск. Головна мета Tesla – встановити Giga Press на всіх заводах Gigafactory, які відповідають за виробництво електричних кросоверів Model Y. Таким чином компанія не тільки знизить витрати і вартість самих електромобілів, а й збільшить швидкість роботи складальних ліній і звільнить більше місця на нових фабриках.


Здоров`я

Науковці вперше зафіксували повторне зараження COVID-19 у США

25-річний житель міста Ріно в штаті Невада став першою людиною у США, у якого підтвердилося повторне зараження коронавірусом. Про це йдеться у звіті вчених Невади, повідомляє Reuters. Пацієнт вперше перехворів на коронавірусну інфекцію із симптомами помірної тяжкості у квітні. Наприкінці травня, тест знову показав позитивний результат. Цього разу чоловік переніс хворобу значно важче. Дослідження показало, що пацієнт перехворів різними генетичними типами коронавірусу. Науковці вважають, повторне зараження можливе, тому що імунітет ніколи не буває на 100%, але зустрічається рідко.


США, Ілліной, Чикаго

Navy Pier у Чикаго зачинять до весни

Navy Pier у Чикаго буде зачинений у День праці. Це пов'язано з низькими доходами на тлі пандемії. Воно торкнеться понад 70 ресторанів, барів та інших підприємств, що знаходяться на території комплексу. За даними ЗМІ, ці заходи спрямовані на скорочення витрат. У зв'язку з пандемією відвідуваність Navy Pier скоротилася до 15-20%. Чиновники оголосили про плани відновлення роботи комплексу навесні, але не уточнили дату. Navy Pier також отримав $ 2,5 млн в рамках федеральної Програми захисту заробітної плати (PPP). Проте, 20% його персоналу звільнили наприкінці липня, і найближчим часом пройде чергова хвиля звільнень і відпусток.


Мистецтво, культура і шоу-бізнес

На MTV відбулась церемонія нагородження за найкращі відеокліпи

У неділю, 30 серпня в Нью-Йорку незважаючи на пандемію коронавірусу відбулась церемонія вручення премій MTV Video Music Awards. Виступи артистів, які взяли участь у записі феєричного шоу, проходили на відкритому повітрі у всіх п'яти районах Нью-Йорка - Манхеттені, Брукліні, Квінсі, Бронксі і Стейтен-Айленді. Найяскравішими були образи Леді Гага, яка за вечір змінила дев'ять нарядів. Вона отримала почесну премію Tricon. А також спільно з Аріаною Гранде нагороди у номінаціях "Пісня року", "Найкращий спільний проект" та "Найкраща операторська робота" за Rain On Me. Володарями головної нагороди в номінації Відео року стали The Weeknd за кліп Blinding Lights.


Погода

В останній день літа, 31 серпня у Чикаго весь день триматиметься хмарна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до +29°С.

В Україні буде дуже спекотно та без опадів. Температура місцями підніметься до 36° тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

2 views0 comments

Comments


bottom of page